Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin a incetat din viata in dimineata zilei de vineri, la Spitalul Judetean din Pitesti. Joi, fostul mare fotbalist fusese internat la sectia de terapie intensiva, din cauza unor complicatii survenite in urma unui tratament medicamentos.

Decesul lui Dobrin a fost consemnat la ora 7,20. Medicii spun ca la internare fostul international se afla in stare grava (metastaza generalizata).

In cursul zilei de joi, cadrele medicale au evitat sa anunte diagnosticul si evolutia bolii. Cei care s-au aflat in apropierea lui Dobrin spun ca acesta s-a simtit mai bine spre seara si vorbea despre fotbal.

In primavara acestui an, Dobrin suferise o interventie chirugicala la un plamin, de unde i s-a extirpat o tumoare.

Corpul neinsufletit va fi depus simbata dimineata in incinta tribunei oficiale a stadionului din Pitesti, care din 2003 poarta numele "Nicolae Dobrin".

Inmormintarea va avea loc luni, anunta primaria din Pitesti, si nu duminica cum se anuntase initial. Schimbarea zilei a fost determinata de faptul ca foarte multi oameni de fotbal care isi doresc sa vina la ceremonialul religios nu pot participa duminica din cauza programului (jocuri de campionat).

La toate meciurile de fotbal programate in acest week-end in Romania, se va tine cate un minut de reculegere in memoria celui care a fost, Nicolae Dobrin.

Componentii echipei FC Arges, formatie la care Dobrin a facut istorie, vor purta, sambata, la meciul de la Alba Iulia, pe sub echipamentul de joc tricouri cu chipul fostului fotbalist, iar pe brat vor avea esarfe alb-violete cu negru pe margine.

Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, a anuntat ca va solicita Guvernului Romaniei si presedintelui Traian Basescu sa declare Zi de doliu national, data la care va fi inmormantat fostul mare fotbalist.

Funeraliile lui Nicolae Dobrin vor avea loc luni la Cimitirul Municipal "Sfantu Gheorghe", din Pitesti.