Duminică, Parcul Cișmigiu s-a umplut de mici stegulețe roșii, iar mulți dintre cei care au trecut prin parc s-au întrebat ce este cu ele. Este vorba despre o campanie de informare demarată de Grow Up Romania, Poliția Locală București și Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu. Străzile și parcul sunt pline de excremente de câine, iar cu ajutorul stegulețelor, cele trei entități vor să atragă atenția și să-i responsabilizeze pe cei care nu strâng după câinii lor.

Stegulete rosii CișmigiuFoto: Sorin Cenusa

Voluntari și reprezentanți ai Poliției Locale au distribuit pliante și au stat de vorbă cu cetățenii care plimbau câinii prin parc și le-au explicat de ce trebuie să strângă după animalul lor și ce amenzi riscă dacă nu o fac.

”Dacă vedeți stegulețe roșii, să știți că ne-am jucat un fel de Minesweeper în Cișmigiu. Nu de plăcere, ci din nevoie pentru că parcul, străzile și aleile sunt înțesate de (ne)atenții și prea des riscăm să ducem pe tălpi amintiri olfactive neplăcute. Aceste mici bombe toxice, lăsate în urmă de posesorii de căței Nu sunt fertilizant pentru sol, ci creează un mediu propice dezvoltării de bacterii periculoase, ușor transmisibile. Pot fi o sursă de contaminare pentru alți câini, iar către om se pot transmite. Deci, te rugăm să strângi/ să continui să strângi întotdeauna după câinele tău și să îi îndemni și pe ceilalți să o facă. Pe lângă faptul că este un gest de responsabilitate și bun simț, asta contribuie și la un mediu mai curat și mai sănătos! În plus, amenda este între 200-500 lei pentru neatențiile patrupezilor nestrânse”, se arată pe pagina de Facebook a grupului de inițiativă civică.