Calinic Argatu, Episcop de Arges, cunoscut cu numele de cod "Zamfir", a primit verdict de politie politica din partea Colegiului CNSAS. Prelatul are dreptul sa faca contestatie in termen de 15 zile. Potrivit unor informatii din CNSAS, episcopul are angajament cu Securitatea si a furnizat numeroase note informative.

De-a lungul timpului insa, Calinic a negat ca ar fi colabroat cu Securitatea, sustinind, ca si Andrei Andreicut, ca a fost " haituit".

Patriarhul Daniel a primit decizie de necolaborare, desi asa cum a declarat Mircea Dinescu, numele acestuia apare pe o lista cu 25 de dosare distruse de SIE in data de 23 decembrie 1989. Acest lucru va fi mentionat expres in textul deciziei CNSAS, a spus Dinescu. PF Daniel nu a furnizat Colegiului nici o explicatie privind dosarul ars si nici nu a venit pentru audieri.

In aceeasi situatie se afla si alti inalti prelati al caror nume a fost gasit pe lista cu dosarele arse in perioada revolutiei, printre ei numarindu-se si seful Bisericii Romano-Catolice din Romania, Arhiepiscopul Ioan Robu.

Parte din ei 25 au primit decizii de necolaborare cu Securitatea, dar asa cum a tinut sa precizeze Mircea Dinescu, aceasta din cauza ca in arhiva CNSAS nu se afla nici un document in ce-i priveste si SRI si SIE nu au trimis alte documente.

Cit priveste celelalte cazuri de inalti prelati cu nume conspirative aflati in dezbaterea CNSAS, cum ar fi Visarion Rasineanu, episcop -vicar de Sibiu, cunoscut drept " pesoana de sprijin" cu numele conspirativ " Bobi", aceseta au fost aminate pentru saptamina viitoare.

Mircea Dinescu a spus ca nu s-a putut lua o decizie din cauza ca a fost "egalitate de voturi" in ce priveste decizia de politie politica.