Initiatorul acestui proiect de lege, senatorul PSD de Brasov Otilian Neagoe, sustine ca, in urma negocierilor "cu parlamentarii din alte formatiuni politice, dar si cu reprezentanti ai Guvernului, am stabilit ca pentru a respecta normele UE trebuie sa schimbam si parcul de tractoare, nu doar pe cel de masini".

Cuantumul anual al sumei alocate pentru acest proiect se va ridica la 510 miliarde de lei vechi.

Senatorul Neagoe a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute la Brasov ca proiectul de lege privind reinnoirea parcului national de tractoare a trecut de Comisia Economica din Senat. "Acum urmeaza sa intre in plenul Senatului si apoi va trece la Camera Deputatilor", a declarat Neagoe.

Pana in acest moment, sustine sursa citata, proiectul a primit nu doar acceptul Comisiei juridice din Senat, dar si avizul Guvernului. "De obicei, cei de la Guvern nu sunt atat de receptivi la propunerile noastre, dar de aceasta data am colaborat bine", a spus parlamentarul brasovean.

Senatorul sustine faptul ca acest proiect urmareste sa gaseasca o formula de "prime de casare" pentru cei care au initiativa de a-si schimba tractoarele mai vechi de 12 ani. "Vrem sa propunem o formula de premiere pentru cei care detin tractoare mai vechi de 12 ani.

Astfel, acestia sa le poata da la casare, la fel ca in programul Rabla, si sa primeasca un bon valoric de 17.000 de lei ca sprijin financiar pentru achizitionarea unui tractor nou." Neagoe spune ca are in principal suportul "Ministerului Mediului, care oricum trebuie sa micsoreze emisia de noxe pentru a respecta standardele europene".

integral in Romania Libera