Sunt un grup eterogen: oameni de afaceri, pensionari, scriitori, analisti programatori, unii chiar someri si au un singur punct comun: adora distractia horror.

Ghidul lor, Radu Cruceru, cel care ii preia din Bucuresti si-i poarta de la Snagov prin Bran si Sighisoara pana in Pasul Tihuta face de zece ani acest tur si stie ce-si doresc de fiecare data turistii: distractie cat cuprinde, suspans si multe nopti albe, ca n-au platit doar pentru a dormi in patria lui Dracula.

Pe urmele sinistrului conte

La Hotelul „Castel Dracula” din Pasul Tihuta, cei 90 de turisti au ajuns miercuri, pe inserat, dupa ce peste zi au servit masa la „Coroana de Aur”, hotelul bistritean ridicat in anii ’70 la insistentele unui sef al OJT, Alexandru Misiuga, care citise „pe sest” cartea lui Bram Stoker si i-a intuit potentialul turistic.

Acelasi Misiuga a obtinut si permisiunea de la un prim-secretar „cu deschidere” sa ridice un hotel in Pasul Tihuta, care sa semene cu resedinta contelui Dracula. Acesta este acum punctul terminus al circuitului de Halloween, pentru care turistii platesc bani grei.

Party in poienita

Prima parte a petrecerii de Halloween e organizata intr-o poienita din apropierea castelului. In fata unui rug imens se aduna incet pirati din Caraibe, cateva perechi de Gomez si Morticia Addams, vampiri si vampirite, personaje din Scream si vreo cativa Nosferatu.

Beau cu totii din elixirul lui Dracula, un soi de palinca amestecata cu visinata si se inghesuie sa guste din frigaruile picante. Unii urla, altii canta, un personaj bizar isi poarta in brate o victima tanara.

Nici macar ploaia care cade marunt nu-i trimite decat cu greu in sala de petreceri amenajata la parterul Hotelului. Inainte insa, ghidul Radu ii cheama la fotografia de grup. Se strang maini, se incheaga prietenii.

Un articol de Simona Bozbici

Integral in Evz