Cu toate ca n-au aparut in paginile „Topului 100” al miliardarilor in dolari, clasament neoficial efectuat de catre revista “Capital” in randul celor mai bogati oameni din Romania, si judetul Harghita se poate mandri ca are cativa multimiliardari, e drept ca in lei, dar a caror pozitie e cat se poate de “beton” fata de multi dintre “miliardarii de

carton” existenti in respectivul top, care si acum sunt inglodati in datorii fata de stat sau sunt pe cale sa-si declare falimentul.

Printre acesti putini “multimiliardari de beton” ai judetului Harghita, cu care acest judet, repet, se poate mandri fara ezitare, se numara si topliteanul Puiu Miron Nicolae, iar in randurile care urmeaza am sa va descriu, cat mai pe intelesul tututor, care e dezamagirea pe care viata, sau mai curand increderea nelimitata in oameni, i-a produs-o respectivului domn.

Stiu ca va veti intreba curiosi, oare ce naiba m-a apucat sa scriu despre tristetea unui miliardar, dar totodata stiu si ca, in mod special toplitenii isi vor indrepta gandul automat catre noul scandal iscat in municipiu din cauza decapitarii conducerii COMTOP-ului toplitean si mai ales sunt convins ca am starnit si altora curiozitatea.

Ca sa fiu si mai limpede inteles, va pot dezvalui faptul ca randurile mele vor fi citite cat se poate de atent, nu doar de catre topliteni ci inclusiv de PNA Mures si de Garda Financiara Harghita, care au pe masa lor de lucru un ditamai dosarul legat de subiectul COMTOP, cat si de Justitia harghiteana si mureseana care au pe rol cateva dosare referitoare la acelasi subiect.

Alaturi de acestea sunt convins ca si alte institutii vor fi receptive la randurile mele, nu de alta dar miliardarul toplitean Puiu Miron e unul dintre cei mai cunoscuti, mai influenti si mai longevivi oameni de afaceri din judetul Harghita, iar acesta e primul si singurul scandal, din intreaga sa cariera de business-man, de care e legat numele sau…

Pe scurt si ca o introducere, am sa va vorbesc nitel de omul de afaceri toplitean Puiu Miron, asa cum, atat eu cat si altii care au avut ocazia sa auda de numele sau, am reusit sa-l percepem ani de zile. Din punctul meu de vedere, Puiu Miron a fost si va ramane unul din exemplele din viata care reprezinta succesul in afaceri.

Atentie insa, afaceri doar cu bani privati! Retineti acest aspect si veti intelege curand si de ce…

La varsta sa, de 73 de ani, cat duce prin viata in zilele astea longevivul om de afaceri, daca tin seama de faptul ca imediat dupa Revolutie, deci in urma cu 14 ani, acesta a iesit la pensie dintr-o functie de conducere a unei cooperative mestesugaresti si, in loc sa se rezume a trai din pensie, Puiu Miron, atunci in varsta de 59 de ani, s-a apucat de afaceri, alaturi de toti cei care au vazut in

democratie sansa lor de a se realiza in viata, ei bine… dati-mi voie sa-i acord actualului miliardar toplitean intregul meu respect. Si eu m-am numarat printre putinii romani care imediat dupa Revolutie si-au luat viata in maini si au incercat sa traiasca pe cont propriu, dar eu aveam pe-atunci doar 20 de ani.

Alaturi de mine, printre primii o mie de tineri romani in putere si in floarea varstei, care doreau sa devina oameni de afaceri intr-o democratie despre care pe-atunci nu stiam mai nimic, iata ca s-a aflat insa si Puiu Miron, care, repet, in loc sa se rezume a deveni un pensionar chibit si pus pe filozofat tranzitia acestor 14 ani deloc usor de trait, si-a luat inima in dinti, si-a pus dramul de

avere personala garantie la banca, si-a pus relatiile facute intr-o viata de om in functiune si ajutat si de fler si de viziunea sa, repet, a unui om harsit deja de viata, fata de viitorul pe care avea sa-l urmeze tarisoara asta, a reusit acolo unde multi dintre noi, intreprinzatorii particulari, am pierdut.

Cum sa nu-l respecti, chiar daca n-apuci niciodata sa-l cunosti personal, pe un asemenea om? Cum sa nu respecti curajul aproape sinucigas al acestui om, avut in anii de dupa Revolutie, cand s-a hotarat sa se apuce de afaceri si cand milioane de romani te priveau ca pe un ciumat cand auzeau ca “vrei sa te faci patron”, adica sa te lasi de munca la stat, unde salariul iti era asigurat

si deci sa dai cu piciorul la siguranta oferita de statul roman? Cum sa nu-ti ridici palaria in fata realizarilor sale, din acesti 14 ani de zile, in care ca sa rezisti pe piata si ca sa faci fata la toate nenorocirile cazute pe capul oamenilor de afaceri trebuie sa fii de fier, altfel risti sa ajungi la balamuc, innebunit din cauza presiunilor, a responsabilitatilor asumate si a grijilor? Ei

bine… daca-l priviti acum pe miliardarul toplitean Puiu Miron cum isi conduce masina la cei 73 de ani si daca il si asculti vorbind, ajungi a te intreba uimit din ce aluat e facut acest om de a reusit sa treaca prin toti acesti tumultuosi ani de tranzitie?!…

Revenind, toplitenii cand ii rostesc numele, o fac stiind foarte bine ca Puiu Miron e unul din stalpii de baza ai societatii toplitene. E un fapt, la fel cum ziua e zi iar noaptea e noapte. In zona topliteana, Puiu Miron poate fi socotit, fara nici o teama ca s-ar gresi, chiar o legenda vie a succesului.

Chiar daca auzi vreun alt om de afaceri ca vorbeste despre el cu ranchiuna, rezultatul e acelasi: atat ranchiunosul cat si multi altii ca el si-ar dori enorm sa-i calce pe urme si sa-i obtina succesul.

Printre multiplele sale afaceri, miliardarul Puiu Miron Nicolae detine controlul si celui mai vast complex de spatii comerciale din municipiul Toplita, complex care se numeste SC COMTOP SA si care, dupa ce initial a fost in intregime al statului roman, a fost scos la privatizare, prin metoda cunoscuta in istoria privatizarilor sub numele de “cuponiada”.

Puiu Miron si-a facut rapid socotelile si cu ajutorul unor brokeri isteti a reusit sa cumpere de pe piata Rasdaq atatea actiuni incat a devenit actionarul zdrobitor majoritar.

Iata cum se prezinta inca azi actionariatul COMTOP-ului: SC Bradul SRL (firma lui Puiu Miron) – 996,122 actiuni, reprezentand 32%, Puiu Miron (persoana fizica) – 173,688 actiuni, reprezentand 5,348% si Stoicescu Mircea (ginerele lui Puiu Miron) – 191,750 actiuni, reprezentand 5,903%, pachete de actiuni care intrunesc cca 42% din actionariat.

Alaturi de acesti actionari, APAPS (statul) mai detine cca 40 %, iar firma SC Danico SRL, a omului de afaceri Cotfas Daniel, detine si ea inca 9%.

Ei bine, odata privatizat SC COMTOP SA, acesta bineinteles ca si-a oferit spre inchiriere spatiile comerciale, astfel ca municipiul Toplita si-a gasit in mare masura bunastarea si inflorirea odata cu aparitia unor noi restaurante, a unor noi discoteci, a unui lant de magazine alimentare si a altor magazine de bunuri de larg consum.

Chiriile practicate la inceput pareau rezonabile pentru toti privatizatii, iar afacerea facuta de omul de afaceri Puiu Miron Nicolae nu putea fi considerata decat una plina de succes.

Anii au trecut insa cu repeziciune unul dupa altul iar nemultumirile au inceput sa apara, azi una, apoi alta si alta, glasurile oamenilor de afaceri topliteni devenind tot mai des auzite.

Se vorbea despre chirii majorate fara nici o explicatie, se vorbea de incercari de impingere spre faliment a unora dintre chiriasi de catre conducerea COMTOP-ului, se barfea mult de spatii oferite discretionar in functie de interesele conducerii complexului, se vorbea si despre procese ale COMTOP-ului avute pe rol, pentru diverse executari sau alte litigii comerciale si toate astea in vreme ce

spatiile comerciale incepusera sa arate ca vai de ele, cu zugraveala cazuta si prin peretii carora patrundea apa.

Incet-incet, in jurul acestei afaceri, care la inceput parea ca va duce la inflorirea si chiar infrumusetarea municipiului, caci cele mai multe dintre spatiile comerciale ale COMTOP-ului se afla chiar in centrul Toplitei, s-au strans atatea nemultumiri, incat orice om de afaceri care ar fi dorit sa inchirieze un spatiu de la SC COMTOP SA trebuia sa se gandeasca bine de zeci de ori, inainte de a

face pasul. In cele mai dese cazuri, se lasa pagubas si prefera sa apeleze la alte spatii comerciale, straine COMTOP-ului.

Unii dintre toplitenii de rand care auzeau doar diversele barfe ce circulau prin municipiu referitoare la diferite matrapazlacuri ale conducerii COMTOP-ului si care nu aveau cum sa cunoasca culisele afacerii, incepusera sa se intrebe ce urmareste Puiu Miron, altii chiar il considerau vinovat de viitorul tot mai sumbru al complexului si implicit al economiei municipiului, iar oamenii de afaceri

care erau chiriasi visau la ziua in care aceste spatii vor fi scoase la licitatii, ca sa poata deveni proprietatea lor, pentru a putea investi serios in propriile afaceri.

Cum viitorul nu prevestea nici o schimbare in bine, barfele sporeau de la o zi la alta, procesele oamenilor de afaceri cu COMTOP-ul se inmulteau iar pentru topliteni intrase in rutina ca subiectul COMTOP sa fie legat doar de diverse interese obscure ale conducerii, care, la un moment dat, te facea sa crezi ca de fapt nu dorea altceva pentru Toplita decat sa aduca initiativa particulara in prag de

faliment.

Culmea ironiei era insa cu totul si cu totul alta: societatea COMTOP SA nu era condusa de catre omul de afaceri Puiu Miron Nicolae! Ajunsese sa fie el blamat dar nu din cauza unei vinovatii a sale directe, ci din cauza matrapazlacurilor conducerii puse in fruntea complexului, mai precis din cauza directorului Carabiber Mihai, zis si “MITI Carabiber”.

N-am sa va plictisesc acum cu amanunte legate de trecutul acestui individ.

Nu! Imaginati-va un individ de statura potrivita, cu vocea joasa si pe care abia daca il auzi cand vorbeste, care atunci cand are ceva de ascuns incepe sa se repete si chiar sa dea in balbaiala, genul de individ alunecos, cu priviri viclene, care se comporta cu tine dupa ce te-a masurat pe sub priviri din cap pana-n picioare si in functie de ceea ce poti reprezenta pentru el.

Pericol sau din contra: poti sa-i aduci vreun avantaj! In cazul in care nu faci parte din nici una din aceste doua categorii, n-ai nici o sansa sa obtii vreo atentie de la el. Genul de slugarnic capabil sa devina mieros sau din contra: gata sa te sfasie pe la spate. Categoric, nu e genul confruntarilor directe…

Ori de cate ori l-am intalnit pe Carabiber Mihai parca l-am vazut pe slugarnicul director de alimentara, sau de restaurant, care nu mai stie cum sa te perie si sa se gudure pe langa tine, daca esti vreun mahar sosit in control, doar ca sa o duca el bine iar apoi, odata ce se simte din nou sigur pe situatie, e gata –gata sa sara la gatul subordonatilor sai, doar din placerea de a se simti si

el superior cuiva. Pe scurt, Carabiber Mihai e genul de om dedicat sa umble incovoiat, aplecat de spate si sa pupe la maini. Devenit sef, devine tartore, iar daca vrea sa atace pe careva, o va face doar pe la spate, ca sarpele…

Va dati seama ca il cunosc personal, am facut afaceri cu el si am pierdut (in mare parte, si din cauza coruptiei lui!) aproape 500.000.

000 lei! Adica, am fost nevoit sa-mi inchid ditamai night-clubul avut in trecut, intr-unul din spatiile COMTOP-ului, din cauza coruptiei acestui om, care n-a facut altceva decat sa-si bata joc de mine, facand jocul altora care vroiau sa ma aduca la sapa de lemn si care vreme de aproape 2 ani de zile m-au tracasat luna de luna cu coruptia lor, intr-o perioada a vietii mele in care eu mai visam ca

tot ce zboara se mananca, pana am renuntat la lupta si am preferat sa ma las pagubas. Acum, facandu-mi publica parerea despre persoana sa, nu pot sa nu fiu si subiectiv, insa realitatea matrapazlacurilor savarsite de acest individ viclean si parsiv intrece orice imaginatie.

Ziarul meu e pe piata de aproape 2 ani de zile, deci, daca as fi vrut sa ma razbun, credeti-ma ca as fi avut suficiente motive ca sa scot la lumina, mult mai devreme, mizerabilele sale afaceri. L-am lasat insa in plata Cerului stiind ca zilele ii sunt oricum numarate la conducerea COMTOP-ului, care avea destule procese pe rol, si am preferat sa astept deciziile Justitiei.

Cum stiu ca SUS exista si un Prea Bun D-zeu care vegheaza, acum nu fac altceva decat sa va prezint un specimen care ani de zile si-a batut joc de oamenii de afaceri topliteni. O sa va convingeti cu varf si indesat, caci actele vorbesc de la sine…

Revenind la situatia jalnica in care adusese COMTOP-ul, care insa scotea an de an un profit bunicel, caci chiriasii preferau sa plateasca oricat numai sa nu fie aruncati in strada dupa ce investisera o multime de bani in afacerile lor, se pare ca actionarul majoritar, Puiu Miron Nicolae, care fusese mai tot timpul ocupat cu celelalte afaceri ale sale, a realizat ce anume se petrece si s-a hotarat

sa intervina.

Auzise si el de faptul ca unul din actionari, Cotfas Daniel, ocupase un ditamai restaurantul – Big - si-l transformase intr-o sectie de croitorie, plata chiriei fiind mai mult modica si asta dupa ce primise, tot pentru o plata nesemnificativa, un intreg etajul in cladirea principala a complexului, apoi auzise si despre o alta intelegere a directorului Carabiber Mihai cu patronul altui

spatiu comercial, aflat in plin centrul municipiului, transformat pompos in localul “Salonul Verde” si care era plin de datorii, cu toate ca avea o chirie nesemnificativa, si chiar reusise sa mai afle si despre alte asemenea aranjamente, clientelare, savarsite de catre conducere.

Omul de afaceri toplitean chiar se luase cu mainile de cap, cand realizase cate matrapazlacuri se savarsisera in contractele de inchiriere sau in comertul practicat prin magazinele proprii COMTOP-ului, sub conducerea lui Carabiber Mihai.

L-am intrebat personal pe Puiu Miron Nicolae de ce nu a intervenit cand a auzit tot mai des ca se discuta pe la colturi de afacerile neortodoxe ale lui Carabiber Mihai.

Omul de afaceri mi-a explicat ca a purtat numeroase discutii in particular cu Carabiber Mihai, iar acesta il linistise, asigurandu-l ca totul e sub control, ca barfele pornesc de la dusmanii lor iar el va continua sa aduca profit societatii.

Sincer, personal, cred ca o perioada de timp Puiu Miron Nicolae chiar a crezut balivernele pe care i le indruga Carabiber, fiind multumit cu profitul pe care societatea il scotea an de an de pe urma chiriasilor.

La fel de convins sunt insa si de faptul ca intr-o buna zi, la inceputul anului trecut (2003), a sosit si clipa-n care Puiu Miron Nicolae a luat hotararea sa-l schimbe pe Miti Carabiber din functie. Intuia insa si ca nu ii va fi usor, caci exista un aspect al afacerii pe care putini il cunosc si astazi si la fel de putini il pot intelege.

In consiliul de administratie erau doar 3 actionari: Puiu Miron, Carabiber Mihai si Cotfas Daniel. Ei bine, Puiu Miron “mirosise” ca avantajele de care incepuse sa beneficieze subit Cotfas Daniel il vor determina pe acesta sa faca o alianta cu Carabiber Mihai, ceea ce ii putea da peste cap toate planurile. Puiu Miron se hotarase sa actioneze, dar incet si fara graba…

Fiind mereu ocupat si cu celelalte afaceri care il purtau prin intreaga tara si chiar prin strainataturi, au mai trecut ceva luni din anul 2003, iar pe la mijlocul verii Puiu Miron Nicolae s-a vazut ajuns intr-o situatie care l-a facut sa ramana initial uluit, ca apoi sa-l determine sa urgenteze evenimentele si sa scape cat mai repede de directorul Miti Carabiber.

Pe scurt, iata ultimul matrapazlac facut de director.

Simtind mai mult ca sigur ca actionarul majoritar Puiu Miron Nicolae doreste sa-l schimbe din functie si sa-l indeparteze definitiv din afacerile COMTOP-ului, directorul Carabiber Mihai face ce face si cu sprijinul unor relatii “sus-puse” de la Bucuresti, reuseste, fara nici o licitatie si fara sa intruneasca nici o conditie, caci COMTOP-ul se ocupa doar de spatii comerciale, comert

si alte asemenea prestari de servicii, sa puna mana pe un contract de 34 de miliarde lei (ati inteles bine, 34 de miliarde lei !!!) de la STATUL ROMAN, ca sa se ocupe de INCHIDEREA MINEI DE LA JOLOTCA. (si conservarea acesteia, cu mentiunea expresa ca raspundea pentru calitatea lucrarii, pe o perioada de cca 10 ani.

Mai precis, daca mina parasita de la Jolotca se surpa pe vreun copil care s-ar fi jucat pe-acolo, societatea COMTOP SA era raspunzatoare de urmari si raspundea cu intregul ei patrimoniu ca si cu averile actionarilor!…)

Va imaginati ce stare de soc a avut actionarul majoritar Puiu Miron Nicolae, care nu numai ca nu aflase nimic de semnarea contractului – acesta s-a semnat in luna mai anul 2003 – dar aflase si foarte tarziu de culisele respectivei afaceri ?!!…

Iata pe scurt istoricul acestei afaceri: SC GEOLEX SA Miercurea-Ciuc (o firma specializata in conservarea minelor parasite) castiga o licitatie a Ministerului Industriilor in valoare de 34 de miliarde lei.

Nici nu semneaza bine contractul, ca se si fac presiuni subite asupra societatii miniere, care a fost nevoita sa predea lucrarea spre executare… taman complexului de spatii comerciale COMTOP SA conduse de Carabiber Mihai.

Acesta, cunoscand se pare cum functioneaza sistemul “te ajut sa te imbogatesti rapid, chiar sa dai si un tun dar trebui sa fii si tu atent cu cei care iti vor binele!” face ce face si subcontracteaza lucrarea unui SRL din Hodosa, o comuna de pe langa Toplita, un sereleu fara pic de activitate si care se numeste pompos SC SAN-REICH SRL si care are ca actionari un fost inginer minier pe

nume Garbasevschi Nazar, care culmea sortii, se dovedeste a fi unul dintre cei mai buni prieteni intimi ai directorului Miti Carabiber, iar celalalt actionar e o bucuresteanca, care se pare ca n-ar fi straina de “interventia divina” care l-a facut pe Carabiber posesorul unui contract de 34 de miliarde lei, bani ai Statului Roman.

Ei bine, va mai mira si daca va spun ca firma cu nume de partid nazist din Hodosa a incasat pentru lucrarea “Inchiderea si conservarea minei de la Jolotca” peste 3.000.000.

000 (trei miliarde lei) bani sositi de la Statul Roman prin COMTOP SA, numai pe anul 2003, repet, bani din buzunarul Statului Roman, iar mina nu numai ca n-a inceput sa fie conservata dar, din cate se pare, SRL-ul cu nume de partid nazist a facut deja pierduti banii in cauza, in directia unor buzunare necunoscute, ramanand in continuare fara pic de activitate???!!!… Sau va mai mira daca va

mai spun si ca pana sa soseasca lovele de la Statul Roman, Carabiber Mihai a platit mai multe sute de milioane de lei, in avans, din conturile COMTOP-ului lui Puiu Miron Nicolae, fara ca acesta, ca actionar majoritar sa afle vreo cat de mica informatie, si chiar fara ca societatea sa aiba dreptul de a se ocupa si de capitolul inchideri de mine parasite??? Ei bine, va rog sa ma credeti pe cuvant,

caci stiu ce spun…

Sunt convins ca va veti intreba cum D-zeu a fost posibil ca din COMTOP SA sa iasa pana la sfarsitul anului 2003 suma de 3 miliarde lei, bani care au ajuns in conturile firmei din Hodosa, fara ca Puiu Miron Nicolae sa se poata impotrivi? Cum a putut sa-si faca de cap Miti Carabiber, dupa pofta inimii, fara ca actionarul majoritar sa poata lua vreo masura impotriva deciziilor necugetate ale

directorului hraparet? Bineinteles, sunt convins si ca va intrebati cum de o firma precum COMTOP-ul se putea ocupa de inchiderea unor mine, nu ?…

Am sa va dau tot eu raspunsul, dupa ce mi-a trebuit ceva timp ca sa ma dumiresc si dupa ce m-am consultat si cu alti oameni de afaceri, mult mai bine informati decat mine.

Raspunsul la intrebarea de ce a primit COMTOP-ul contractul de la stat, e simplu; in realitate, totul era o facatura, banii fiind destinati sa-si piarda urma printr-un sir de firme, ca apoi sa ajunga in buzunarele unor persoane sus-puse. Carabiber si ceilalti complici isi luau si ei partea si totul era OK.

Cu toate ca era actionarul majoritar, Puiu Miron Nicolae n-a avut nici un cuvant de spus, caci fusese pus in fata unui contract semnat si parafat, ba se si facusera cateva plati de sute de milioane catre Hodosa si ATENTIE… cu toate ilegalitatile savarsite de catre Carabiber Mihai, COMTOP SA era condus de catre cine avea majoritatea voturilor in consiliul de administratie.

Mai precis, cu toate ca Puiu Miron Nicolae s-a opus cu vehementa derularii contractului, si asta mai ales dupa ce a inteles ca banii pentru inchiderea minei de la Jolotca, derulati prin COMTOP, nu sunt altceva decat o mare spaga destinata buzunarelor unora de la Bucuresti si implicit si buzunarului lui Miti Carabiber, care bagase complice in afacere si COMTOP-ul, ei bine, repet, Puiu Miron

Nicolae n-a putut face nimic decat sa asiste neputincios la sedinte ale conducerii, in care Cotfas Daniel vota alaturi de Miti Carabiber, impotriva oricarei dorinte a unui Puiu Miron care, repet, cu toate ca era actionar majoritar, era legat de maini si de picioare si nu putuse lua nici o masura legala! Din punct de vedere legal, Puiu Miron, actionar majoritar in consiliul actionarilor, era

MINORITAR in consiliul de administratie al societatii si deci, practic, nu putea face nimic!…

Sunt convins ca pentru omul de afaceri Puiu Miron Nicolae, care pana atunci facuse bani doar din afaceri private si care se ferise ca de ciuma de afaceri cu banii Statului, stiind ca oricand se pot intoarce lucrurile si asupra lui, mai ales ca acolo unde e banul Statului si poftitorii sunt destui, repet, cred ca Puiu Miron a trecut prin cea mai neagra perioada din intreaga sa cariera, ca om de

afaceri. Din cauza nemerniciei unui om in care odata avusese incredere deplina, nu numai ca riscase ca blazonul numelui sau sa fie atins, dar acum risca chiar sa fie tarat intr-un mare scandal de coruptie.

Or, numai de aceste surprize negre nu se gandea Puiu Miron Nicolae ca va avea parte taman acum, la cei 73 de ani ai sai, ani care il faceau tot mai des sa se gandeasca ca ar fi cazul sa-si gaseasca nitel ragaz si pentru oasele sale prea ostoite de vremurile grele…

Cum s-a terminat totusi povestea, mai ales ca toplitenii au auzit ca in final Carabiber Mihai a fost dat, in sfarsit, afara de la conducerea COMTOP-ului? Simplu… si foarte greu totodata si asta numai dupa o alta jumatate de an, mai precis, doar de curand, dupa ce PNA Mures s-a bagat pe fir, Garda Financiara Harghita a inceput sa se uite si ea chioras la afacerea cu banii sositi de la Stat

si deveniti invizibili si mai ales dupa ce Puiu Miron Nicolae a apelat la sprijinul Justitiei, pentru a reusi sa-l indeparteze pe directorul penal, de la conducerea societatii.

La ultima adunare generala a actionarilor, convocata prin lege, de fata fiind si reprezentantul APAPS-ului (statului!) care a votat alaturi de actionarul majoritar Puiu Miron Nicolae, directorului penal Carabiber Mihai i s-a adus la cunostinta despre toate faptele care i se vor imputa penal si despre… piciorul in fund pe care tocmai il incasa, si din cate am inteles, i s-a cerut sa inchida

usa dupa el, dar fara s-o tranteasca. Din informatiile mele, Carabiber Mihai era cat pe ce sa faca o criza de nervi, si a parasit sala de sedinte luand cu el toate actele contabile ale COMTOP-ului. Nici macar stampila societatii n-a lasat-o…

Ce-as putea sa va mai spun, dupa toata aceasta intreaga tarasenie? Ca nici in ziua de azi ex-directorul penal Miti Carabiber nu a dat ochii cu Puiu Miron Nicolae, sau ca umbla cu tot felul de plangeri, facand tot el pe victima, stiind ca in curand va trebui sa raspunda cu liberatea pentru faptele sale? Ca sa realizati cat e de parsiv individul in cauza, aflati dara si ca spatiul in care se afla

TANIPAN, brutaria sotiei sale si care este tot un spatiu al COMTOP-ului, ei bine… nu numai ca firma sotiei sale a beneficiat gratis de acel spatiu atatia amar de ani, dar din contabilitatea COMTOP-ului actele respectivului spatiu au disparut cu totul, iar acest spatiu nici macar nu mai figureaza ca fiind al COMTOP-ului.

Din cate am aflat, se pare ca cotcarul de Carabiber l-a trecut in patrimoniul firmei sotiei sale, nu de alta dar nu putea pleca prea sarac de la conducerea COMTOP-ului. Si toate aceste matrapazlacuri le-a facut in vreme ce chiriasii bun-platnici nici in ziua de azi nu au contractele prelungite, dupa mai bine de 5 luni de la inceperea noului an.

Ba, unii nici contracte de chirie nu mai au in contabilitate, in vreme ce ei isi achita lunar chiriile…

Puiu Miron Nicolae l-a desemnat pe inginerul Stoicescu Mihai ca nou director al COMTOP SA, iar afacerea va fi condusa, de-acum inainte, doar de familia actionarului majoritar, care doreste sa restabileasca ordinea si sa readuca normalitatea in activitatea societatii.

Puiu Miron Nicolae si-a promis chiar ca in curand toplitenii sa vada schimbari majore in aspectul spatiilor comerciale, care dau culoare imaginii municipiului si nu-si mai doreste altceva decat sa treaca si peste aceasta perioada mai neagra din viata sa.

De ce a dorit ca cititorii publicatiei mele sa afle cum stau lucrurile? E simplu: pentru ca n-a avut niciodata si nu va avea niciodata nimic de ascuns si nici ce sa-si reproseze. Regretul sau? Ca nici macar longeviva sa varsta nu l-a menajat de inselatoarea natura umana. Pentru Puiu Miron Nicolae viata va continua insa sa mearga inainte, cu ale ei bune si rele…

Nota speciala: M-am dus si l-am intrebat si pe ex-directorul penal Miti Carabiber care e punctul sau de vedere fata de evenimentele petrecute in cazul COMTOP SA.

Acesta mi-a raspuns, incercand sa braveze si sa-si ascunda spaima din suflet, mai ales cand a inteles ca eu cunosc toate amanuntele afacerii, ca el a facut o afacere legala si ca, indiferent daca a fost dat afara de la conducerea COMTOP-ului, el tot nu se va lasa ci va continua sa ii stea “in coaste” lui Puiu Miron Nicolae.

Nu de alta, dar nimeni nu se poate debarasa de el, dupa ce a adus atatea beneficii in societatea respectiva. L-am ascultat politicos si m-am despartit de persoana sa incercand sa-mi imaginez cum i-ar sta cu catuse la maini si imbracat in zeghe. Cand ex-directorul a urcat in masina COMTOP-ului, m-a pufnit rasul. Nici macar masina nu o predase.

Ca doar nu era sa umble saracu’ de el, pe jos, nu?!…