Bucurestiul se afla pe pozitia a 28-a in clasamentul celor mai bune 33 de destinatii pentru afaceri din Europa, principalul avantaj al Capitalei fiind costul scazut al fortei de munca, se arata in studiul European Cities Monitor realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Capitala Romaniei a urcat o pozitie fata de clasamentul de anul trecut, pana pe 28, alaturi de Moscova si Istanbul, se arata in studiul Cushman. Bucurestiul este devansat de Budapesta, pozitionata pe locul 23, fata de 22 anul trecut, de Varsovia, aflata pe pozitia 19, fata de 18 in 2006, si de Praga, locul 14, fata de 13, anul trecut.

In urma Capitalei Romaniei se afla, insa, orase importante din Europa, precum Helsinki, Leeds, Moscova, Oslo si Atena.

Cele mai bune patru destinatii pentru afaceri au ramas aceleasi ca si anul trecut, respectiv Londra, Paris, Frankfurt si Barcelona. Pe urmatoarele pozitii se afla Amsterdam, Bruxelles, Madrid, Berlin, Munchen si Milano.

Studiul European Cities Monitor a fost realizat prin intervievarea directorilor responsabili cu gasirea de noi destinatii de afaceri, din 500 de companii europene de top.

Specialistii Cushman&Wakefield au analizat factorii considerati importanti de companii in momentul cand decid sa intre pe o piata. Astfel, pe primele pozitii in topul criteriilor au fost indicate accesul facil la alte piete si disponibilitatea fortei de munca calificata, considerata absolut necesara de 62% dintre directorii intervievati.

Bulgaria este una dintre tarile Europene cele mai putin atractive pentru investitori, potrivit unui studiu realizat de Scoala de Afaceri IESE si Universitatea din Navarra, potrivit site-ului sofiaecho.com.