Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi majorarea cu 50% a normei de hrană pentru bolnavii internați în spitalele administrate de Primăria Capitalei. De exemplu, la spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.

Aceeași majorare de la 15 la 22,5 se aplică și pentru pacienții cu diabet de la Spitalul Sf. Maria, pacienții cu hepatită sau afecțiuni oncologice tratați la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babeș. Pentru pacienții de la Spitalul Foișor cu probleme ortopedice valoarea normei de hrană crește de la 10 la 15 lei, iar la spitalul Victor Babeș, pentru unele categorii de bolnavi cu afecțiuni mai grave –TBC, HIV, SIDA , normă de hrană crește de la 16 la 24 de lei.

"În baza referatelor primite la ASSMB de la managerii spitalelor aflate în Administrarea Municipiului București, am propus majorarea normei de hrană pentru bolnavii internați în aceste spitale cu 50% față de valorile prevăzute în HG 665/2016. Potrivit actului normativ, în prezent valoarea maximală a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsă între 7 și 19,4 lei, în funcție de modul de spitalizare și de afecțiuni”, a declarat primarul Gabriela Firea.