Candidatul democrat la președinția Statelor Unite, Joe Biden, a părut să-l confunde pe președintele în exercițiu, Donald Trump, cu fostul președinte republican George W. Bush în timpul unui eveniment de strângere de fonduri susținut duminică, relatează NY Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biden vorbea la concertul „I Will Vote” (Eu voi vota) când a încercat să transmită un mesaj pentru alegerea sa.

„Din punctul meu de vedere caracterul țării este pe buletinul de vot”, a declarat Biden înainte de a părea să-l confunde pe Trump cu precedentul președinte republican.

„Încă patru ani de George, George, și o să ne găsim într-o poziție în care dacă Trump este ales, o să ne aflăm într-o lume diferită”, a afirmat acesta.

Biden a catalogat cursa electorală dintre el și Trump „cea mai importantă alegere de foarte, foarte, foarte mult timp”.

George W. Bush era președinte în 2008 când Barack Obama și Joe Biden au câștigat cursa electorală împotriva senatorului John McCain, candidatului republican pentru președinție, și a alegerii sale pentru funcția de vicepreședinție, guvernatoarea Alaskăi, Sarah Palin.

Momentul a fost comentat și de președintele Donald Trump pe Twitter.

„Joe Biden mi-a zis George ieri. Nu și-a putut aminti numele meu. A fost ajutat de prezentator pentru a termina interviul. Cartelul Fake News lucrează peste program să mușamalizeze [știrea]!”

Aceasta nu este prima dată când candidatul democrat a părut confuz în timpul campaniei electorale, afirmând într-una din instanțe că este candidat pentru Senatul american.

Președintele Trump și echipa sa de campanie au afirmat adesea despre Biden că suferă de o formă de senilitate.

Citește și: