​Printre refugiații care fug în număr mare din Ucraina în Polonia se numără si copii care suferă de cancer și au nevoie de tratament, relatează BBC, care a realizat un reportaj în care a stat de vorbă cu unii dintre acești copii.

BBC - Copiii ucraineni bolnavi de cancer ajung in PoloniaFoto: captura video

Ei sunt evacuați cu ajutorul organizației neguvernamentale Herosi, coordonată de Spitalul de Copii St Jude din SUA, care încearcă să le găsească locuri pentru pacienți în spitalele din Europa.

Alla, mama unui băiețel bolnav de cancer:

  • "El spune mereu că este bine. Starea lui este bună, dar are nevoie să continue tratamentul."

Corespondentul BBC relatează că acești copii vor fi consulați de un pediatru oncolog polonez, pentru a stabili cine are nevoie de tratament urgent.

"Dacă ar fi o situație normală, el (unul dintre copiii bolnavi - n.r.) ar fi în spital, dar în acest moment noi va trebui să decidem cine poate fi tratat afară din spital si cine trebuie musai să stea aici. Este o situație foarte gravă," a spus medicul.

Întrebată dacă unii pacienți ar putea muri pentru că li se întrerupe tratamentul, ea a răspuns: "Da. Mare parte a acestor copii sunt într-o situație în care viața le este în pericol și orice întârziere a tratamentului este foarte rea pentru ei".

Vezi mai jos reportajul BBC: