CNSAS: Calinic Argatu a primit verdict de politie politica

de A.P.     HotNews.ro
Marţi, 16 octombrie 2007, 0:00


IPS Calinic
Foto:Rompres

Calinic Argatu, Episcop de Arges, cunoscut cu numele de cod "Zamfir", a primit verdict de politie politica din partea Colegiului CNSAS. Prelatul are dreptul sa faca contestatie in termen de 15 zile. Potrivit unor informatii din CNSAS, episcopul are angajament cu Securitatea si a furnizat numeroase note informative.

De-a lungul timpului insa, Calinic a negat ca ar fi colabroat cu Securitatea, sustinind, ca si Andrei Andreicut, ca a fost " haituit".

Patriarhul Daniel a primit decizie de necolaborare, desi asa cum a declarat Mircea Dinescu, numele acestuia apare pe o lista cu 25 de dosare distruse de SIE in data de 23 decembrie 1989. Acest lucru va fi mentionat expres in textul deciziei CNSAS, a spus Dinescu. PF Daniel nu a furnizat Colegiului nici o explicatie privind dosarul ars si nici nu a venit pentru audieri.

In aceeasi situatie se afla si alti inalti prelati al caror nume a fost gasit pe lista cu dosarele arse in perioada revolutiei, printre ei numarindu-se si seful Bisericii Romano-Catolice din Romania, Arhiepiscopul Ioan Robu.

Parte din ei 25 au primit decizii de necolaborare cu Securitatea, dar asa cum a tinut sa precizeze Mircea Dinescu, aceasta din cauza ca in arhiva CNSAS nu se afla nici un document in ce-i priveste si SRI si SIE nu au trimis alte documente.

Cit priveste celelalte cazuri de inalti prelati cu nume conspirative aflati in dezbaterea CNSAS, cum ar fi Visarion Rasineanu, episcop -vicar de Sibiu, cunoscut drept " pesoana de sprijin" cu numele conspirativ " Bobi", aceseta au fost aminate pentru saptamina viitoare.

Mircea Dinescu a spus ca nu s-a putut lua o decizie din cauza ca a fost "egalitate de voturi" in ce priveste decizia de politie politica.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


579 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  NICI nu ma asteptam sa se faca dreptate (Marţi, 16 octombrie 2007, 14:42)

  cezar [anonim]

  Ofiterii activi sunt inca acoperiti (in speta Patr. Daniel)

  Asta este tara noastra!
 • 0 (0 voturi)    
  E adevarat... (Marţi, 16 octombrie 2007, 14:43)

  DDD [anonim]

  Lucrurile care se zvonesc despre acest parinte Calinic in orasul Curtea de Arges ar infiora si cel mai dur om...inclinatii sexuale neobisnuite, spaga la ordinea zilei...etc...Daca cineva ar dori sa se afle lucrurile astea,s-ar afla, dar sunt musamalizate de ani de zile...
 • 0 (0 voturi)    
  Eu stiu.... (Marţi, 16 octombrie 2007, 15:16)

  imperator [anonim]

  cazul unei persoane despre care CNSAS spune ca a avut doar "dosar de urmarire" la Secu dar in schimb iesea in occident de cateva ori pe an inainte de '89, in timp ce alti urmariti pe bune, vedeau doar becurile din beciurile securitatii......Asa ca va spun din proprie experienta sa renuntati la a mai crede in corectitudinea actiunilor de deconspirare a vechilor "politisti politici".
 • 0 (0 voturi)    
  gramatica de hotnews (Marţi, 16 octombrie 2007, 16:16)

  mihai [anonim]

  "Prelatul are dreptul sa faca contestatie" cat despre stire religia a fost si ramane o metode de manipulare in masa
 • 0 (0 voturi)    
  a fost elevul lui plesitza (Marţi, 16 octombrie 2007, 16:22)

  someonejohndoe [anonim]

  un excroc care a incercat sa conduca orasul. un timp a reusit, fiind deputat 2 ani, 1990-1992, impreuna cu un alt securist, pe nume nechita. mi-e scarba cand ii vad mutra !
 • 0 (0 voturi)    
  dar oare (Marţi, 16 octombrie 2007, 16:54)

  gigiel [anonim]

  va ajunge in IAD sau in RAI, in dreapta Domnului? Poate imi raspunde imperator de la 3 ca "el stie...". Ai fost foarte convingator, pe mine m-ai convins.
 • 0 (0 voturi)    
  ARHIVA DE MICROFILME ... acolo e adevarul ! (Marţi, 16 octombrie 2007, 19:34)

  Cristian [anonim]

  ...daca ar fi dorinta politica, colaborarea acestei liote in sutane ar putea fi relevata opiniei publice !
 • 0 (0 voturi)    
  acuma daniel ca ioan (Marţi, 16 octombrie 2007, 19:35)

  acoperit da'cu cu curul gol [anonim]

  fugi tu primul sau fug io ?
  la urma urmei ne datoram credinta
  aceluia care a fugit in pielea goala
  cand garzile au dat sa puie mana pe el.
  garzile zic ca si acum ii tin hainele,
  sa faca reconstituire ca la DNA
 • 0 (0 voturi)    
  Directive de la templu... (Marţi, 16 octombrie 2007, 19:39)

  Anonim [anonim]

  De fiecare data cand e ceva de criticat la BOR vad ca permiteti comentarii, cand in schimb titrati "Mii de pelerini se inchina ...." si e vorba de 1 MILION de oameni nu mai dati dreptul la nici un comentariu ....
  Asa s-a hotarat de sus, ca trebuie criticata BOR cea retrograda?
 • 0 (0 voturi)    
  Bau Bau (Marţi, 16 octombrie 2007, 20:02)

  Bau Bau [anonim]

  Tot vedem desconspirari de preoti - securisti sau colaboratori... ce ma nedumereste este: de ce nu se desconspira si adevaratii securisti cei care faceau rost de colaboratorii acestia (prin santaj sau prin alte metode de-ale securitatii). Acei securisti nu sunt desconspirati ca n-am vazut nici un titlu - ori au ajuns prea sus??? Pana atunci tot e biserica la indemana si nu se supara nimeni asa ca dau dreptate celor care vad o conspiratie impotriva bisericii. Oricum e foarte interesant cine sunt si cum lucreaza(dau verdicte) cei de la CNSAS. Sa fie oare si printre ei fosti colaboratori, securisti, UTC-isti? Ei de ce nu sunt oare verificati sau le-au fost arese dosarele? Si metoda de stabilire e revolutionara: SE VOTEAZA daca au facut sau nu politie politica. De asemenea, ce credibilitate mai poti da acestei comisii cand au cazuri de verdict si apoi pe baza "pilelor" de retragere a verdictului (scuze o noua votare de fapt ca prima nu a iesit bine ). In rest, numai de bine, dati bataie sa aveti subiecte - se vor termina si astea odata...
 • 0 (0 voturi)    
  da'este ceva mai sus ca omul fugind (Marţi, 16 octombrie 2007, 20:30)

  necriticant [anonim]

  de pe pamant in cer ?
  in scriptura in s-a spus acuzatorului.
  in scriptura i s-a spus sabierului.
  in scriptura i s-a spus prigonitorului.
  da'cine mai ceteste scripturile in vremile de azi ?
  mai bine cetim despre ingeri:
  oricum pe origen n-are cine-l reabilita.
  cred.apoi am descoperit ca m-am marturist la un pacatos.
  prin pacatos inteleg pe acela ce inca are de ascuns ceva.
  asteptam maaturisile complete ale celor
  care inca n-au murit.
  n-o fi valahia insula patmos..
 • 0 (0 voturi)    
  BOR in moarte Calinica (Marţi, 16 octombrie 2007, 22:37)

  corvus coraX [anonim]

  Deja nu mai surpinde pe nimeni. Sigur, alte dosare au ars in focurile Gheenei cand inca mai trageau "teroristii" asa ca, si Daniel Ciobotea si Ioan Robu (si alti 24 de ierarhi de toate confesiunile) sunt curati ca lacrima. Asa sa le ajute dumnezeu!
 • 0 (0 voturi)    
  jumatati de masura stahanoviste (Miercuri, 17 octombrie 2007, 9:14)

  adrian [anonim]

  o jumatate de masura pt zelul CNSAS-ului deoarece in aceste cazuri nu se deconspireaza deopotriva si numele altor cetateni romani (ofiteri) care impingand permanent la delatiune si mizerie morala ii puneau pe turnatori sa dea informatiile solicitate. acesti cetateni romani (ofiteri) nu sunt responsabili de nimic? trebuie sa ramana linistiti pensionari sa afaceristi prosperi sub valul anonimatului ca si cum au fi fost simpli spectatori in acele vremuri? sau ei isi faceau doar simpla si dreapta datorie fata de tara si de partid si marsaviilor lor nu intereseaza pe nimeni? cine decide ca o categorie de romani este demna de expus oprobiului public iar alta nu? pe ce criteriu??
 • 0 (0 voturi)    
  dosarul a fost intocmit de o fantoma (Miercuri, 17 octombrie 2007, 10:43)

  lara [anonim]

  Da intr-adevar au fost o gramada de turnatori... cine stie cu ce i-a amenintat pe unii cu ce i-a cucerit pe altii, o viata mai buna, studii in afara granitei etc. Printre ei se afla lideri din ortodoxie, dintre satolici, protestanti... sau o gramada de vecini care dadeau raporturi de buna convietuire in bloc.. Insa d-le oamenii astia care sunt niste tradatori de tara si de credinta, acesti renegati ai societatii de cine au fost chestionati, de cine au fost platiti, cine le-a facut dosarul ala pe care scrie asa de clar tot ce faceau... Cine d-le??? Aia unde se aascund, or fi murit cu totii? De ce sunteti niste sarlatani si niste ipocriti? Nu tocmai se arunca cu degetul ca sa scape tocmai cei care ii dau in vileag? Asa m-am saturat de ipocriti!
 • 0 (0 voturi)    
  Solicitare catre CNCD (Miercuri, 17 octombrie 2007, 14:23)

  Alexandru Gota [anonim]

  Catre Comisia Nationala pentru Combaterea Discriminarii

  Subsemnatul Gota Ioan Alexandru, domiciliat in Sighisoara, str. Gh. Lazar nr. 10, tel: 0744-188 990, B.I.: MS 379382 prin prezenta sesizare va rog sa analizati in conformitate cu legislatia in vigoare, decizia actualului Guvern al Romaniei privind finantarea cu suma de 30 milioane RON de la bugetul de stat pentru proiectul Catedrala Mantuirii Neamului, proiect initiat de Biserica Ortodoxa Romana. La ArticolulL 4, Punctul 2 din Constitutia Romaniei, - Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni, se stipuleaza clar: Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.
  Ca cetatean roman de alta confesiune, consider ca prin acest gest, Statul roman se plaseaza in afara echidistantei obligatorii fata de cultele religioase generand un grav precedent prin care celelalte culte din Romania sunt plasate in pozitie de inferioritate fata de cultul crestin-ortodox. tinand cont ca la bugetul de stat isi aduc in mod echitabil contributia toti cetatenii Romaniei, indiferent de apartenenta lor religioasa, dirijarea unor sume de bani in mod preferential catre un anumit cult sau confesiune constituie un posibil afront fata de celelalte culte.
  In exact acelasi nota sesizez ca fiind la fel de discriminator “Protocolul de cooperare in domeniul incluziunii sociale” incheiat la 2 octombrie 2007 intre Guvernul Romaniei si Patriarhia Romana.


  In speranta unei rezolvari juste in spiritul si litera Constitutiei Romaniei, va multumesc
 • 0 (0 voturi)    
  finantare (Vineri, 19 octombrie 2007, 15:53)

  lucian mastan [anonim]

  domnule Gota si cetateni romani de nationalitate maghiara sunt cotributori egali cu cetateni romani de nationalitate romana si nu au inca o universitate autonoma de limba maghiara, finantata de la bgetul de stat. Ce parere aveti?
 • 0 (0 voturi)    
  presupun (Joi, 20 martie 2008, 23:26)

  nila cocos [anonim]

  asa e .....in mod normal trebuiau aratati cu degetul cei care interogau care ii supuneau la presiuni pe ierarhi si preoti.vina lor nu este nicidecum asa de grava ca a securistilor.e usor sa dai cu piatra acum cand totul pare atat de simplu!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by