Mike Tyson va împlini 58 de ani pe 30 iunie, dar legendarul pugilist spune că fanii încă „mai cer cu ardoare” să-l vadă și se va întoarce în ring pentru o luptă cu Jake Paul.

Mike TysonFoto: Aurora Rose / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Mike Tyson, agilitate de invidiat la aproape 58 de ani - Avertisment pentru următorul adversar

Mike Tyson: „Toată lumea este invidioasă. Fac miliarde de vizualizări doar vorbind despre lupte”

Confruntarea dintre fostul campion la categoria grea și celebrul youtuber va avea loc pe 20 iulie, pe stadionul AT&T din Arlington (Texas), casa echipei Dallas Cowboys, cu o capacitate de 80.000 de locuri.

„Iron Mike”, care are un palmares de 50 victorii (44 prin KO) și 6 înfrângeri, a declarat că Paul (9 victorii și o înfrângere), în vârstă de 27 de ani, recunoaște interesul constant al publicului față de el.

„Și ce dacă am 58 de ani? Fac miliarde de vizualizări doar vorbind cu cineva despre lupte. Toată lumea este invidioasă, chiar și majoritatea sportivilor, asta e o nebunie...

Voi nu puteați atrage un milion de oameni în floarea vârstei. Ce tot spuneți, nu puteați umple o arenă. Cine, la 58 de ani, ar putea umple o arenă de 80.000 de locuri?

De ce crezi că vrea să lupte cu mine și nu cu altcineva? Toată lumea vrea să lupte cu el, toți boxerii vor să lupte cu el. Dar dacă ar lupta cu ei, singurii oameni care vor veni sunt cei care îl plac.

Ceilalți tipi, părinții lor s-ar putea să nu vină nici măcar să îi vadă. Asta e doar pentru a fi realist. Sunt prea plictisitori pentru copiii lor să se uite la ei, e ca și cum te-ai uita cum crește iarba” - Mike Tyson pentru Reuters.

Mike Tyson a intrat ultima oară în ring în noiembrie 2020, când a terminat la egalitate cu Roy Jones Jr. într-un meci demonstrativ.

Potrivit USA Today, meciul dintre Tyson și Paul ar putea fi unul demonstrativ, ceea ce ar însemna că rundele vor fi de două minute (față de cele trei tradiționale), că boxerii vor purta mănuși mai grele (care să le facă mai sigure) și că nu vor exista arbitri judecători oficiali care să puncteze rundele (o victorie ar putea veni doar prin KO).