Scurt CV
Presedinte al Asociatiei Salvati Bucurestiul (2008 – prezent).
Directorul executiv al Scoalii Normale Superioare Bucuresti, în perioada 2000-2006.
Organizator al Forumurilor Tinerilor Români cu Studii în Străinătate, în 2000 si în 2002.
Premiul I cu punctaj maxim în cadrul Olimpiadelor Internationale de Matematică din 1987 si 1988.
Ecole Normale Superieure de Paris, în perioada 1992-1995
In 1998 a obtinut doctoratul în matematică la Universitatea Paris XIII
Nota Redactiei:
- Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului
- Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
- Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.
- Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate
Problema mare e ca sute de mii de voturi vin din zone cum ar fi : Ferentari, Luica, Pieptanari, Pantelimon, Giulesti.
Intrebarea fireasca este : cum ii determinati pe acesti locuitori ai zonelor mai sarace sa va voteze ? Cum reusiti sa trimiteti mesaje care sa fie si receptionate corect in acest mediu ?
Va doresc succes.
De la bun inceput va spun ca probabil nu va voi vota pentru ca am urmatoarele nelamuriri legate de activitatea dvs:
1. - Va place cum arata zona unde se construieste Bd Uranus, care este rezultatul direct al actiunilor dvs, iar constructia acestuia este absolut necesara pentru dezvoltarea viitoare a orasului? (dupa ce ca autoritatile noastre fac ceva bun in 7 ani cat altii intr-un an, mai punem si bete in roate ca sa ne aflam in treaba)
2. - In definitiv cine v-a solicitat sa "salvati" Bucurestiul, eu sunt bucurestean si nu v-am cerut sa salvati nimic, ba mai mult in loc sa salvati - impiedicati dezvoltarea orasului. Daca veti fi primar general asa veti ajuta la dezvoltarea Bucurestiului?
PS: as mai fi scris dar am voie de la hotnews doar la 2 intrebari, din pacate.
Daca solicita avizele de la Comisia Nationala a Monumentelor, s-ar fi gasit o solutie pentru trafic care sa nu demoleze.
Cel mai important: noi am blocat lucrarile pentru o luna si jumatate: de pe 2 iunie pe 15 iulie 2011. De atunci Primaria a avut voie sa lucreze pe axa Nord Sud dar n-a avut banii. Sa demolezi fara sa ai banii sa construiesti este iresponsabilitate.
Cunoasteti conceptul de dezvoltare durabila? Carta de la Leipzig? Declaratia de la Toledo? Toate aceste documente oficiale ale Uniunii Europene vorbesc de o dezvoltare care sa pastreze resursele, iar resursele cele mi importante ale orasului sunt oamenii, terenurile si patrimoniul construit.
Eu am luptat impotriva speculatorilor care au impiedicat investitorii adevarati sa vina in Bucuresti. Eu sunt pentru dezvoltare, dumneavoastra pareti a fi pentru speculatori.
Intrebarea 1:
Ati accepta infiintarea de tarcuri si pentru alte animale(porci, oi, cai, capre, vaci)(Daca nu, de ce da pentru caini si nu pentru alte animale)?
Mai propuneti "obligarea dezvoltatorilor de noi complexe rezidentiale la un procent de locuite „sociale”, cu pret accesibil".
Intrebarea 2: Nu vi se pare asta o masura comunista?
Eu cred ca in cazul asta dezvoltatorii are fi dejavantajati de doua ori: 1. Li s-ar reduce din profitul si asa mic in perioada asta, si 2. "colonizarea" unor complexe cu populatie saraca, care trebuie recunoscut, poate crea probleme locuitorilor "bogati", ar duce la scaderea interesului pentru asemenea complexe.
Precizez ca tarcul pentru caini este o OPTIUNE a asociatiei de locatari. Sunt asociatii care si-au protejat cainii care le pazeau masinile de hingherii care veneau sa ii ridice. Masura cu tarcurile institutionalizeaza aceasta stare de fapt. Evident solutia cea mai buna este adoptia individuala, in masura in care se realizeaza.
Este o masura adoptata de orasele occidentale. Mixitatea sociala este un avantaj, nu un dezavantaj. Ghetoizarea este un fenomen primejdios, ganditi-va la revoltele din periferia Parisului din ultimii ani.
2. Toti candidatii la primarii vin cu planuri si idei noi. Ce garantii oferiti?
PS: Eu personal va sustin nu din idealism ci din lipsa unui alt candidat cu o imagine de om serios. Adica pe bune, Columbeanu!? Prigoana?! Oprescu?! Niste glume proaste. Din pacate unora le plac glumele proaste pe pielea lor, si uite asa a iesit Iliescu presedinte. Dar divaghez...
2. Nu am alte garantii in afara activitatii mele de pana acum, pe care o gasiti detaliata pe site-ul nicusordan.ro
Un exemplu ar fi ansamblul de blocuri de langa Biserica Sfânta Vineri- Nouă (soseaua Titulescu), blocuri care aveau o arhitectura distincta de zona, in caramida aparenta astfel incat sa puna in valoare biserica. Acum biserica este incadrata de cutii colorate si pasajul Basarab.
Alt exemplu este blocul Dunarea, recent reabilitat, dar pentru care s-a ratat oportunitatea de a corecta o arhitectura mediocra, rezultatul fiind chiar mai slab decat originalul. Asta cu atat mai mult cu cat era vorba de o piata importanta in vecinatatea Facultatii de Arhitectura.
Aveti in program masuri de implicare a unor arhitecti profesionisti, astfel incat sa se realizeze nu doar o reabilitare termica ci si una arhitectonica, sau cel putin sa fie stopat acest prost gust desavarsit care a pus stapanire pe Bucuresti?
Imi pare rau pt. dumneavostra, sansele de a castiga sunt mici. Alegerea dintr-un singur tur de scrutin este o mizerie imensa pentru ca cei care voteaza sunt obligati sa aleaga "raul cel mai mic". Daca ar fi doua tururi atunci in primul tur, candidatii mai putin cunoscuti ar avea mai multe sanse de a se afirma si oamenii de a se exprima printr-un vot sincer.
Mizeria este MAXIMA tinand cont ca cei doi lideri USL au dat de inteles ca au schimbat legea electorala doar pentru a scapa de PDL. Ponta si Antonescu fiind constienti ca ce au propus este o adevarata nemernicie si ca vor schimba iarasi legea electorala atunci cand vor avea 80% din parlament. Daca te simtea-i neputincios de a face ceva pe vremea PDL ... imagineaza-ti ce liniste si pace se va asterne peste tarisoara noastra cand USL va avea 80%.
Intr-adevar votul intr-un singur tur este o mizerie si ar trebui sanctionate chiar acum la votul la locale partidele care l-au promovat, PDL si PSD.
se stie ca cea mai relevanta metoda de a pune in balanta oameni si proiecte in campanie este confruntarea. Inteleg ca ati avut ocazia sa dezbateti putin cu dl Prigoana dar nu si cu Oprescu. 1) Primarul actual are de gand sa dezbata cu principalii oponenti? (ce ati aflat pana acum prin tentativele pe care le-ati facut)
2) Vad ca partea cu cainii vagabonzi nu suscita foarte mare incredere. A se vedea si unele intrebari stupide menite sa va discrediteze. Mai concret, in cat timp se vor vedea rezultate pe teren in privinta lor? (pentru a se evita o situatie de genul: facem un studiu de fezabilitate care dureaza x ani, ne lipseste cutare aviz, etc). As vrea sa stiu daca sunteti in contact cu asociatiile de protectie a animalelor care vor sa puna umarul la proiectul asta si ce ati hotarat cu ele. Ar fi fost bine sa aprofundati treaba asta cu cifre si fapte pentru ca ii doare mult pe bucuresteni.
Multumesc si mult succes. Daca romanii ar sti cum arata un candidat decent la directia unei capitale, ati fi deja asigurat de victorie.
2. Am spus inca din ianuarie la RFI: 6 luni. Sunt in contact cu asociatiile de protectie a animalelor, propunerea cu tarcurile a venit in urma unei "negocieri" cu ele, stiut fiind faptul ca viata cainilor in marile adaposturi nu este cea mai fericita.
2. Cititi pe salvatibucurestiul.ro toate comunicatele si toate procesele Asociatiei. Veti vedea acolo ca am atacat toate partidele si toti primarii din Bucuresti, fara parti-pris.
Intrebare retorica(va rog nu raspundeti:) ): Credeți ca e mai avantajos ca un câine sa moara pe strada(de batranete, rănit, de foame, otravit, bolnav, etc) decât intr-un mediu controlat la eutanasiere(in mod uman, nu brutal) la fel ca alte animale ucise in mod industrial pentru consum?
2. Probabil ca bugetul local n-o sa acopere toate nevoile, in cazul asta, credeți ca cheltuitul banilor publici pentru confortul câinilor(n-am nimic împotriva cheltuitului banilor privati in scopul asta, la fel ca in cazul bisericilor) se justifica?
2. Bugetul local este urias. 10 miliarde de euro in 4 ani, cat pentru a construi un oras de dimensiunea Brasovului de la zero. Este 30-40% din bugetul Parisului, Londrei, Berlinului, etc. Bugetul cel mai pesimist pentru ingrijirea cainilor, la zero adoptii si fara mancare recuperata de la restaurante si mari magazine, este 5% din cat se plateste pe panselute, bancute si alte intretineri de spatii verzi.
2. Bucurestiul are nevoie urgent de reabilitatea blocurilor. Chiar si doar din punct de vedere psihic si bucurestenii s-ar simti mai bine intr-un oras in culori pastelate decat intr-un oras plin de zoaie pe cladiri. Este reabilitarea blocurilor o prioritate in programul dumneavoastra, sau va veti ocupa prioritar de centrul isotric si de proiectele de infrastructura mari?
Oricum ma puteti considera atat un votant cat si un voluntar in staff-ul de campanie. Sper sa ne strangem cat mai multi, si sa nu ne dezamagiti.
La fel de ferm am anuntat ca nu vor mai fi caini liberi pe strazi, ei fiind fie dati spre adoptie individuala, fie in tarcuri, fie in adaposturile municipalitatii.
Va fi un registru al tuturor cainilor, responsabilitatea pentru proprietari atat pentru caini cat si pentru puii lor si amenzi mari pentru cei care ii arunca pe strazi.
Apropo de caini, stiti ca Oprescu in programul lui propune returnarea cainilor pe strazi?
Consider mult mai eficienta investitia in noi centrale de produdere a energiei termice, care ar scadea pretul la jumatate.
Cartierele de blocuri au si problema functiunilor, pentru ca e anormal sa existe cartiere de sute de mii de oameni fara un cinematograf, etc. Sunt pentru concursuri de regenerare urbana care sa raspunda la toate aceste probleme.
- Care este pozitia dvs in legatura cu afisele de orice fel ! Ati urgenta aplicarea unei legi pentru interzicerea afiselor la intamplare ? Bucurestiul arata infect cu afisele rupte si murdare
- Care este pozitia dvs pentru mini ecosistemul ce s-a format la lacul Vacaresti!
Multumesc
Da.
Pastrarea lui. Programul meu prevede un complex mix de universitati, business si locuinte pentru intregul lac Vacaresti, din care zona "deltei" ocupa 20-30%.
Sa presupuneti ca veti castiga. Cum va veti pune in practica proiectele daca nu veti avea sustinerea consiliului general.
Sau cum veti obtine sustinerea viitorului consiliu.
Ce nu veti ceda, in fata consiliului general, pentru a va indeplini proiectele cu orice pret.
Multumesc.
Am invins Consiliul de mai multe ori din pozitia mult mai slaba de ONG-ist.
http://atelier.liternet.ro/articol/12006/Bogdan-Ghiu/BB5-Arta-comuna-1.html
Bogdan Ghiu deplangea faptul ca nici unul dintre candidatii la primaria Bucurestiului, nici chiar Dvs., nu au/ ati facut din cultura , respectiv din arta contemporana, "cheia de bolta a unei viziuni cu adevarat actuale asupra orasului." Ati propus prin programul dvs un consiliu (board) cultural. Puteti sa schitati in cateva randuri un raspuns la provocarea lui B. Ghiu? Cum ati vedea dezvoltarea culturala a Bucurestiului?
Mi se reproseaza ca si focalizarea pe proiectul de dezvoltare a industriilor IT si creative este elitist. Cum ar fi fost sa incep programul cu finantarea teatrelor?
///
Pentru persoanele dezavantajate sau vulnerabile ale oraşului aveţi proiecte?
Sunt oameni ai străzii, sunt copii care cerşesc la colţ de stradă, sunt mame care n-au unde să-şi lase copii când merg la muncă (nu sunt suficiente creşe şi grădiniţe), e o lipsă acută de azile pentru bătrâni...
Apropo de asta, acum câteva zile Primăria Capitalei a anunţat că deschide un azil de bătrâni cu 80 de locuri şi a primit în schimb 4.000 de cereri.:(
Trebuie respectata legea.
Jumatate din ce se construieste in Bucuresti este ilegal.
2. care este viitorul miscarii entuziaste din jurul dumneavoastra in cazul pierderii alegerilor?
continuati pentru 2016? credeti ca se va coagula o miscare civica a Bucurestiului avand ca inceput candidatura dvs. la aceste alegeri?
2. Chiar daca pierd la Primarie, sunt sanse uriase sa intru in Consiliu (cer votul pe doua liste si la Primarie si la Consiliu) si in acest fel voi avea acces la toate actele din Primarie.
Da vom continua si vom amplifica miscarea inceputa. Vom deschide sute de procese noi impotriva abuzurilor.
SI daca tot suntem la categoria parcari , cand va creste numarul de parcari sau cam cate aveti in plan daca castigati mandatul ?
Sa faci parcari pentru toate masinile din oras costa 12-15 miliarde de euro, ceeea ce este absurd. Proiectul meu propune parcari foarte mari la intrarea celor trei autostrazi si parcari pe primul inel central. Trebuie desvurajata circulatia cu autoturismul si solutia este soseaua de centura si dezvoltarea transportului in comun, linii unice pentru autobuz si troleibuz si metrou usor pe infrastructura CFR.
Considerati ca reorganizarea personalului din Primarie este necesara?
Trebuie schimbati directorii si stiu sa fac asta, cu legea in mana.
Da. Trebuie facut un audit, pentru ca exista departamente cu multi oameni care nu fac nimic (26 de oameni se ocupa de statui) si departamente cu personal insuficient (urbanism - constructii)
2.Ati promis adaposturi de caini langa bloc, cum vor fi construite ?
2. Prin concurs, pentru a avea o forma civilizata si a nu urati mai mult orasul.
Am citit programul dvs si am observat ca aveti o viziune corecta despre reducerea traficului. Si anume prioritizarea transportului in comun (cu banda separata si toate avantajele si dezavantajele care rezulta din asta). Totusi, raman 3 probleme majore:
1. Reteaua de transport in comun nu a mai suferit schimbari majore de vreo 30 ani. Cum facem ca folosirea a 2-3 mijloace diferite pentru o singura calatorie sa fie cat mai putin necesare
2. Poate ca urmare a pct 1, sunt mijloace de transport in care nu te poti urca la orele de varf. Ex clasic tramvaiul 41, la care nici suplimentarea nu e posibila - vine cat de des se poate. Care sunt solutiile in acest caz ? .
3. Credeti ca banda unica pt transport in comun o sa fie respectata ? Cum va asigurati de asta ?
2. 41 vine la 3 minute si ar putea veni la 2 minute, de exemplu.
3. Prin Politia locala, care e in subordinea directa a Primarului.
Ati afirmat ca veti transforma Bucurestiul, dintr-un oras al masinilor, intr-unul al pietonilor si biciclistilor. Cum veti face acest lucru, avand in vedere starea actuala a Capitalei, plina de blocuri si de case inghesuite?
Am observat ca nu aveti un plan pentru dezvoltarea zonelor rezidentiale, cu toate ca majoritatea cetatenilor isi doresc sa se mute la casa, ca sa nu mai stea "la comun". De ce?
Aveti un plan pentru imbunatatirea canalizarii orasului?
Credeti ca sustinerea societatii civile este dezinteresata sau are in vedere ocuparea de posturi "caldute" in administratia locala?
Cum veti reactiona, daca veti observa ca "sistemul" Primariei Generale, incluzand aici si simplii angajati, nu vi se supune?
Multumesc si scuze daca am pus prea multe intrebari. Cred, insa, ca scopul merita un mic efort pentru a raspunde. In cazul in care nu voi primi un raspuns, va asigur ca ati pierdut votul meu.
Pe scurt: soseaua de centura, metrou usor pe liniile CFR, linii unice pentru transportul. Dupa ce vom reduce din masini vom putea amplasa piste de biciclisti.
Zonele rezidentiale nu inseamna numai blocuri. Dezvoltarea noilor zone trebuie facuta dupa mai multe studii, inclusiv sociologice. Evident ca pentru Primarie e mai scump sa duca utilitati in zone de case decat in zone de blocuri, deci e un cost suplimentar care trebuie platit de locuitorii zonelor rezidentiale de case.
Vreau sa vad inainte contractul cu Veolia, sa vad care sunt obligatiile la care s-au angajat. Evident trebuie rezolvata problema canalizarii.
Sunt convins ca este dezinteresata.
2. Ce parere aveti despre proiectele populiste ale lui Oprescu - de a face cel mai mare carnat din lume, cel mai mare tort cu frisca din lume, si de a pregati cei mai multi Mosi Craciuni dansatori?
Va multumesc, si mult succes!
Un primar derizoriu sustinut de o mass-media in stare critica.
1. "Obligarea dezvoltatorilor de noi complexe rezidentiale la un procent de locuite „sociale”, cu pret accesibil" - nu credeti ca aceasta obligativitate va alunga toti viitorii dezvoltatori? Mai mult decat atat, sunt convinsa ca dezavantajele sunt ff mari: astfel se pierd locuri de munca, taxe la bugetul local, etc
2. "Expropierea proprietarilor care isi degradeaza cladirile istorice" - la ce va referiti cand spuneti "isi degradeaza cladirile istorice"? Nu credeti ca se va ajunge la abuzuri din partea administratiei locale? Care sunt criteriiile?...Dar oricare ar fi criteriile solutia propusa de dvs este una de-a dreptul comunista. Sunt o mie de altfel de solutii pt aceasta problema, nu EXPROPRIEREA (apropos se scrie expropriere...nu expropiere)
3. Avand in vedere cele de mai sus, ambele solutii de extrema stanga,...va rog sa imi spuneti dvs in care spectru politic credeti ca va incadrati - stanga sau dreapta.
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Ati vazut Casa Miclescu din Kiseleff 35-37? Dar casa de la intersectia Visarion - Lascar Catargiu? La aceste exemple ma refer. Criteriile vor fi explicitate, ele vin din lege.
Dreapta in esenta, cu nuante.
2. Aveti intalniri programate cu alegatorii in perioada urmatoare? Daca da - unde si cand?
3. Va rog sa prioritizati cele 5 proiecte/lucrari de mai jos, ca alocare de resurse si planificare in timp:
- iluminatul public, care uneori lipseste cu desavarsire, cu zilele, pe strazi intregi, chiar si in zona centrala
- magistrala buzesti-berzei
- politici sociale pentru batrani si saraci
- siguranta cetateanului si a proprietatilor sale
- proiecte noi in zona drumuri si poduri.
4. Care credeti ca este principalul Dvs. contracandidat in aceste alegeri?
2. Azi la ora 17 Damaroaia. Maine intre 10:30 si 12:30 Piata Unirii. Urmatoarele vor fi pe site.
3. Punctul 4 nu necesita bani, ci eficientizarea Politiei Locale. Punctele 1-3 au importanta egala, cu mentiunea ca pe Berzei-Buzesti trebuie trerminata soseaua pe nord-sud si deschis concurs de urbanism pentru ce construim pe marginile soselei si pe drumul catre gara.
Punctrul 5: centura si pasajele peste ea.
4. Sistemul.
Intrebarea mea este: in cazul in care nu veti castiga alegerile, care sunt planurile dv. pentru activitatea din viitor? Va intreb aceasta deoarece constat ca candidatura dv. a creat o imensa emulatie si entuziasm printre tinerii si persoanele educate (probabil si pt. ca calte categorii sociale inca nu va cunosc prea bine) din Bucuresti, din provincie si din strainatate. Cum ati putea canaliza intr-un mod constructiv tot acest entuziasm datorat unei enorme sete de schimbare, schimbare pentru care dv. pareti omul potrivit. Nu sugerez ca ar trebui sa intrati in politica sau sa va faceti partid, dar cred ca ati fi mai util intr-o platforma mai mare, undeva unde sa aveti vizibilitate si impact. Va urez mult succes si va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc pentru intrebari.
Foarte important. Multumesc cititorilor Hotnews pentru intretinerea acestui canal de comunicare. La nivelul actual al mass media clasice din Romania este vital sa intretinem mass media alternativa. Rolul bloggerilor este extrem de important.
2. Credeti ca o taxa de acces cu masina in centrul Bucurestiului ar fi mai eficienta decat benzi unice pentru transportul in comun (idee preluata dupa unele capitale europene)?
3. ONG-urile + alte diverse grupuri promoveaza in mod activ mersul pe bicicleta (Ex: http://skirtbike.ro/blog/category/skirtbike-2012/). Ce va face primaria in aceasta privinta (concret si in cat timp) ?
2. In opinia mea nu poti introduce o taxa inainte sa oferi o alternativa, si in acest moment transportul in comun nu este o alternativa pentru o categorie de oameni.
3. In opinia mea, pistele de biciclete se pot construi doar dupa parcurgerea a doi pasi: 1) eficientizarea transportului in comun pentru a oferi o alternativa; 2) eliberarea trotuarelor de masini si reglementarea parcarii. Abia cand vom scapa prin aceste metode de marea de masini parcate vom putea delimita piste reale de biciclete.
2. Vă mulțumește modelul politic în persoan lui Mihai Răzvan Ungureanu fostul Prim ministru ?
Sunt extrem de mulțumit de prestanța dvs. cu rugăminte de a fi mai incisiv în dezbaterile cu contracandidații dvs.
Vă mulțumesc și mult succes!
2. Nu am putut evalua capacitatea sa de Prim Ministru.
1) treaba cu campusurile, nu e cea mai urgenta problema a orasului. Prima urgenta e patromoniul, cladirile si oamenii actuali.
De ce nu un campus in loc de noi birouri pe langa Politehnica, reabilitarea si extinderea complexului Magurele, stoparea vanzarilor de camine catre universitati particulare?
2) Pentru pistele/benzile de biciclete, se va lua din latimea trotuarului sau doar din carosabil?
Succes si multumesc!
Este foarte benefic mixul de spatii universitare cu firme, nu separarea lor.
Complexul Magurele este foarte departe. Exact asta este miza: sa faci din centrul orasului, axa Dambovita, o zona vie, nu sa duci oactivitatea creativa in Pipera si Magurele, pentru ca vei pierde oamenii cei mai buni, care pot sa lucreze oriunde in lume.
2. Evident ca prefer sa luam din carosabil, dar trebuie judecat de la caz la caz.
In fiecare noapte cei de la restaurantul Embassy inchid strada la ambele capete cu GRATII si lanturi cu LACATE!
In fiecare dimineata la intrarea din Lipscani este depozitata mobila restaurantului si sacii de gunoaie menajere.
In timpul zilei, mesele restaurantului ocupa toata strada, dintr-o margine in alta, lasand doua culoare de maxim jumatate de metru.
Daca vrei sa treci cu BICICLETA sar chelnerii pe tine !!!!
La capatul dinspre Club A este parcat aproape in permanenta un Porsche Cayenne si abia reusesti sa te strecori pe langa el.
Practic strada a devenit proprietatea cuiva si nimeni nu-l deranjeaza. Nu inteleg cum tolereaza cei care au magazine pe aceasta strada aceasta situatie. Probabil se tem proprietarul restaurantului...
Nu inteleg de ce primaria nu face nimic. Nu inteleg de ce Politia nu face nimic. De ce nu intra pe fir DNA-ul?
Cum veti reusi sa va descurcati ca primar cu astfel de abuzuri, atat a celor bogati cat si a functionarilor coruptii?
Cu Politia locala, care sa respecte legea.
Nimeni nu are initiativa de a-i sprijini pe proprietari.
In occident proprietarii caselor/cladirilor de patrimoniu sunt obligati sa le intretina si primesc ajutoare pentru aceasta. Primariiile avand interesul de a conserva cladirile de patrimoniu, depun eforturi pentru a-i ajuta pe proprietari (prin legi si prin finantare/creditare).
1. Cum vi se pare acest tratament? Cum ar putea fi expropriati proprietarii de case/imobile pentru motivul ca nu isi intretin corespunzator proprietatile? Atata vreme cat proprietarilor apartamentelor de bloc li se face cadou (integral) termoizolarea si renovarea fatadelor blocurilor, cei care locuiesc la case....trebuie sa se descurce (integral) pe cont propriu?
Blocurile ceausiste arata ca niste sorcove, in timp ce casele de patrimoniu stau sa se prabuseasca si cei mai multi nu isi permit nici macar renovarea fatadei.
2. Nu sunteti de parere ca toti proprietarii ar trebui tratati in acelasi mod? Ori sunt finantari pentru toata lumea, ori ba.
Va multumesc.
1. Cum aveti de gand sa procedati cu proprietarii de
Ar fi o crima, si este deja la cateva zeci de case de patrimoniu, termoizolarea fatadelor.
Cum puteti demonstra ca sunteti la curent cu situatia bugetara a Bucurestiului - fara a invoca ulterior "mostenirea precara" si ca programul Dvs de 16 puncte este implementabil (in ce proportie) in mandatul urmator?
Am costuri pentru proiecte. Am spus ca axa creativa in ansamblu este un proiect de 10 ani, din care primul complex poate fi finalizat in 3 ani. Am spus ca schimbarea centralelor termice poate fi facuta in 6 ani. Sunt cheltuieli mult mai mici la alte elemente de program, de exemplu cel care priveste constructia de crese si gradinite.
Realist vorbind, cat se poate schimba in 4 ani? Pentru ca eu nu-mi pot imagina altceva decat aceleasi blocuri cenusii, acelasi praf si acelasi trafic infernal. As vrea sa stiu de la cineva mai in tema care ar fi schimbarile la care e rezonabil sa ne asteptam.
orasul gri pe care il cunoasteti.
Aveti vreun plan pentru piste de biciclete reale, fezabile si care sa nu fie periculoase/ocupate?
In strainatate am vazut frecvent benzi speciale pentru transportul in comun pe MIJLOCUL bulevardului. La noi e singura sansa, prima banda fiind ocupata de masini. Iar la statie se face o trecere de pietoni semaforizata la cerere. Ce parere aveti?
Bafta!
legii la parcari; 3) delimitarea pistelor de biciclete.
E o chestiune la care trebuie sa se pronunte specialistii, de la caz la caz.
1. intr-un stat de drept doar legea poate obliga la ceva, nu o persoana după bunul plac.
2. In momentul acesta exista o supra-oferta de locuințe, nu exista cerere pentru constructia de locuințe noi. Chiar daca nu ar fi, daca nu e rentabil, nici un dezvoltator nu construiește din mila crestina.
Daca cineva n-are locuința in momentul asta, pentru el/ea, a locui in București, oras scump, poluat si aglomerat, nu e cel mai avantajos lucru. O soluție mai buna ar fi naveta, daca respectiva persoana are loc de munca in București.
Punctul respectiv din program, si altele, denota incompetenta candidatului pentru funcția de primar. Fiecare avem câte un talent, unii la matematica, alții la medicina, alții la pastorit oi, etc, dar asta nu înseamnă ca ne pricepere la toate ca Ceaușescu.
Si acum întrebarea: Daca veți ajunge primar, ar fi posibil sa va modificati părerea in legătura cu unele puncte din program?
- Expropierea proprietarilor care isi degradeaza cladirile istorice - in baza carei legi se poate face aceasta expropriere?
- Amenzi drastice pentru persoanele care abandoneaza caini - cum se poate aplica asta? Adica cum se face legatura dintre un caine si o persoana?
In plus: nu credeti ca exproprierea este o masura foarte dura iar creeare acestei posibilitati poate duce la abuzuri? Ce ar face primaria cu respectivele proprietati?
propuneri de extindere a acestei prevederi pentru casele din zonele construite protejate.
Va exista un registru electronic al cainilor, cu si fara stapan, care va permite identificarea
cainilor deja inregistrati. Evident ca vor exista si altii: caini din alte localitati, puii cainilor din
curti, pentru care posibilitatea de control este mult mai mica. Ve=om putea amenda unul din
2-300 de cazuri, dar amenda va fi consistenta si instructiva pentru ceilalti.
Procedura de expropriere este bine definita de lege. Respectivele proprietati vor fi puse in
circuitul comercial, fiind inchiriate la pretul pietei, cu restaurarea lor in contul primelor luni
de contract.
Am intrebat vreo 10 taximetristi, dar nici unul nu auzise de dumneavoastra.
1. Ce veti face pentru a deveni mai cunoscut si in acest cerc?
2. Care este pozitia dumneavoastra fata de conflictul dintre companiile de taxi din Bucuresti si Ilfov?
Succes!
care le-am transmis presei. Le gasiti aici http://b365.realitatea.net/news/nicusor-dan-sustine-un-tarif-unic-pentru-taximetrele-din-bucuresti/
2. Sunt pentru respectarea legii. Taximetristii din Ilfov fac concurenta nelegala pentru
taximetristii din Bucuresti.
ce inseamna pentru dumneavoastra proprietatea si de ce ar avea dreptul cineva sa exproprieze? in ce baza ar fi posibil?
Electorala Permanenta sau la Biroul Electoral Municipal si intrebati.
Zonificarea functionala a Bucurestiului pe zona de agora mestesugareasca, zona de dezvoltare IT etc... in ce baza a fost dezvoltata? Sunt arhitect si sincer mi se pare usor fortata/artificiala o asemenea dezvoltare impusa. orasele nu se pot dezvolta la comanda si de regula genul acesta de interventii da gres. Cum va sustineti aceste idei, avand in vedere ca dumneavoastra sunteti matematician?
problema.
Trebuie sa ne uitam in ce domenii economice suntem competitivi, si vom obtine doar acest
raspuns. Avem o traditie in IT si in educatia in IT, recunoscuta mondial. Sunt in lume
exemple de centre dezvoltate pe IT care au functionat. Avem sansa sa avem zonele inca libere in centrul Bucurestiului pentru a dezvolta axa creativa.
2. Conform cu punctul 16 din programul dvs "Respectarea legii in toate aspectele" - veti respecta si aplica legea mentionata la punctul 1?
2012 neconstitutionala tocmai din cauza articolului care prevedea posibilitatea eutanasierii.
Decizia Curtii Constitutionale se aplica implicit si la articolul din OUG 151/2001 aprobat prin
Legea 227/2002 la care faceti referire.
Programul Dumneavoastra este extraordinar si stiu, din cate va cunosc evolutia si interesele ca sunt lucruri pe care le-ati pune in practica, fara sa clipiti.
Intrebarea mea este: De unde veti procura sursele de finantare necesare pentru finalizarea acestor proiecte?
Multumesc
Alexandra B
in linii mari jumatate sunt cheltuieli impuse. Trebuie sa accesam fonduri europene, este o
discutie asupra fondurilor pe 2014-2020 la care Bucurestiul trebuie sa fie parte.
pe mine m-a convins sa va votez in special imaginea dvs., dar cred ca nu sunt multi bucuresteni in situatia mea. Voi incerca, desigur, sa conving alti 4 oameni pe care ii cunosc, asa cum sugerati dvs. pe site, dar cred ca ati face bine daca ati aborda in campanie si alte teme in afara arhitecturii Bucurestiului. Pe cei mai multi bucuresteni acest subiect ii lasa rece. Incercati sa raspundeti propunerii lui Prigoana referitoare la calatoriile gratis pe ratb. Inteleg ca nu este cinstit sa faceti promisiuni aberante, dar macar incercati sa raspundeti contracandidatilor dvs. pe temele abordate de ei, ca sa pareti un contracandidat viabil in ochii electoratului. Va doresc mult succes.
cand am fost intrebat. Am vorbit de dezvoltare si locuri de munca, de pretul gigacaloriei si de
viata vde zi cu zi.
Ca sa va puteti implementa platforma va fi nevoie sa va pastrati focusul pe ce este important. Care sunt domeniile pe care sunteti dispus sa le sacrificati?
-- Ce NU este prioritar in activitatea unui primar? --
2. Autobuzele ar trebui sa aibe benzi speciale DOAR pe soselele cu cel putin 3 benzi si care nu sunt deservite de tramvai(care are deja calea lui de rulare). Corect ?
ca locuinte sociale si criteriile de atribuire. Nu sunt adeptul vanzari, ci al inchirierii la pretul
pietei a imobilelor centrale de care vorbiti.
2. De la caz la caz. In principiu chiar si atunci cand sunt doua benzi functionale.
2. Veti aproba manifestari care afecteaza educatia copiilor si a tinerilor, precum si dezvoltarea sanatoasa a familiei( paradele homosexualilor/travretitilor etc)?
atribuite locuintele acesteia, constructia de locuinte sociale.
2. Voi aproba toate manifestarile care sunt conforme cu legea.
De ce nu ati incercat sa fiti sustinut de un partid politic cu sanse certe electorale sau sa-i transformati pe cunoscutii dvs si colegii de campanie in candidati constituiti intr-o formatiune politica sau miscare mai mult sau mai putin populara ?
Eforturile dvs ca independent nu fac decat jocurile puterii sau ale serviciilor speciale care se implica in manipulari electorale.
Ati putea, de exemplu, sa inlocuiti masura expropierii cu o amenda consistenta si un ajutor pentru cei care nu-si permit lucrarea (rate fara dobanda, scutire de impozit, etc)?
In locul constructiei unui nou campus, n-ar fi mai bine pentru inceput sa reconditionam campusurile existente? Politehnica ar putea arata exceptional daca s-ar reamenaja parcul si s-ar reconditiona cladirile (toaletele sunt insalubre in momentul actual).
Daca vrem o directie de dezvoltare care sa atraga investitori deci bani mai multi la buget,
solutia Dambovita – axa creativa cu mixul de firme cu spatii universitare este singura
rezonabila. Este a inveti nu pentru a carpi, ci pentru a genera bani si dezvoltare.
aduceti un aer de prospetime in peisajul electoral si eu personal va sustin si va recomand tuturor cunoscutilor mei.
O singura intrebare am. Se zvoneste ca ati fi oarecum asociat cu Partidul Portocaliu.
Este adevarat acest lucru ?
Multumiri.
impotriva tuturor partidelor politice din Bucuresti, fara parti-pris.
Eu imi doresc un oras in care nu sunt obligat sa folosesc masina personala ci sa stiu ca am un transport in comun eficient si accesibil, in care sa nu fiu amenintat de prezenta cainlor, in care sa am loc sa merg pe trotuar, in care sa ma pot plimba cu bicicleta, in care sa nu ma sufoc de poluare, in care sa ma simt in siguranta, in care sa ma pot relaxa si distra in weekend fara sa aprcurg jumatate de oras.
Intrebare 2: Imi puteti garanta ca pot avea orasul visat?
Va votez cu toata increderea. Sunteti primul candidat care ma reprezinta. Nu ma dezamagiti. Multumesc!
obligatiile financiare in curs. Evident le voi face publice pe site. Voi cere lista imobilelor
municipalitatii si lista contractelor de inchiriere ale acestora. Evident le voi face publice pe
site. Voi incepe schimbarea directorilor, incepand cu directorul de la Directia Juridica, care
are zeci poate sute de hotarari judecatoresti neexecutate in privinta retrocedarilor. Voi face
un audit pe functionarea fiecaruia din departamente. Voi lua masuri care tin de Politia locala
in ceea ce priveste parcangii si vanzatorii neautorizati, intermediarii din piete si constructiile
ilegale.
2.Sunteti sigur ca cei din stafful dumneavoastra, nu sunt copii de oameni ce au activat in fosta nomenclatura ?
20.000 euro cheltuiti si 24.000 euro primiti, prin donatii de la aproximativ 200 de persoane
fizice. Centralizam acum situatia pana la 31 mai 2012.
2. Nu am verificat dosarele a 200 de persoane, nu stiu pe niciunul din zecile cu care am
colaborat direct. Nu cred ca asta este o problema atata timp cat ascendenta nu se traduce in
afaceri cu statul.
In alte orase europene exista sisteme anti-vandalizare, mobilier urban corect, studiat, aplicat spatiului respectiv si in ton cu arhtiectura si calitatea spatiului respectiv. Cum va ganditi sa abordati aceasta problema? Ce ne facem cu sutele de bodyguarzi si paznici care nu fac nimic (si iau salariu pe asta) in timp ce alaturi de ei se distrug elemente si spatii publice? (distrugerea spatiului public de langa "teapa lui Ghildus" vine in minte. chiar daca ne place ori nu statuia in sine, acolo exista o ghereta de paznic, tapetata cu afise in care un paznic nu face nimic toata ziua. in londra bordurile si alte elemente care pot fi distruse de skateboarderi de pilda au un sistem anti-vandalizare care nu necesita paznic si e foarte eficient la orice ora de pilda)
delabrate. Propunerea mea priveste infiintarea centrelor culturale de cartier, finantate de
primarie, care sa revitalizeze cartierele. Evident dupa studii de impact si in urma unor
concursuri de urbanism.
Sa functionalizam intai Politia locala, care este in subordinea directa a Primarului.
2. Ce solutii propuneti pentru diminuarea prafului si a altor poluanti?
Eliberarea parcurilor de constructii si terase ilegale si rascumpararea de catre primarie a zonelor retrocedate.
Am contribuit la modificarea Legii 24/2007 care obliga la un procent de 30% spatiu verde in zonele rezideentiale noi.
Reducerea traficului prin mijloacele de care am vorbit. Respectarea stricta a legii pe santierele de constructii.
O intrebare scurta: dupa parerea dvs. unde este locul bicicletei, pe trotuar sau pe carosabil ?
V-am vazut acum cateva zile la un post tv discutand despre crese si gradinite. La momentul actual este aproape imposibil de construit in oras, langa casa, acolo unde avem nevoie de aceste institutii. Nu credeti ca ar fi mai simplu ca Primaria sa subventioneze locurile deja existente din gradinitele si cresele private? Daca din 1000 lei cat este media tarifului la particular, m-ar ajuta statul cu 300, 500 lei cat s-ar putea, l-as inscrie fara sa ma gandesc. Este o metoda care se practica in alte capitale ale Europei.
Va multumesc si va doresc succes!
Simona
Ce orase europene va plac si de ce?
Parisul, oras cultural. Viena, oras armonios, apropiat de de ar putea fi Bucurestiul.
Copenhaga, oras al bicicletei, oras verde.
Diferentele intre orasele occidentale sunt mici fata de distanta uriasa pe care avem sa o parcurgem pana la principiile comune care le guverneaza.
Doua intrebari simple am:
1- Care este pozitia Dvs fata de Lacul Vacaresti, acest superb ecosistem din inima Bucurestiului .
2 - Veti finanta in continuare , din bani publici , constructia catedralei neamului ?
Succes ,
Raluca
Nu.
2. În program nu spuneţi nimic de tramvaie (doar despre metrou şi despre benzile pentru autobuze/troleibuze). Ce viitor vedeţi pentru reţeaua de tramvaie din Bucureşti?
Trebuie ca si benzile lor sa fie protejate acolo unde masinile intre peste ele. Exista un proiect
al unui linii mediene de tramvai pe care il sustin. Dar nu este principala prioritate ca buget.
2. Cum puteti dovedi ca lupta dumneavoastra pentru primarie nu este o "lupta pentru ciolan", asa cum este pentru majoritatea candidatilor?
2. Prin ce am facut pana acum. Prin faptul ca am lucrat in mod consistent ca voluntar din 1999 incoace. Prin faptul ca as putea pleca oricand in occident pentru zeci de mii de euro pe an.
centura, metroul usor si liniile unice pentru transportul in comun.
2. Problema transportului in comun, si nu numai. Spuneti ca doriti sa infiintati benzi unice pentru transportul in comun, lucru laudabil, insa ce veti face cu traficul auto, care automat va fi si mai aglomerat din acest motiv?
Ce propuneti sa faceti pentru fluidizarea traficului auto, si care este, mai exact, planul de bataie pentru aceasta?
Ce alte proiecte de infrastructura ati avea in vedere pe viitor si cum aveti de gand sa le finantati?
3. Spatiile verzi. Ce plan aveti pentru crearea de noi spatii verzi, extinderea si infrumusetarea spatiilor verzi existente?
4. Problema cersetoriei. Cum intentionati sa eliminati cersetoria? Credeti ca este un proiect realist, in cazul nostru?
Cum propuneti sa eliminati problema parcagiilor? (mai ieri vedeam pe internet un film cu un organ de politie batut de niste astfel de specimene. M-am saturat sa-mi fie frica sa las masina in parcarile acaparate de acesti rromi (frumos spun), ca mai apoi sa o gasesc lovita/zgariata pentru ca am refuzat sa le dau bani.
5. Realibtarea termica a locuintelor si planul peisagistic/ arhitectural al blocurilor. Cum comentati evolutia de pana acum a reabilitarii blocurilor si cum intentionati sa o inbunatatiti pe viitor?
Dpmdv paleta de culori aleasa pt blocuri este o bataie de joc, o sorcova, iar calitatea lucrarilor efectuate este, si ea, foarte proasta (vorbesc din propria experienta cu un bloc din Sector1, Bd. Ion Mihalache 164)
6. Sunteti multumit de optiunile de relaxare/ distractie pe care Bucurestiul le ofera in acest moment?
Daca nu, ce intentionati sa faceti in aceasta privinta? In afara de Mall-uri, nu avem parcuri de distractii etc. unde putem merge.
construi de la zero un oras cat Brasovul. Am aratat mai sus de ce sunt impotriva eutanasierii.
2. Traficul cu autoturismul se va reduce, oamenii preferand sa foloseasca transportul in
comun, mult mai eficace. S-a intamplat peste tot in Europa.
Principalele proiecte de infrastructura: centura si traversari ale ei, metroul usor pe
infrastructura CFR, mari parcari la intrarile autostrazilor si parcari pe primul inel de circulatie.
3. Am raspuns mai sus.
4. Cu politia locala, care este in subordinea primarului si va functiona.
5. Am raspuns mai sus, intreaga problematica a regenerarii urbane a cartierelor de blocuri
trebuie sa faca obiectul unui concurs.
6. Evident nu. Programul meu propune centre culturale si sportive de cartier.
administratiei.
Marea majoritate a spatiilor de care vorbiti sunt domeniu public administrat de Primaria
Generala.
an intretinerea unui kilometru de drum. A cheltuit 4 miliarde de euro. Si-a batut joc de
dezvoltarea orasului, permitand tot felul de interventii nepotrivite. A aprobat defrisari de
spatii verzi si demolari de case de patrimoniu. Nu a adus investitori in oras.
Va sustin si va respect implicarea pt Bucuresti.
planurile urbanistice zonale ale fiecaruia dintre cartiere.
1. Cat de des veti face publice cheltuielile si situatia donatiilor? Pana acum ati publicat o singura data, cu situatia de acum 3 saptamani.
2. nu credeti ca "Obligarea dezvoltatorilor de noi complexe rezidentiale la un procent de locuite „sociale”, cu pret accesibil" este o masura ilegala, imorala si neconstitutionala?
2. Nu, atata timp cat este inclusa in planul urbanistic general si investitorul are cunostinta de
ea atunci cand cumpara terenul.
2. Nu, atata timp cat este inclusa in planul urbanistic general si investitorul are cunostinta de
ea atunci cand cumpara terenul.
le continuati?
le renegociati contractele/termenele?
2. faceti centre sportive de cartier, ca in Belgrad?
ei au facut terenuri de baschet la fiecare colt de bloc, si efectele se vad: sport, infractionalitate scazuta, etc
contract, pentru ca nimeni n-a vazut contractele, se poate negocia cu constructorii alocarea la
schimb a altor lucrari, de exemplu soseaua de centura.
2. Da, este parte a programului, fiind inclus in sintagma „centre de cartier”.
2. Arhitectura. Se spune ca cele cateva sute de mii de mp de piatra granit (monument instoric) dintre p-ta Vict si Ambasada Chineza au ajuns sa paveze un nou carier din Viena. Ce o sa faceti in calitate de primar cu aceste furturi care au avut loc deja?
3.Arhitectura. Pop buc este una de oras mediu si este clar ca nu este nevoie de cladiri inalte (personalitatea oraselor europ este diferita de cele in America de N si S, precum si cea Asiatica, densitatea romaniei permite relazat o dezv pe orizontala, bucurestiul este intr-o zona seismica). Cum o sa scadeti media de inaltime in oras?
4. Transport. In Istambul (12mil), Stockholm (cu 10%mai mic ca buc pe o supraf dubla), NY (10mil) au transportul de suprafata cu plata la sofer. Avand in vedere ca si Budapesta a inceput de 1,5ani (deci nicidecum, gratis) cum vedeti in buc implementarea acestul sistem? Exceptie tramvaiele
5. Transport. Considerc a RATB printr-un fisier EXCEL, in 24h, ar putea sa faca un sistem de afisare a orarului transportului cu o toleranta de max 20min (dar NU pe toate liniile). Program afisat pe o hartie, nu doar in statii, ci si pe internet sa pot vizualiza pe tel meu. De ce credeti ca NU o fac? este vb de nestiinta, ori reavointa? un fel de "hotii ai timpului" bucurestenilor?
asta.
2. Voi face publice documentele si voi lasa ziaristii si organele sa ancheteze. Voi face un audit pe cheltuirea banului public. Nu voi consacra insa prea multa energie pe ce a fost.
3. Nu sunt pentru limitarea inaltimii in zonele nou construite (nu in zona istorica). Dar se va
construi cu respectarea hartii de hazard seismic.
4. Consider ca sistemul cu cartela electronica este mai bun. Cel din Bucuresti trebuie
imbunatatit cu aparate in statii. De asemenea trebuie imbunatatit controlul.
5. Programul RATB ar trebui sa existe si sa fie respectat la minut daca dorim sa
descongestionam traficul. Nu o fac pentru ca n-au curaj sa ia singura masura corecta: linii
unice pentru autobuze si troleibuze.
2. cum intentionati sa rezolvati problema parcarilor, redand astfel orasul oamenilor ?
Va multumesc si va doresc sa castigati Primaria Bucurestiului.
2. Am raspuns mai sus. Trebuie sa rezolvam problema traficului si sa descurajam folosirea
autoturismului.
e o solutie pentru un transport mai bun, sua o mina strecurata in buzunarul nostru?
multumesc
Este in programul lui privatizarea RADET, o masura foarte periculoasa.
Cu siguranta ati atras atentia, sunteti un candidat care a demonstrat atat competenta profesionala in domeniul sau de activitate, cat si o gandire riguroasa, structurata, caracteristica unui om de profil tehnic.
Am si eu doua intrebari:
1. Pe langa toate proiectele cu care sunt de acord, ati putea sa va angajati si intr-un proces de "educare" a populatiei, de eliminare a mentalitatilor gresite in care se complac momentan romanii din comoditate/mizerie/inraire datorita conditiilor precare de trai sau dimpotriva, datorita bunastarii nemeritate a unor paturi sociale care nu pot fi clasificate ca "intelectualitate", cum erau boierii din vechime?
Cu sprijinul societatii, bineinteles, cred ca putem re-educa oamenii. Prin campanii de informare sau amenzi, daca e necesar. Mai precis: respectul fata de ceilalti cetateni, aruncarea gunoaielor pe categorii (si nu pe strada, nu de-a valma), pastrarea curateniei in spatiile publice, etc. Cu alte cuvinte, un proces de responsabilizare a cetateanului, pentru a ajunge cat mai aproape de nivelul de civilizatie dinainte de comunism...
2. Cum credeti ca va veti descurca de unul singur la Primarie, in increngatura sistemului corupt deja existent si dominat de partide?
Multumesc mult. Sper sa iesiti primar, in care caz sunt convinsa ca veti avea sprijinul populatiei.
2. Doar schimband directorii din primarie, si stiu sa fac asta.
De ce va bagati in aceasta cloaca? Daca ati fi ales, ati avea un Consiliu General format din USL/PP sau PNG si primari de sector ca Vanghelie si Piedone. V-ar sabota orice actiune. Stiu ca exista o minoritate a oamenilor educati si cu viziune (din pacate, pare ca e mai putin numeroasa decit alte minoritati-homosexuali, tigani sau unguri...) care, in ciuda dezgustului si apatiei, spera ca cineva ca dvs. sau MRU va gasi energia sa incerce sa schimbe ceva. Insa numai citind intrebarile si comentariile de aici, imi dau seama ca prostimea, parvenitii si asistatii sociali sint inca foarte multi si lor le place cum e acum, nu vad nevoia de salvare. Sansa ca lucrurile sa se schimbe in bine, in Bucuresti si in Romania, e peste citeva generatii, daca e sa fie vreodata.
Va doresc mult succes.
ce poate face un primar in relatia cu consiliul general.
Nu avei dreptate. Un primar cu viziune a reusit sa schimbe Bogota intr-un mandat.
Cum credeti ca s-a rputea rezolva problema masinilor parcate pe trotuare?
Dar problema celor 3-4 structuri diferite de politie (locala, rutiera, paza si ordine etc), care nu ajuta cetatenii decat daca cererea se incadreza fix in lista lor limitata de atributii? (daca te bate cineva pe trotuar, politistul de la rutiera nu intervine, ca el nu e de la paza si ordine. Si nici daca te calca unul care se plimba cu masina pe trotuar - ca e de jurisdictia politiei locale!)
functionalizat, ne vom permite sa cerem autoturismelor sa nu mai parcheze pe trotuare.
Sunt un sustinator al candidaturii domniei voastre la demnitatea (si responsabilitatea) de primar si cred ca sunteti un model de responsabilitate si asumare a riscurilor ce pot sa apara in urma unui demers de acest gen si sunt sigur ca luati in calcul si un eventual esec, pentru moment.
1. Cum veti proceda in momentul in care veti ajunge Primar si veti avea in fata un Consiliu ostil sau nepasator, format in majoritate din cei de la USL, sa zicem?
2. Cum s-ar putea rezolva problema comunicarii cu acei oameni (multi) simpli, care nu inteleg ce sunt acelea probleme de urbanism, estetica a fatadelor, importanta unui centru istoric, a cladirilor istorice in general, precum si importanta mentinerii curateniei si decentei in spatiul public?
3. Cum credeti ca se poate rezolva in mod eficient problema maidanezilor, in conditiile in care oamenii confunda bunatatea cu prostia si ii hranesc pe "catelusi" direct pe trotuar, le fac adaposturi improvizate inclusiv in cabine telefonice si, in plus, oamenii, prin actiunea lor, le stimuleaza instinctul de haita care se apara, care sare sa muste copii, batrani si care tocmai pentru ca se simte confortabila (haita) prospera, sub ochii nostri?
Va multumesc!
Publica. Primarul conduce de fapt primaria, nu Consiliul.
2. Trebuie doar sa se respecte strict legea si sa existe specialistii la primarie care sa dea
informatiile necesare.
3. Am raspuns. Toti cainii vor fi luati de pe strada si dati: spre adoptie, in tarcuri acolo unde
asociatiile de proprietari doresc sa-i adopte si in adaposturile municipalitatii.
"Exista animalele de care vorbiti libere pe strazile din Bucuresti?"
Am auzit de unii ca ar fi interesati:).
Pisici sunt sigur. Pentru ele ce faceti? Tarc separat? Ca doar n-o sa le puneti in acelasi tarc cu cainii.
"Este o masura adoptata de orasele occidentale. Mixitatea sociala este un avantaj, nu un dezavantaj. Ghetoizarea este un fenomen primejdios, ganditi-va la revoltele din periferia Parisului din ultimii ani."
Cred ca va referiti la a doua intrebare.
Sunteti sigur? In ce tara civilizata sunt dezvoltatorii OBLIGATI sa faca un procent din locuinte cu destinatie sociala?
Ati vorbit cu dezvoltatorii despre problema asta? As astepta de la un edil sa discute cu toate partile implicate inainte de a lua o decizie.
Ghetoitizarea e primejdioasa cand e vorba de populatii straine, neintegrate d.p.d.v. al limbii si culturii cu populatia localnica. Avem in Bucuresti asa ceva?
libere. Problema pisicilor trebuie rezolvata prin sterilizare.
In multe din tarile occidentale, iar acest lucru este trecut transparent in regulamentul de
urbanism.
Ghetoizarea poate avea legatura cu diferenta etnica, dar nu se reduce la asta.
In primul rand vreau sa va spun ca va sustin (convingand preiteni si cunostinte), desi nu sunt din Bucuresti si nu va pot vota.
Locuiesc de 3 ani in Centrul Vechi (locuinta proprie) si din ce am trait, tin sa va aduc la cunostinta ca nu exista nicio lege care sa ii protejeze pe locuitorii acestei zone (ma refer in special la Str. Smardan) de concertele si zgomotele venite de la terase (care tin pana la orele 5 ale dimineteii, in fiecare zi, fara exceptie). De asemenea, terasele se intind pe aproape tot spatiul pietonal, ingreunand accesul locuitorilor la blocuri.
Politia Sectorului 3 nu intervine pe motiv ca toate aceste terase si baruri, care prin definitie nu sunt discoteci si deci, nu sunt izolate fonic, au permis de la primarie, desi proprietarii nu au fost niciodata consulati (noi fiind cei care locuim aici). Am facut o reclamatie la primarie....insa nu am primit niciun raspuns deocamdata.
Intrebarea mea este: Sunteti dispus, in cazul in care castigati alegerile, sa reglementati aceste situatii? Ati putea pune mai mult pret pe linistea locuitorilor din Centrul Vechi (majoritatea oameni in varsta), in detrimetrul barurilor, a teraselor si a concertelor zilnice...?
Va multumesc si va urez mult succes in continuare!
noaptea.
restaurarea fatadelor, pentru ca in acest moment proprietarii nu stiu la cine sa apeleze.
Credeti ca se poate elimina si nepasarea/dispretul fata de cetatean al functionarilor din serviciile publice? Puteti face ordine in acest sistem in care incompetenta este inca la ordinea zilei, in care oamenii sunt umiliti "pentru ca se poate", pentru ca sunt efectiv la cheremul unor functionari care stiu ca isi primesc salariul indiferent de atitudinea impertinenta?
Multumesc
reclamatii functional si un cod de conduita, cu sanctiuni reale.
Da vom continua si vom amplifica miscarea inceputa. Vom deschide sute de procese noi impotriva abuzurilor."
Sunteti perceput ca fiind candidat doar la primarie (cel putin asa mi se pare mie). Cum transmiteti mesajul ca trebuie sa fiti votat si pe lista de consilieri?
Eu consider ca sunteti cel mai potrivit dintre candidatii actuali la Primaria capitalei, dar am oarece dubii privind strategia dvs. Din cate am vazut, v-ati axat mai mult pe partea de social media (fb). Asta va ofera o expunere foarte mare in randul tinerilor consumatori de Internet, dar totusi restul lumii nu prea a auzit de dumneavoastra si e cam greu sa convingi pe cineva sa voteze cu un om de care n-are habar. In opinia mea, e un pic cam devreme folosirea Internetului ca mijloc principal de campanie, dar totusi va voi vota pentru sansa oricat de mica pe care o aveti. As vrea sa aud comentariile referitoare la expunerea publica curenta (eu zic limitata) a dvs si daca se va mai schimba ceva pana la alegeri.
mii de euro fata de milioane de euro) si am ales aceasta directie.
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-poate-face-primarul-fara-consiliu-79240.html
Mult succes in campanie, in incercarea de aduce argumentele dumneavoastra in atentia oamenilor, caci pe catei ii veti convinge mai usor, ca locul lor nu e pe strada!
Ma voi stradui sa aduc pe langa mine inca 10-15 oameni la vot (inlusiv cei pe care i-am convins sa semneze pentru candidatura domniei voastre)
Cele doua intrebari:
1. Din partea de VEST a orasului catre centru sunt 2 artere principale (Bd. Iuliu Maniu si Bd. Timisoara). Intre ele regasim stada Liniei ce strajuieste linia de tren ce merge pana la Cotroceni sau si mai departe... Aveti in plan asfaltarea acelei strazi eventual extinsa la dimensiuni de bulevard?
2. Am inteles pozitia dumneavoastra fata de cainii comunitari, insa construirea adaposturilor langa blocuri nu ar fi normal sa se faca cu aprobarea majoritatii din asociatia de proprietari? Sunt convins ca proprietarii detin si cota indiviza din terenul din jurul blocului deci ar avea tot dreptul... si daca votul nu este majoritar, cainii sa fie luati si dusi in adaposturile primariei?
Bafta la alegeri!
Andrei
propunerea prelungirii a 3 strazi pana in centura (Preciziei, Liniei, Timisoara). Evident asta
este solutia optima si o sustin.
2. Da, e subinteles. Este decizia asociatiei de proprietari si adapostul se va construi doar daca asociatia, prin decizie majoritara, o doreste.
1. Daca masinile sunt pe spatiul public, iar cainii le pazesc, cum fac cainii distinctia intre raufacatori si trecatori(care au tot treptul da treaca prin acel spatiu public in siguranta)?
2. Daca cainii sunt in tarcuri, cum mai pazesc masinile?
Apropo, pe ce spatii se vor construi tarcurile langa blocuri? Pe spatiile verzi sau pe spatiile de joaca(unde exista)? Alte optiuni ar fi statiile de autobuz, parcari, trotuare, etc, dar sper ca nu le luati in considerare pentru asa ceva
mea este ca, daca asociatia si-o asuma, ei sa nu mai fie liberi pe strada ci in tarcuri.
Asa cum se spune in intrebarea precedenta, pe terenul care apartine asociatiei de proprietari.
In primul rand trebuie sa facem Bucurestiul un loc curat, confortabil si sigur pentru noi, locuitorii lui, si de-abia dupa aceea sa ne gandim la turisti. In al doilea rand, credeti ca putem atrage turistii straini cu un oras in care misuna canii vagabonzi si in care la fiecare pas pot fi muscati? Votul meu cred ca l-ati pierdut.