​Echipa feminină de tenis de masă din Hong Kong a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de la Busan, fază a competiției în care ar putea da peste selecționata României.

Elizabeta SamaraFoto: Nikku / Xinhua News / Profimedia

România, posibil duel cu Hong Kong în semifinalele CM Tenis de masă

Echipa din Hong Kong nu era favorită în confruntarea cu Taiwan, dar s-a impus cu scorul de 3-2.

Hoi Kem Doo vs Szu-Yu Chen 3-0 (13-11, 11-5, 12-10)

Chengzhu Zhu vs I-Ching Cheng 0-3 (9-11, 6-11, 10-12)

Ho Ching Lee vs Li Yu-Jhun 3-1 (11-6, 6-11, 11-6, 11-8)

Hoi Kem Doo vs I-Ching Cheng 2-3 (7-11, 11-9, 11-7, 8-11, 3-11)

Chenzhu Zhu vs Szu-Yu Chen 3-1 (11-9, 4-11, 11-8, 16-14).

După acest duel asiatic, pentru Hong Kong va urma un meci cu învingătoarea dintre România și Japonia.

Programul întâlnirii dintre România și Japonia

„Tricolorele” se vor duela joi cu niponele, de la ora 13:00 (ora României).

Bernadette Szocs - Mima Ito

Andreea Dragoman - Hina Hayata

Elizabeta Samara - Miu Hirano

Bernadette Szocs - Hina Hayata

Andreea Dragoman - Mima Ito.

De știut:

  • Dacă va învinge Japonia, România își va asigura o medalie la Campionatul Mondial pe echipe de la Busan.
  • Doar două seturi au pierdut japonezele în primele cinci confruntări de la CM 2024, ambele prin Miu Hirano (în meciul cu iraniana Mahshid Ashtari, scor final 3-2).
  • Prin calificarea în sferturile CM, România și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Mai au loc în sferturi: China - Coreea de Sud și Franța - Germania.
  • Meciurile fetelor noastre pot fi urmărite în direct pe Antena Play (contra cost).

Ce a spus echipa României după victoria cu Egipt din optimile CM Tenis de masă

Bernadette Szocs: „A fost un meci destul de greu cu Egipt, dar suntem bucuroase că am reuşit să învingem cu 3-0 şi că ne-am calificat la Jocurile Olimpice. Tot timpul e foarte important să fim o echipă unită, să ne completăm când una dintre noi are o zi mai proastă. E însă foarte important cum ne înţelegem şi în afara sălii, iar ăsta e un punct în plus pentru noi.

Va fi foarte greu cu Japonia, însă toate suntem bine pregătite şi hotărâte. Aşa că avem încredere înaintea acestui meci. O să dăm totul cu Japonia, pentru că e o medalie foarte aşteptată. Ne-o dorim de mulţi ani”.

Adina Diaconu: „Suntem foarte bucuroase pentru calificarea la Jocuri care a venit direct la acest Campionat Mondial. A fost principalul nostru obiectiv şi l-am îndeplinit. Nu vrem însă să ne oprim aici, gândul nostru merge mult mai departe.

Bineînţeles că ne gândim la medalia olimpică, noi suntem o echipă foarte puternică, putem învinge pe oricine. Vom sărbători calificarea, dar nu foarte mult pentru că încă suntem în concurs”.

Viorel Filimon a menţionat că se va retrage din funcţia de antrenor al echipei naţionale feminine după Jocurile Olimpice de la Paris.

„Pentru mine este a şasea calificare la Jocurile Olimpice cu o echipă schimbată faţă de ediţia precedentă. Până în prezent am reuşit să facem un Campionat Mondial bun, ajungând în primele 8 echipe şi obţinând această calificare.

Rămâne ca mâine împotriva Japoniei să încercăm să ajungem în semifinale. Va fi dificil, ştim că echipele Chinei şi Japoniei sunt aproape de neatins. Noi însă când ne-am mai întâlnit cu japonezele nu am fost foarte departe, aşa că vom încerca să ajungem cât mai departe.

Această echipă va mai putea ataca un ciclu olimpic, eu pesemne nu voi mai continua. Însă sper ca fetele să obţină ceea ce îşi doresc dintotdeauna, o medalie la Jocurile Olimpice. Dacă nu o obţin anul acesta, atunci să o obţină în 2028. Eu fac tot posibilul ca acest lucru să se realizeze în acest an. Pentru mine ar fi extraordinar o medalie anul acesta, dar nu întotdeauna ceea ce îţi doreşti se şi realizează” - Viorel Filimon.

Rezultatele României la CM Tenis de masă

  • Grupa 7

România vs Suedia 3-0

România vs Canada 3-0

România vs Singapore 3-1

România vs Serbia 3-1

  • Optimi

România vs Egipt 3-0

  • Sferturi

România vs Japonia / joi, ora 13:00.