Situatie tensionata in Pakistan. Benazir Bhutto, care a detinut functia de premier, a fost arestata la domiciliu - au precizat surse guvernamentale, citate de France Presse. Autoritatile pakistaneze au luat aceasta decizie pentru a o impiedica sa organizeze un amplu protest la Rawalpindi.

Mai multi politisti au inconjurat casa si strazile invecinate, iar un magistrat a fost vazut intrand in casa lui Bhutto tinand in mana mai multe documente.

BBC noteaza ca sustinatorii liderului opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto, au declarat ca ea este hotarata sa participe la un amplu miting care va avea loc in cursul zilei de vineri in orasul Rawalpindi, in pofida faptului ca astfel de intalniri sunt interzise, conform starii de urgenta in vigoare.

Anterior, doamna Bhutto a respins ca fiind prea "vag" anuntul presedintelui tarii, generalul Pervez Musharraf, potrivit caruia alegeri anticipate vor avea loc in Pakistan pana la jumatatea lunii februarie.

Potrivit ultimelor relatari, in timpul noptii au fost arestati o serie de membri ai partidului doamnei Bhutto. Guvernul a ripostat dur impotriva oricarei opozitii fata de masurile de urgenta invocate de presedintele Pervez Musharraf in timpul weekendului.

Pana acum, protestele au fost conduse de juristi, care au cerut ca legea fundamentala a tarii sa reintre in vigoare si sa fie repusi in functie judecatorii demisi de presedinte.