Stefan Banica Jr. este foarte mandru, in primul rand pentru ca unul dintre colaboratorii sai, Nicu Patoi, probabil unul dintre cei mai buni chitaristi din Romania, va canta in deschiderea britanicilor, cu trupa Joanna and The Band.

Deep Purple va urca pe scena incepand de la ora 20.00, dupa un intro de o ora sustinut de trupa muzicienilor romani.

„Vreau neaparat sa-i vad, mi-am luat bilete si sper sa pot pleca de la studio, unde mixez in ultimele zile pentru noul meu album. Deep Purple este una dintre trupele cu adevarat importante in istoria rockului, o trupa care demonstreaza ca ceea ce este cu adevarat valoros dureaza”, spune Stefan Banica.

Ian Gillan, „vocea” Deep Purple, a ajuns in Romania in urma cu doua zile, iar ieri au sosit la Bucuresti si colegii sai de trupa, Ian Paice (tobe), Roger Glover (bas), Don Airey (claviaturi) si Steve Morse (chitara).

Chiar si cei care i-au vazut acum zece ani, in concertul pe care Deep Purple l-a sustinut la Sala Polivalenta (sau mai ales aceia) s-au grabit sa-si cumpere un bilet si pentru spectacolul de astazi.

„Data trecuta chiar am fost invitati la Ambasada Marii Britanii pentru o scurta petrecere pe care a dat-o trupa atunci. I-am cunoscut personal, ceea ce m-a facut sa fiu foarte fericit, pentru ca ei au fost unii dintre idolii nostri din anii ‘70”, spune si Mircea Baniciu.

Si de data aceasta se pregateste o petrecere „After Party Deep Purple”, care va avea loc dupa concert, incepand de la ora 23.00, in clubul Bamboo din Bucuresti. Putin probabil insa ca rockerii britanici sa vina acolo.

„Concertul Deep Purple este important”, spune Dan Bittman, liderul trupei Holograf, care va fi pe stadion insotit de baiatul sau cel mare, Alex. „Am crescut cu aceasta trupa, de la ei am invatat tot ce stiu. Fiului meu ii plac si m-a rugat foarte mult sa-l duc la spectacol”, adauga el.

Meteorologii anunta ca vremea va fi buna, cu temperaturi destul de ridicate pentru aceasta perioada si sanse de ploaie reduse.

Integral in Evz