Un tun colosal, de 40 de milioane de euro, se pregateste la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR): este vorba despre contractele pentru deszapezire pe teritoriul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti (DRDPB).

Pe baza unor chichite din caietul de sarcini, cele 40 de milioane de euro vor ateriza in curtea asfaltatorilor lui Basescu si a catorva firme controversate, cum ar fi deja celebra Plastidrum.

Cum vorbim de 40 de milioane de euro (115.125.445 RON plus TVA) doar pentru zona Bucuresti, una din cele sapte directii regionale ale Companiei, este foarte probabil ca, la nivelul intregii tari, suma sa se ridice la peste 200 de milioane de euro pentru iarna care vine. Surpriza insa, cine vrea sa participe la licitatie trebuie sa indeplineasca doua conditii draconice.

Prima, valoarea minima a cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani intre 16.416.858 de euro si 7.524.105 euro, in functie de pachetul pe care se liciteaza.

A doua insa arunca un mare semn de intrebare asupra corectitudinii licitatiei: tot in functie de pachetul pe care liciteaza, firmele participante trebuie sa fi prestat in ultimii trei ani servicii de deszapezire pe DN cu valori cuprinse intre 4.925.057 de euro si 2.257.231 de euro! Practic, aceasta conditie exclude de la participare orice firma care nu face parte din “circuitul inchis” creat la CNADNR in ultimii ani, indiferent de cifra de afaceri.

integral in Gandul