Echipa României a obținut luni calificarea în optimile Campionatului European de tenis de masă, după ce a învins Slovenia, scor 3-0, în al doilea meci al Grupei B.

Elizabeta Samara si Bernadette SzocsFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Eliza Samara, Bernadette Szocs și Andreea Dragoman, victorii pe linie contra reprezentantelor Sloveniei

Echipa națională de tenis de masă (feminin) a României a obținut luni calificarea în faza optimilor Campionatului European, după ce a învins Slovenia în cel de-al doilea meci al Grupei B.

În primul joc de la Malmo (Suedia), sportivele noastre au învins Croația, scor 3-0, și au evoluat la fel de bine și în fața Sloveniei.

Eliza Samara a câștigat primul meci al zilei în fața Anei Tofant, în trei seturi, scor 11-8, 11-4 și 11-2.

Imediat după, Bernadette Szocs, sportiva legitimată la CSA Steaua București, a trecut în trei seturi Katarina Strazar, scor 11-5, 11-4 și 11-4.

În ultimul meci, Andreea Dragoman a înfruntat-o pe Sara Tokic, pe care a învins-o tot în trei seturi, scor 11-5, 11-5 și 11-7.

Echipa feminină a României este pe locul 4 într-un top al celor mai galonate selecționate la Campionatele Europene, unde a câștigat de-a lungul timpului 5 medalii de aur, 6 de argint și două de bronz. Ultima medalie a venit în 2021, la Cluj-Napoca, unde Germania ne-a învins în finală.