Cat priveste votul pentru primari, PSD conduce cu 34,83%, urmat de PNL cu 31,49% si ALDE cu 5,73%. Candidatii independenti au obtinut 5,71% dintre voturi.
La consilii locale, PSD are 33,64%, urmat de PNL cu 29,60%, ALDE cu 6,52%, UDMR cu 4,66% si PMP cu 4,30%.
Prezenta la voturile pentru primarii si consilii locale a fost de 48,17%.
Astfel, PSD a castigat 1677 primarii, urmat de PNL, cu 1081 primarii. Pe locurile urmatoare se situeaza UDMR - 195 mandate de primar, ALDE - 64, candidati independenti - 53 de mandate si UNPR 26 de mandate. Restul formatiunilor au obtinut sub 20 de mandate de primar, inclusiv PMP care are 18 primari.
Social-democratii au obtinut cele mai multe mandate de consilier local - 16.648. PSD este urmat de PNL - 13.193, ALDE - 2504, UDMR - 2284, PMP - 1315 si UNPR - 1203 mandate de consilier local. Restul partidelor si aliantelor au sub 1.000 de mandate de consilier local.
PSD a castigat cele mai multe mandate de consilier judetean - 579. PNL a obtinut 496 mandate, UDMR 95 mandate, ALDE 76, iar PMP 37.
In doua circumscriptii -Valcelele (Buzau) si Sag ( Timis) va fi organizat al doilea tur de scrutin, deoarece a fost balotaj.
- Rezultate finale Primaria Capitalei: Gabriela Firea 42,97%, Nicusor Dan 30,52%, Catalin Predoiu 11,18%. Toate contestatiile, respinse
La Consiliul General al Municipiului Bucuresti repartitia mandatelor este urmatoarea: PSD - 24 de mandate, USB - 15 mandate, PNL - 8 mandate, PMP - 4 mandate, ALDE - 4 mandate, din totalul de 55 mandate.
PSD a castigat toate sectoarele Capitalei, la sectorul 1 ierarhia fiind Dan Tudorache 31,07%, Clotilde Armand (USB) - 28,78%, Alexandru Nazare (PNL) - 19,58%, iar la sectorul 2 Mihai Toader (PSD) - 32,83%, Dan Cristian Popescu (PNL) - 23,08%, Antoaneta Bugner (USB) -16,02%.
La Sectorul 3 ierarhia este urmatoarea: Robert Negoita (PSD) - 60,26%, Roxana Wring (USB) - 16,99%, Cristina Pocora (PNL) - 9,41%.
PSD este castigator si la Sectorul 4 prin Daniel Baluta (PSD) - 38,94%, urmat de Razvan Sava (PNL) - 21,99%, iar pe locul trei Dumitru Dobrev (USB) - 17,91%.
La Sectorul 5, ierarhia este: Daniel Florea (PSD) - 36,6%, Ovidiu Raetchi (PNL) - 26,3%, Marian Vanghelie (PDS) - 20,83%.
La Sectorul 6: Gabriel Mutu (PSD) - 36,92%, Mihai Danes (USB) - 20,79%, Stefan Florescu (independent)- 15,91%.
sunt din ce in ce mai convins ca s-a furat ca-n codru!
1. Ca sustinatorii PSD sunt din ce in ce mai batrani, peste 60 de ani marea majoritate.
2. Dreapta unita bate la scor cele doua gasti de hoti din PSD si ALDE. UNPR nu se pune.
E o victorie a la Pirus pentru PSD, ei o stiu, de aia si Dragnea s-a luat de unii lideri din judete. Daca erau alegeri in doua tururi, PSD lua jumatate din cat a luat acum.
Genial... astia nu erau cica judecatori totusi? N'ar fi bine sa zica si motive de respingere?
S-au oprit numai dupa ce, in loc sa se corecteze voturile nule in favoarea lui Geoana, se corectau in favoarea lui Basescu !!!
Acum n-a fost cazul, nu-i asa ?
PS Mai, ce-au inceput deodata sa se "imbujoreze" (de-a dreptul pana la rosu aprins !) AEP, BEM, BEC, toti cei implicati in procesul electoral !
PPS. Si, stati sa vedeti, din nefericire, asta este doar inceputul !
Tzatza Firica nici n-a inceput bine si a furat un sediu teatral, doua CET-uri si asfaltul de pe soseaua Voluntari completata in 2 ore cu gauri ca pe vremea lui Dottore ca sa fie demolata ulterior. Fondurile furate merg integral la penali si spectacole faraonice de innebunit manelistii.
Ar putea fi oprita pentru ca a afisat in public planuri pentru sediul teatral Nottara ceea ce constituie un furt, nu doar un plagiat de Dottorat normal PSD-UNPR. Insa nu s-a autosesizat nici un procuror pana acum, pentru ca se tem de razbunarea Firicai. Lui Nicusor i-au taiat din prima apa calda, sa se invete minte sa mai propuna solutii fara penali.
Este o rusine pentru ca fondurile furate in draci de Tzatza Firica se scad pana la urma tot din salariile bugetarilor - doar nu poti sa faci caramida sa pluteasca oricat ai da cu ruj pe porc.
Am facut reclamatie scrisa si inregistrata la vot , referitor faptului ca la masa de unde mi-au dat buletinele erau numai pentru judetean si local , pentru primar NU .
Individa care le imprastia , nici nu avea pe masa buletine pentru primar .
Am intrebat cati au votat inaintea mea in acest fel , lucru specificat si in reclamatie - nu am primit nici un raspuns. Dupa mine a mai facut cineva reclamatia tot pentru aceasta aceasta problema . Vad ca e trecut totul sub tacere . Deci , procedurile stalinisto-securisto-comuniste functioneaza in continuare-demonstrat .
Ce pnl , alde , punr , psro ,psd ?? toti sunt ce am scris mai sus . Treziti-va copii.. !
Aici sunt argumentele lui Pendiuc.
Nimeni in Pitesti nu se astepta ca Pendiuc sa piarda alegerile. Pendiuc se identifica cu Pitestiul. Pendiuc a fost primar din 1992. Pana in anul 2000 inclusiv a fost ales pe listele PD. In acea vreme candidatii PSD la primarie aveau niste scoruri ridicole (7% etc.). Prin faptul ca a trecut la PSD, Pendiuc a ajutat foarte mult PSDul, care acum isi bate joc de el si ii fura voturile. Majoritatea pitestenilor au o parere buna despre Pendiuc. E imposibil ca Ionica, de la PSD sa fie pe primul loc. Probabil ordinea e cea anuntata de dna Barata la CurierTV Pitesti in noaptea alegerilor, pe surse, locul 1 -Pendiuc, locul 2 - Sofianu (PNL). Desi e anchetat de DNA pt Publitrans, eu nu sunt de acord ca Pendiuc sa fie furat la voturi de catre Ionica, care nu va scapa nici el. Eu o sa ies in strada pentru Pendiuc, chiar daca nu am votat cu el la precedentele alegeri, pentru ca niciodata nu am votata PSDul. DE CE SA FIE FURAT PENDIUC?!?