Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, face luni o vizita la Bucuresti, avand programate intrevederi cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si cu reprezentanti ai Ministerului Apararii, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Convorbirile vor avea ca tema principala summit-ul Aliantei care se va desfasura in aprilie 2008 la Bucuresti, securitatea in Europa de sud-est si in regiunea Marii Negre, precum si operatiunile militare internationale in derulare sub egida NATO.

Intr-un interviu pentru Radio Romania, Jaap de Hoop Scheffer a declarat ca participarea Romaniei la operatiunile din Afganistan este foarte apreciata, tara noastra avand un rol foarte important.

"NATO nu are acoperite necesitatile in trupe pentru Afganistan - si, daca discutam despre Afganistan, atunci fiecare aliat trebuie sa fie pregatit ca secretarul general al Aliantei sa ceara mai multe trupe.

Asa voi face si la Bucuresti, dar voi spune acest lucru in contextul in care Romania face deja o treaba foarte buna in Afganistan si are o importanta contributie" - a mai precizat responsabilul NATO