​​Sorin Oprescu si-a anuntat planurile pentru primaria Bucuresti imediat dupa primele exit-poll-uri care l-au dat castigator cu aproximativ 65% dintre voturi. Felicitat de Corina Dumitrescu, prima propunere a lui Victor Ponta la Ministerul Educatiei, de Ecaterina Andronescu si de liderii USL, Sorin Oprescu a anuntat razand ca primul proiect pe care il va realiza in noul mandat este "Autostrada suspendata" si ca "o sa scap Bucurestiul de caini, iremediabil". Bucurestenii au avut incredere "ca se poate sa aiva si drumuri noi, ca poate sa aiva si spitale noi, ca poate sa aiva si scoli noi", a explicat primarul Capitalei.

Sorin OprescuFoto: Agerpres

Sorin Oprescu a candidat duminica, 10 iunie, pentru un nou mandat in fruntea primariei Capitalei. Rezultatele celor trei exit-polluri, la finalul votului, arata urmatoarele cifre pentru Sorin Oprescu:

  • Exit-poll CCSB/Antena3 (ora 21:00): Sorin Oprescu (independent, sustinut de USL) - 65.8%
  • Exit-poll IRES/Digi 24: Sorin Oprescu - 64,6%
  • Realitatea TV: Sorin Oprescu - 64,11%

Ora 19:00 Apar primele exit-poll-uri care il dau pe Sorin Oprescu marele castigator al alegerilor la primaria Bucuresti. Staff-ul de campanie anunta o declaratie de presa a primarului general pentru ora 21:00. La sediul de campanie din Piata Alba Iulia este liniste. In fata acestuia a fost amenajata o mica scena unde Oprescu este asteptat sa sustina un discurs.

Ora 20:00 In interiorul sediului de campanie o plasma este pornita pe Antena 3, pentru ca Sorin Oprescu sa afle rezultatele exit-poll-urilor. Afara atmosfera este in continuare relaxata, oameni care se plimba se opresc din timp in timp in fata scenei si intreaba ce eveniment s-a desfasurat in centrul Bucurestiului.

Ora 20:30 In Piata Alba Iulia incep sa se stranga sustinatori ai primarului Capitalei. Intai in grupuri mici, se strang in jur de 50 de sustinatori. Atmosfera este de sarbatoare, oamenii se imbratiseaza si il asteapta pe edil la declaratii in fata sediului de campanie, unde de la inceputul serii se aude muzica pusa de organizatori.

Ora 20:50 Soseste Sorin Oprescu, intra in sediul de campanie de unde urmareste anuntarea exit-poll-urilor care il dau castigator la primaria Capitalei. "Nu a fost vina mea", spune primarul intrebat ce mesaj ii transmite contracandidatului sau Silviu Prigoana, dupa care spune razand ca primul proiect de care se va apuca in noul mandat este "Autostrada suspendata".

Ora 21:10 Sorin Oprescu iese pe mica scena din fata sediului de campanie, unde sustine "un mesaj pentru bucuresteni". "Sunt mandru de increderea pe care bucurestenii mi-o acorda in continuare, dupa patru ani de mandat si am sa va arat cat de mult inseamna pentru mine voturile dumneavoastra. (…) Am cinci argumente de partea mea: vointa bucurestenilor, pentru ca e o mare responsabilitate sa fii votat de peste 60% din bucuresteni, o majoritate stabila in consiliul general, ocazie cu care felicit USL, un guvern care s-a angajat ca ne sustine, si va asigur ca ii vom convinge pe toti sa ne ajute cat pot ei mai mult, primarii de sectoare, oameni tineri, apropiati de mine", a declarat edilul.

In fata sediului sau, in jur de 100 de oameni il aplauda si il imbratiseaza dupa ce isi termina discursul. La final, Sorin Oprescu se retrage pentru a-i astepta pe liderii USL.

Ora 21:30 Sorin Oprescu iese din nou in fata sediului, unde este felicitat de liberalul Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii. In cateva minute la sediul sau de campanie soseste Corina Dumitrescu, prima propunere a premierului Victor Ponta la conducerea Ministerului Educatiei, retrasa dupa ce Universitatea Stanford si Institutia Hoover au anuntat ca aceasta nu a terminat studii aici, desi aceasta a scris in CV ca a realizat un stagiu de pregatire la Stanford. "O… Corina!", o intampina Oprescu, dupa care se imbratiseaza si se felicita reciproc. Odata cu Corina Dumitrescu vine pentru a-l felicita pe Sorin Oprescu si Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei.

Ora 21:45 La sediul de campanie al lui Sorin Oprescu sosesc liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin. Il imbratiseaza pe Oprescu, dau declaratii presei, dupa care se retrag impreuna cu primarul Bucurestiului in sediul de campanie, pentru cateva minute.

"Cel mai bun lucru este faptul ca impreuna cu Sorin Oprescu am castigat Bucurestiul si asta inseamna pentru noi ca vom face multa treaba impreuna", sustine presedintele PSD Victor Ponta. "Daca exit-poll-urile se confirma, vom avea o majoritate de doua treimi in consiliul general si asta inseamna ca o sa poata sa faca treaba si sa-si indeplineasca toate proiectele pentru Bucuresti", adauga acesta.

Crin Antonescu, presedintele PNL, declara: "Sunt aici ca sa celebrez victoria lui Sorin Oprescu, care e si victoria noastra, care inseamna alungarea bandei lui Libache si a Elenei Udrea din Bucuresti".

Ora 22:15 Sorin Oprescu sustine o conferinta de presa in care vorbeste despre rezultatul alegerilor si despre principalele sale obiective in noul mandat. "A contat sustinerea USL si este in gand si simtire (…). Nu uitati ca totusi 17 ani eu am stat in partidul ala si oamenii ma stiau si ma cunosteau si in 17 ani aveau ei de gand sa se hotarasca, iar cand am avut mai mare nevoie ei au fost langa mine", a declarat Sorin Oprescu.

Primul proiect pe care il va realiza va fi "Autostrada suspendata" si "o sa scap Bucurestiul de caini, iremediabil, linistiti oamenii sa poata sa circule pentru ca am unde sa-i duc, unde sa ii ingrijesc, unde sa isi faca adoptia lumea care doreste, dar lume de bun-simt, nu povesti din alea cu adoptam 2.000 de caini si nu avem grija de ei. Si in felul asta bucurestenii rasufla usurati ca au scapat de caini", a anuntat primarul Capitalei.

Intrebat ce crede ca i-a determinat pe bucuresteni sa il voteze, acesta a raspuns: "Increderea ca dupa 18 ani au vazut ca se poate face, increderea ca se poate sa aiva si drumuri noi. Increderea ca poate sa aiva si spitale noi. Increderea ca poate sa aiva si scoli noi, uitate de Dumnezeu undeva intr-un sertar".