Familiile buhusene Gheorghe Simion si Dumitru Gasca, din Buhusi s-au aflat in mare dusmanie vreme de vreo sase ani. Cazul lor a fost analizat de mai multe instante de judecata, dar pacea n-a venit niciodata.

Prin toamna anului 2002, Dumitru Gasca l-a asteptat pe Gheorghe Simion intr-o zona ferita de ochii vecinilor, "la o cotitura" si, luandu-l prin surprindere, ca intr-o ambuscada numita Posada de concetatenii celor doi, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri, fracturandu-i bratul drept.

Nici Simion Gheorghe nu s-a lasat mai prejos. Potrivit anchetei politistilor, dupa doua luni de zile, mobilizandu-si la oastea familiei si propriul sai fiu, Gheorghe Simion l-a atras pe Dumitru Gasca in ambuscada, in acelasi loc si i-a aplicat legea talionului. Gasca s-a ales cu bratul drept fracturat. Ambii s-au acuzat reciproc, in instanta, de vatamare corporala.

Cand procesele au ajuns in faza de pronuntare, beligerantii si-au dat seama ca, invinsi si victoriosi in lupte, pot sta, impreuna, in inchisoare, o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani.

Cazul a ajuns din nou la Politia Buhusi. Politistul de proximitate, Petru Honciuc, invocand si virtutile tamaduitoare, pentru suflet, ale Postului Pastelui, i-a invitat pe cei doi la o lectura a Bibliei. "Le-am citit, zice politistul, psalmul 181 din Biblie, le-am vorbit despre virtutile Postului Pastelui si, deosebit de impresionati, cei doi si-au facut cruce, cerandu-si reciproc iertare.

Astfel, dusmania viscerala dintre cei doi a luat sfarsit. Actiunea penala s-a stins ca prin minune".