Presedintele BCR, Nicolae Danila, si-a dat demisia marti, informeaza un comunicat al Bancii Comerciale Romane. Acesta va fi inlocuit de vicepresedintele bancii, Manfred Wimmer. Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, va ocupa temporar aceasta pozitie incepand cu 1 decembrie 2007.

Danila este unul dintre bancherii de top cu cea mai mare vechime in functie, el fiind presedinte al BCR din 2000, pastrandu-si functia si dupa privatizarea din 2005.

"Doresc sa-i informez pe clientii si pe partenerii nostri, pe colegii mei precum si piata per ansamblu ca, in baza intelegerii reciproce cu actionarul majoritar, voi parasi banca incepand cu 1 decembrie 2007. Sunt convins ca succesorul meu va continua povestea de succes a BCR si le urez, pe aceasta cale, dansului si bancii, toate cele bune”,a declarat Danila.

Manfred Wimmer, in varsta de 51 de ani, a condus echipa responsabila de achizitia BCR de catre grupul Erste. In prezent acesta este vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group.

Prioritatile lui Manfred Wimmer vor fi finalizarea Programului de Integrare si Dezvoltare, imbunatatirea sistemului de management si a modelelor de performanta in BCR precum si intarirea pozitiei de lider de piata a BCR.

Potrivit comunicatului institutiei de credit, un nou presedinte executiv al BCR va fi numit dupa finalizarea procesului de integrare.

A doua demisie la varful conducerii BCR

Demisia presedintelui BCR nu este singura de acest fel la nivelul institutiei bancare. In luna uilie a acestui an, Dan Bunea, vicepresedintele executiv al BCR responsabil cu coordonarea Trezoreriei si a directiei Piete de Capital la vremea respectiva si-a dat demisia fara a detalia cauzele aceastei decizii.

Contactat de HotNews.ro, Bunea a refuzat sa comenteze atat motivele care au stat la baza demisiei sale cat mai ales cele ale lui Nicolae Danila.

"Este problema dansului si cel mai bine vorbiti cu dumnealui. Nu comentez in nici un fel motivele demisiei mele sau ale dansului. Cat despre planurile mele, ati vazut ca zvonurile potrivit carora as intra in echipa Millenium Bank nu s-au adeverit. Nu va pot spune insa mai multe", a declarat pentru HotNews.ro, Dan Bunea.