Desi serialul care l-a facut celebru s-a terminat de aproape zece ani, majoritatea banilor castigati de actorul de stand up comedy provin din show-ul „Seinfeld”, inca difuzat de foarte multe posturi de televiziune.

Televiziunea si filmul raman inca principalele domenii din care comicii pot castiga foarte multi bani, insa genul stand up comedy este o alternativa, potrivit „Forbes”.

Desi unii actori de stand up comedy au reusit sa-si faca un nume si castiga foarte bine din aceasta meserie, este totusi destul de dificil sa te remarci in acest domeniu.

„Spre deosebire de o trupa rock sau orice alt act artistic, un actor de stand up comedy nu este sustinut de nimeni. Nu are nici instrument, nici trupa de acompaniament si nici echipament tehnic performant. Are doar un microfon”, explica editorul Gary Bongiovanni.

Filmul si televiziunea, domenii profitabile

Astfel, pe primele cinci pozitii ale topului „Forbes” se afla actori sau oameni de televiziune. Locul al doilea este ocupat de David Letterman, realizatorul emisiunii „Late Show”, care a castigat in ultimul an 40 de milioane de dolari, urmat de actorul Ben Stiller, cu 38 de milioane.

Desi audientele sale sunt mai bune decat ale rivalului David Letterman, Jay Leno, realizatorul emisiunii „Tonight Show”, a castigat „doar” 32 de milioane de dolari in ultimul an, suma care il plaseaza pe pozitia a patra in clasament.

Integral in Evz