Numarul turistilor care s-au cazat, in primele noua luni ale anului, in structurile de primire turistica din Romania a crescut cu 12,6% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 5,41 milioane de persoane, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Sosirile turistilor romani au reprezentat 77,3% din numarul total de sosiri, restul de 22,7% fiind turisti straini, ponderi aproximativ egale cu cele din aceeasi perioada a anului 2006.

Cresteri s-au inregistrat la toate tipurilor de structuri de primire turistica, cu exceptia hanurilor, taberelor de elevi si prescolari si a popasurilor turistice.

In perioada mentionata, innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 16,47 milioane de nopti, in crestere cu 8,7% fata de cele din perioada ianuarie - septembrie 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 82,5% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 17,5%.

Cresteri insemnate ale innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in casute turistice, hosteluri, hoteluri pentru tineret, pensiuni turistice urbane, pensiuni turistice rurale, in vreme ce in taberele de elevi si prescolari, campinguri si bungalouri a scazut numarul innoptarilor.