Guvernul a lucrat pentru imaginea Romaniei in Italia cu o luna inainte de izbucnirea “crizei Mailat”. Aproape o jumatate de luna, o delegatie oficiala - care reprezenta statul roman - a vizitat, pe bani publici, “orasele-problema” din “peninsula”. Acest eveniment a avut si reclama.

Pe pagina oficiala a Guvernului Romaniei a fost postat un comunicat, prin care se arata ca delegatia va merge la Milano, Genova, Livorno si Roma “pentru a avea un schimb de experienta cu autoritatile locale si organizatiile neguvernamentale din Italia pe problematica romilor”.

Culmea, din delegatie a facut parte, pe langa secretarul de stat al Agentiei Nationale pentru Romi, consilier al primului ministru, Gruia Bumbu si un “bulibasa de Ardeal”. Astfel, delegatia statului roman “l-a prins” in componenta pe Viorel Bumbu pe post de “lider informal (!) si bulibasa pe Ardeal”.

Probabil, domnul Bumbu a fost folosit de Guvern datorita experientei sale din tara in probleme delicate. Fratii Bumbu au intrat, in urma cu cativa ani, in atentia politiei.

Seful IPJ Alba declara, intr-o conferinta de presa, ca Viorel si Ioan Bumbu sunt cercetati pentru vatamare corporala, in urma unei batai intre clanuri.

de Razvan Popa

integral in Gandul