Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, a afirmat duminica seara, dupa anuntarea primelor exit-poll-uri la inchiderea urnelor pentru alegerile locale, ca partidul pe care il conduce a 'eliberat' 500 de localitati din Romania de 'ciocoi', in ciuda 'multor piedici', desi nimeni nu dadea nicio sansa formatiunii sale, relateaza Agerpres.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES

"Este, pentru un partid nou-nout, pentru un partid caruia nimeni nu ii dadea nicio sansa, o izbanda. Noi sigur ca nu suntem multumiti. Noua ne place mai mult, locul numarul unu. Am avut foarte multe piedici, mai multe decat ne asteptam. Au fost multe intamplari nefericite prin toate sectiile de votare. Multi oameni ai nostri au fost ademeniti sau amenintati. Au fost milioane de oameni de partea noastra. Avem 500 de localitati pe care trebuie sa le administram de maine dimineata si trebuie sa le aratam romanilor ca se poate face si altfel, ca pot fi romanii de acolo actionari ca la un SA, nu cum se intampla azi intr-un SRL in care sunt doi-trei ciocoi", a spus Diaconescu.

El a sustinut ca vor exista "niste schimbari majore" in viata romanilor din cele 500 de localitati castigate de PP-DD si a afirmat ca la alegerile parlamentare partidul sau va obtine un scor de trei-patru ori mai mare.

"De altfel, tot ce se intampla in alegerile locale se multiplica cu patru in alegerile parlamentare. Sunt foarte optimist, sunt foarte fericit. Dupa numaratoarea oficiala a voturilor vom lua mai multe procente decat PSD", a declarat liderul PP-DD.

Potrivit acestuia, PP-DD ar fi castigat, pe langa Caracalul natal, si Slatina, Bistrita, Zalau si si-a manifestat speranta ca si "la Iasi sa se termine totul cu bine".

"Suntem optimisti, nu avem ce pierde, am intrat in aceasta dezbatere pentru a anima totul. Cred ca prezenta uriasa la vot de azi se datoreaza publicului nostru. Am animat scena politica si o sa o otevizam", a continuat Dan Diaconescu.

El i-a acuzat pe 'ciocoi' ca au facut si au postat pe buletinele de vot partide cu initiale aproape la fel, de genul 'PP-LC, PP-MT, PP-PS' care au creat 'confuzie'.

Referindu-se la ceea ce s-a intamplat in curtea OTV, Diaconescu a sustinut ca a fost "o manifestare spontana, in care s-a sarbatorit victoria".

Adresandu-se multimii adunate in curtea OTV, Dan Diaconescu a afirmat ca "mega-ciocoiul Traian Basescu a cazut cu tot cu PDL" si ca poporul roman

le-a dat "un vot peste bot ciocoilor".

"Am reusit sa invingem intr-o multime de localitati. De la Rosia Montana, unde vom lua aurul inapoi, pana la Pechea. Vom face o numaratoare paralela a voturilor. Azi am invins", a mai declarat Diaconescu, care a prezentat un sondaj potrivit caruia USL ar fi obtinut la alegerile locale 49%, PP-DD - 21% iar PDL - 12%.

"Este o victorie pe care trebuie sa o consolidam. Au fost mii si mii de fraude. Alegerile parlamentare sa ne aduca inaintea USL. Azi, prin vot, am reusit sa imi recastig postul de moderator. De maine, cei din CNA nu vor avea curajul sa mai faca nimic", le-a spus liderul PP-DD celor prezenti in curtea OTV.