Nici unul dintre candidatii pentru ocuparea posturilor de presedinte ai Agentiei Nationale de Integritate (ANI) nu a obtinut punctajul necesar la cea de-a doua proba a concursului, desfasurata marti, in timp ce doar unul singur dintre candidatii pentru functia de vicepresedinte a depasit punctajul minim.

Candidatii au trebuit sa prezinte un plan de management legat de viziunea lor in privinta organizarii si functionarii ANI.

Niciunul dintre cei doi candidati inscrisi pentru functia de presedinte ANI, Liliana Duguleana si Lucian Dramba, nu a obtinut minimul de 70 de puncte la proba interviului, iar dintre candidatii la functia de vicepresedinte, doar Alexandru Macovei, a depasit punctajul minim.

Potrivit rezultatelor preliminarii anuntate de Consiliul National de Integritate, Lucian Dramba a primit din partea membrilor CNI 44,93 de puncte pentru prestatia de la proba orala, iar Liliana Duguleana 54 de puncte.

La interviul pentru ocuparea functiei de vicepresedinte ANI, Catalin Alexandru Macovei a reusit sa obtina peste 70 de puncte, in timp ce Kozsokar Gabor, Vasile Braun si Mihai Tatut au fost declarati respinsi.

Legea de functionare a Agentiei prevede ca, in conditiile in care niciun candidat nu a castigat concursul pentru postul de presedinte, acesta sa se reia, cu aceleasi probe.