Compania franceza de energie Suez, care intentioneaza sa fuzioneze cu Gaz de France in prima jumatate a anului viitor, este interesata in construirea si operarea unor centrale nucleare in Uniunea Europeana, au confirmat reprezentanti ai companiei citati de MarketWatch.com.

Directorul companiei, Gerard Mestrallet, despre care se afirma ca va fi presedintele viitorului grup energetic, a declarat ca Suez examineaza oportunitati in Romania, Bulgaria si Marea Britanie, informeaza MarketWatch.

Mestrallet, care a participat la o conferinta impreuna cu presedintele Gaz de France, Jean-Francois Cirelli, nu a exclus posibilitatea construirii in Franta a unui reactor european presurizat (EPR), dezvoltat in principal, pana in acest moment, de companiile Siemens si Areva.

“Compania Suez este capabila sa construiasca si sa opereze centrale nucleare si este interesata de extindere in ambele domenii”, a declarat un purtator de cuvant al companiei. Suez a anuntat ca “participa activ la renasterea energiei nucleare in Europa”.