Judd Trump a câștigat al treilea titlu din carieră la turneul de snooker German Masters, al doilea jucător din clasamentul mondial învingându-l în finală pe chinezul Si Jiahui (locul 29).

Judd TrumpFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Judd Trump l-a învins pe Si Jiahui în finala German Masters 2024

Aflat la prima finală din carieră, Jiahui a reușit să stea aproape de adversar în startul partidei (2-2 la prima pauză). Campion mondial în 2019, Trump s-a distanțat câștigând trei frameuri la rând și scorul după prima sesiune a fost 5-3.

Si Jiahui s-a apropiat pe tabelă după un break de 123 de puncte, dar Trump a răspuns cu un break asemănător (113p) și nu a mai putut fi oprit până la final (chinezul a mai obținut un singur frame).

„E fără îndoială un sezon fabulos pentru mine. Am ajuns în 7 finale, 6 la turnee pe puncte, şi mă simt excelent. Fiecare turneu e special, dar aici, la Berlin, mă simt fantastic. Când joci în faţa unui astfel de public şi când ridici trofeul deasupra capului, e un sentiment special” - Judd Trump, după finala German Masters 2024.

De știut:

  • Judd Trump va primi £80.000 pentru triumful de la „Tempodrom” (Berlin), iar Si Jiahui va fi recompensat cu £35.000.
  • German Masters este al patrulea turneu de puncte câștigat de Judd Trump în acest sezon, după English Open, Wuhan Open și Openul Irlandei de Nord. A mai jucat finale la Champion of Champions și World Grand Prix.
  • Trump este primul jucător din istorie care a câștigat competiția din Germania de trei ori (2020, 2021, 2024). I-a depășit pe John Higgins, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams și Ali Carter (câte două trofee).
  • Judd a bifat 9 breakuri de peste 100 de puncte la German Masters 2024 (un record al competiției).
  • Acesta este al 27-lea trofeu câștigat de Trump la turneele pe puncte. Doar Ronnie O'Sullivan (41), Stephens Hendry (36), John Higgins (31) și Steve Davis (28) au mai multe.

Judd Trump, lovitură spectaculoasă în finala German Masters 2024:

Sursă video: Eurosport

Judd Trump, break de 113 puncte în meciul cu Si Jiahui

2024 German Masters a avut loc în perioada 29 ianuarie - 4 februarie, la Tempodrom din Berlin. Turneul a oferit premii totale în valoare de £427.000, iar campionul en-titre era Ali Carter (2023).