Apele sunt tulburi în lumea snookerului după ce mai mulți jucători de top refuză să se prezinte la Openul Irlandei de Nord. Vor, în schimb, să participe la un eveniment demonstrativ la Macau, iar acest lucru i-a enervat la culme pe cei care conduc snookerul.

Mark SelbyFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mark Selby, John Higgins, Luca Brecel, Ali Carter și Thepchaiya Un-Nooh refuză să joace la Openul Irlandei de Nord

Jurnaliștii de la dailymail vorbesc despre un adevărat război în snooker după ce mai mulți jucători de top precum Mark Selby (de patru ori campion al lumii), John Higgins (tot de patru ori campion mondial), Luca Brecel (campionul mondial en-titre), Ali Carter și thailandezul Thepchaiya Un-Nooh refuză să joace la Openul Irlandei de Nord.

WST (World Snooker Tour) a anunțat că nu va accepta așa ceva, iar refuzul se va lăsa cu amenzi importante și chiar suspendări dacă este nevoie.

Oficialii care conduc acest sport spun că ar fi o „încălcare a contractului de jucător” prezența la demonstrativul de la Macau în locul participării la Openul Irlandei de Nord (va avea loc în perioada 22-29 octombrie, la Waterfront Hall).

Motivul pentru care cei menționați mai sus vor să participe la demonstrativul de la Macau este unul simplu: li se oferă sume de bani superioare.

Chestionat pe marginea subiectului, Ronnie O'Sullivan i-a criticat pe cei de la WST spunând că totul este o mizerie și că încearcă să-i sperie pe jucători cu amenințări ca să nu mai joace la Macau.

De altfel, în urmă cu câteva luni Ronnie trăsese un important semnal de alarmă față de momentul dificil pe care-l traversează snookerul mondial.

Ronnie a vorbit la acel moment despre faptul că este nevoie de un proiect pe termen lung în snooker, iar premiile să se tripleze cel puțin. Sunt mulți jucători care nu câștigă mai nimic, iar cheltuielile sunt mari.

„Ai zece milioane de lire în premii pentru 25 de turnee. În competițiile acestea evoluează 128 de jucători. Deci, vă dați seama cât de bine o duc aceștia din punct de vedere financiar”, spunea O'Sullivan în primăvara acestui an într-un interviu pentru The Sun.