Austria va organiza in aceasta luna primul “targ de divorturi” din lume, destinat sa ajute cuplurile sa se desparta intr-un mod cat mai putin dureros, a anuntat BBC News.

Evenimentul va permite celor care intentioneaza sa divorteze sa ceara sfaturi avocatilor si sa informeze in legatura cu drepturile lor.

Targul, care se desfasoara sub lozinca “Noi inceputuri”, va avea loc la Viena timp de doua zile, dupa care va fi organizat la Linz si Graz. Organizatorii au decis ca prima zi sa fie rezervata barbatilor, in timp ce femeile vor participa la targ a doua zi, pentru a se evita “intalniri stanjenitoare”.

Potrivit BBC News, rata divorturilor din Austria a atins un nivel record de 50% in 2006, in timp ce, in Viena, 66% dintre casatorii s-au destramat.

Organizatorul principal, Anton Barz, a afirmat ca targul este o premiera in lume, iar pana in acest moment sunt inscrisi peste 20 de expozanti, printre care avocati, consilieri, agenti imobiliari, firme de detectivi particulari si laboratoare care ofera teste ADN de paternitate. O companie va oferi “vacante terapeutice” pentru cuplurile recent divortate.