Compania petroliera Petrom va majora, din 8 noiembrie, pretul carburantilor comercializati in statiile proprii de distributie, cu pana la noua bani pe litru, ca urmare a cresterii cotatiei internationale a petrolului, care miercuri a depasit 98 dolari/baril.

"Masura de modificare a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a cresterii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania", se arata intr-un comunicat al companiei petroliere.

Astfel, benzina Eco premium 95 va costa 3,42 lei/litru, in crestere cu sapte bani, iar pretul benzinei Premium fara plumb 95 va urca cu sase bani, la 3,39 lei/litru.

Benzina Top premium fara plumb 99+ va costa cu sapte bani mai mult, ajungand la 3,72 lei/litru. Noul pret de vanzare a motorinei Top Euro Diesel 4/Top Nordic Diesel va avansa cu sase bani, la 3,41 lei/litru, iar sortimentul Euro Diesel 4 va putea fi achizitonat pentru 3,24 lei/litru, mai scump cu sase bani.

In acelasi timp, benzinele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,49 lei/litru si 4,11 lei/litru, mai mult cu sapte bani, respectiv opt bani pentru un litru.

Motorinele OMV Premium Diesel/Alpine Diesel si OMV Sprint Diesel vor putea fi cumparate la preturi de 3,78 lei/litru si 3,48 lei/litru, in crestere cu noua bani, respectiv sase bani pe litru.

Politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, ia in calcul evolutia preturilor internationale la produsele petroliere, dar si contextul pietei interne.