Se apropie sfarsitul anului scolar si multi parinti se intreaba ce vor face copiii lor in aceasta vara.

Tabara de limbi straineFoto: Integral Programe Educationale

Cursurile de limba straina intr-o tara straina devin, din ce in ce mai des, o alternativa preferata atat pentru invatarea unei limbi straine cat si pentru vacanta in sine.

Tot mai multi elevi care studiaza o limba straina calatoresc pe timp de vara in tara in care se vorbeste limba studiata. In loc de o simpla excursie sau tabara, aleg o tabara de limbi straine care ii ajuta in procesul de invatare. Diferenta dintre o tabara obisnuita si o tabara de limbi straine consta in faptul ca cea din urma include orele de limba straina in fiecare zi, urmate de activitati sportive si culturale din cele mai diverse si incitante. Astfel, copiii sunt introdusi cu totul in mediul de invatare si invata spontan, fara efort.

"Parintii aleg taberele in functie de ceea ce urmeaza sa faca copilul lor in anul urmator” declara Irina Hristova, managerul Integral Group – din care face parte Integral Programe Educationale, companie specializata in consultanta educationala pentru invatamant in strainatate, care prezinta cea mai variata oferta de tabere de limbi straine de pe piata romaneasca.

„Cei care urmeaza sa se inscrie la o universitate in straintatate se orienteaza spre cursuri de pregatire pentru examenele necesare pentru admitere. Cursurile intensive de doua sau trei saptamani asigura un rezultat foarte bun la examenele de limba straina."

Cei mai multi elevi aleg cursurile de limba engleza.

Cursuri de limba straina

Cursuri de limba straina

Foto: Integral Programe Educationale

Sunt in voga taberele de vara care se desfasoara in campusurile liceelor de renume din Marea Britanie, Germania, Austria, Franta, Spania sau Elvetia. Taberele reprezinta o ocazie buna pentru copii de a simti si intelege atmosfera din cele mai renumite colegii, precum Harrow si Dulwich din Londra, unde invata copiii familiilor apropiate de Curtea Regala, Scoala Leys din Cambridge sau Scoala Caterham, de langa Londra.

In Germania, prestigioasa scoala Schule Schloss Salem isi deschide portile pe timp de vara pentru elevii straini; in Austria - Theresianische Akademie (Theresianum) din centrul Vienei; in Franţa – Ecole des Roches de la Paris iar in Spania - Caxton College din Valencia.

Ofertele din Elvetia sunt preferate datorita sigurantei, peisajelor si oportunitatii de a invata mai multe limbi straine. Printre cele mai bune oferte se numara vacantele de vara ale renumitelor scoli internat Le Rosey, Brillantmont si Rosenberg.

„In ciuda crizei, inscrierile nu inregistreaza scaderi, cu atat mai putin pentru institutiile de invatamant de renume”, completeaza Irina Hristova. „Locurile in centrele de limbi straine se ocupa rapid, deoarece investitiile in educatia copiilor raman o prioritate pentru parintii din intreaga lume.”

„O alta tendinta imbucuratoare este aceea ca parintii inteleg ca taberele de grup nu sunt cea mai buna optiune pentru invatarea unei limbi straine, copiii avand tendinta de a comunica cel mai mult in cadrul grupului. Integral recomanda calatoriile individuale in care copiii sunt integrati in grupuri multiculturale si au ocazia sa practice limba straina in fiecare zi. Copiii invata fara sa isi dea seama, intr-un mediu sigur si, cu siguranta, memorabil.”

Integral Programe Educationale ofera sprijin parintilor in alegerea celor mai potrivite variante de tabere de limba straina pentru copii intre 7 si 17 ani dar si adultilor care doresc sa isi imbunatateasca nivelul de limba straina. Pentru mai multe informatii si pentru a primi gratuit catalogul cu oferte de tabere de limbi straine sunati la 021 / 311 05 72 sau vizitati www.integraledu.ro.​