Incendiul care a izbucnit vineri in jurul orei 12.00 la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti a fost stins. Cinci persoane au fost intoxicate usor cu fum, dintre care doua au fost duse la spital, anunta Mediafax. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Anca Onofrei, a declarat ca focul a fost stins dupa aproximativ zece minute, dar cladirea fusese cuprinsa de fum si pompierii au inaintat foarte greu.

O tanara a lesinat din cauza intoxicarii si a fost transportata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, iar un tanar a fost dus la spital pentru ca se taiase pe maini incercand sa iasa din cladire printr-un geam spart, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti. Incendiul a izbucnit la subsolul facultatii, unde sunt pastrate acte de scolaritate foarte vechi si lucrari de diploma.

Ion Panzaru, rectorul universitatii Bucuresti, a declarat pentru Realitatea TV ca focul a izbucnit "intr-o camera in care nu se intra de obicei. Asta ma face sa cred ca este vorba despre o defectiune electrica".