Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, detine de saptamana aceasta blog, la adresa ioniliescu.wordpress.com.

Presedintele de onoare al PSD a postat deja trei articole pe blog, iar in primul dintre ele spune ca: “Am fost presedintele Romaniei, actualmente sunt senator si, incepand de astazi, 12 noiembrie 2007, am intrat in universul bloggerilor. Cu multa simpatie va invit la dialog.”

Iliescu spune ca si-a facut acest blog pentru a comunica mai simplu, fara limite impuse.

Celelalte doua articole postate de fostul sef al statului pe blog-ul sau se intituleaza “Opozitia la referendum” si “Viitorul miscarii sindicale in Romania post-aderare”. Pana in acest moment, nu exista nici un comentariu pentru vreunul dintre cele trei articole postate de Ion Iliescu.

Consilierul fostului sef al statului, Traian Serbu, a confirmat pentru HotNews.ro ca bloggul apartine lui Ion Iliescu, care isi scrie singur materialele.

Iliescu se inscrie intr-o adevarata tendinta a ultimelor luni - aceea a politicienilor cu blog. Mircea Geoana, presedintele PSD, fostul premier Adrian Nastase sau senatorii Vasile Dancu si Ioan Mircea Pascu sunt doar cativa dintre social-democratii cu blog.

Ion Iliescu a declarat, marti, ca, desi la inceput blogurile i s-au parut "un fel de mahala in scris", acum si-a deschis si el un blog, incurajat de niste colaboratori. Fostul sef al statului a marturisit ca a ezitat "foarte mult" daca sa isi deschida sau nu un blog si inca nu stie daca a facut o alegere buna.

Iliescu a spus ca principala sa preocupare este sa vada daca va reusi sa fie activ pe blog, el stabilind o zi pe saptamana pentru a raspunde mesajelor postate de cititori.