Ștefan Stan, fost jucător al naționalei României, a murit la doar 35 de ani, informează Federația Română de Rugby. Stan a fost diagnosticat cu paraplegie în 2019, după ce a suferit leziuni grave ale coloanei în urma unui grav accident de motocicletă.

Minge de rugbyFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Ștefan Stan a murit la 35 de ani - Victimă a unui grav accident rutier în 2019

„În ultimii patru ani Ștefan Stan s-a luptat pentru fiecare zi de viață cu tratamente, recuperare și noi intervenții chirugicale.

Fost component al loturilor naționale de juniori, U18, U19 și U20, Ștefan Stan a început rugby-ul la juniorii clubului RC Grivița, ca în ultimul an de juniorat să evolueze pentru echipa Liceului Aurel Vlaicu.

La începutul senioratului a plecat în Germania, unde a jucat timp de trei ani la Stusta Munchen, după care a revenit în țară, pentru o scurtă perioadă, la Timișoara.

S-a mutat în Spania pentru a evolua la Jaèn, ca apoi să se întoarcă la București unde a jucat timp de patru sezoane la Olimpia, după care, pentru perioade scurte de timp a jucat la Pantelimon și Dinamo.

Ștefan Stan și-a încheiat cariera de jucător la Sportul Studențesc, pentru care a jucat ultimul meci în luna mai 2018, în finala Diviziei A, chiar cu RC Grivița, echipa clubului care l-a format.

Stejarii s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru acesta și în ultimii doi ani au jucat purtând pe echipament, în meciurile oficiale, îndemnul „Donează pentru Ștefan Stan”, scrie Federația Română de Rugby.