Nu investeste la bursa, nu joaca la ruleta si nici nu pariaza la cursele cu cai pentru ca nu crede in noroc. Este un jurnalist care s-a apucat de antreprenoriat. edulce.ro s-a lansat in luna decembrie a anului trecut - un moment propice pentru un business specializat in livrarea de torturi si prajituri la domiciliu. Vanzarile bune din preajma Craciunului le-au dat celor doi actionari optimismul de a continua. (Antreprenor de succes este o campanie sustinuta de EximBank)

Vlad TelibasaFoto: Hotnews

Vlad Telibasa are 29 de ani si este un tanar antreprenor de succes, al carui pesimism nativ l-a determinat sa invete si sa nu se lase dus de val.

Nu a incercat marea cu degetul, s-a documentat, si a inteles, printre altele, ca orice om de pe lumea asta, in momentul in care primeste ceva gratis, iti devine client fidel. Nu este descoperirea secolului, dar in vremurile pe care le traversam este o solutie de succes. "Trimitem frecvent cadouri clientilor nostri. E mai bine sa fie surprinsi de un cadou decat sa anuntam mare pe site ca primesti un bonus daca se aboneaza la newsletter", sustine Vlad.

Viata si afacerile i-au mai format o deprindere importanta: sa fii acolo unde trebuie, cand trebuie si cu ce trebuie. "Am invatat ca daca spunem ca livram la ora 11.00, sa fim la usa clientului la 10.59. Daca am primit o comanda de 2 kg, tortul trebuie sa aiba 2.1 kg."

"Am invatat si sa nu conditionam o comanda de plata in avans. Clientii ne pot plati si la cateva zile dupa, lucru care ne face sa fim oarecum speciali in piata de comert electronic".