Primarul Sorin Oprescu a declarat, marti, in cadrul sedintei de Consiliu General, ca taxele si impozitele locale nu cresc pentru ca asa vrea el, ci pentru ca il obliga legea. Edilul a precizat ca impozitul pe masina nu va creste.

"Ca sa raspund la obiect, Oprescu nu s-a sucit. In decembrie aveam un alt cadru legal care ne permitea noua sa decidem daca vrem sa nu sa impovaram cetatenii cu o crestere de taxe. In numele majoritatii din Consiliu (CGMB) am spus ca nu achiesam la asa ceva. In continuare sunt impotriva masurilor care duc la marirea de taxe. Eu personal si dumneavoastra mi-ati intarit ideea ca pe timp de criza cresterea de taxe nu reprezinta o solutie. Potrivit modificarilor aduse de Guvern insa, suntem obligati sa aducem in atentia CGMB acest proiect", a declarat Oprescu.

"Ordonanta nu ne permite sa decidem noi, ci obliga cel putin la indexarea taxelor cu rata inflatiei. Bucurestiul este tratat de legiuitor unitar. 3 sectoare au datorii, 3 nu au datorii, dar taxele trebuie sa creasca peste tot. Eu va spun din cele declarate. Nu Oprescu si nu CGMB maresc taxele. Legea ne spune asta", a completat primarul general.

Acesta spune ca este vorba de trei categorii de taxe:

- taxe locale stabilite de CGMB care raman la nivelul anului 2012 - taxele pentru utilizarea locurilor publice, parcari publice, vizitarea muzeelor, concesionare locuri de veci;

- imoozitele pe cladiri persoane juridice nu se modifica;

-impozitele pe masini nu cresc;

-amenzile cresc;