In ultima vreme, numeroase surse din cadrul Primariei Targu Ocna ne-au relevat faptul ca inima lui Silochi bate mai navalnic decat de obicei. Dar apropiata campanie electorala nu-i prea lasa timp primarului pentru crize cardiace.

Marti, 27 aprilie 2004, la initiativa aspirantului la titlul de baron de Targu Ocna a avut loc o grandioasa intalnire cu liderii organizatiilor locale ale partidelor politice participante la scrutinul din luna iunie.

Cu acest prilej, primarele a "batut toba", in virtutea experientei capatate in tinerete prin crasmele din Slanic Moldova, declarand, de fata cu zeci de martori, cu o aroganta tipica reprezentantilor partidului mafiot: "Ce v-ati mai inscris si voi la alte partide, cu niste procente de 1% ? Oricum, dupa sondajele mele, sa va fie clar, am 48%, asa ca tot eu am sa fiu primar!" Potrivit

legii si normelor de bun simt, Silochi n-ar fi trebuit sa conduca aceasta sedinta, pentru ca el este reprezentantul unui partid oarecare, iar calitatea de primar nu-l recomanda pentru postul de amfitrion.

Organizare de tip militar la PSD

Toata suflarea din Targu Ocna a primit indicatii pretioase pentru a vota cu Silochi si gasca lui. In dimineata zilei de miercuri, 28 aprilie, in cabinetul primarului s-au facut ultimele preparative pentru monitorizarea atenta a scrutinului si influentarea, pe toate caile, in directia votarii partidului-stat.

Consilierii PSD sunt majoritari in Consiliul local si au fost impartiti pe sectoare, cu sarcini precise, pentru a bate toaca si a convinge oamenii, cu orice pret, sa-i dea voturile fostului tobosar. Consilierii vor raporta zilnic in fata comandantului suprem despre cum evolueaza procesul de prostire electorala in masa.

Mai mult decat atat, in ziua de duminica, 25 aprilie, la Targu Ocna a luat fiinta, sub egida Primariei, Asociatia Costache Negri.Aceasta are ca scop, culmea, ajutorarea saracilor, pensionarilor, tinerilor si altor nevoiasi, in tot felul de probleme carora numitii nu le gasesc rezolvare.

Presedintele asociatiei este un oarecare domn Vasile Cristea, pesedist feroce, care s-a ocupat si de campania electorala a actualului primar de Comanesti. Cele mai multe promisiuni s-au indreptat deja spre comunitatea de tigani din Targu Ocna si in special spre Valcele, un cartier oropsit de soarta, situat intr-un perimetru destul de greu accesibil.

Nu intamplator si-a concentrat Silochi eforturile spre ademenirea locuitorilor din Valcele. Le-a facut o statie de apa, dar nu a reusit sa le asfalteze drumul, ci doar "sa le scoata ochii" imprastiind niste pietris pe artera respectiva, exact in ziua in care Guvernul Romaniei hotarase ca nu se lucreaza, din pricina bucuriei produse de intrarea in NATO.

Mort de grija lui Iacobov

Faptul ca Silochi se gandeste la orasul Targu Ocna ca la mosia proprie, este probat si de initiativa filialei locale a PSD de a rascumpara terenurile pe care Iacobov le-a girat la SNP in contul petrolului pompat la RAFO si la Rafinaria Darmanesti. Declaratiile sale in legatura cu aceasta problema ne dovedesc, inca o data, ca avem de a face cu un vulpoi batran, uns cu toate alifiile.

"De exemplu, cu privire la casa de pe strada Slatineanu nr. 4 exista intentia, chiar daca imobilul este intr-o stare avansata de uzura, sa se integreze in corpurile de cladire ale Scolii Generale nr. 2 in curtea careia se afla. In imobilul de pe strada Maior Rosita nr.

3 sunt chiriasi si nu-i putem lasa pe drumuri, intr-unul din imobile aflandu-se chiar sediul unei asociatii de proprietari", a declarat Silochi. El sustine ca a fost mandatat de consilierii PSD sa cumpere bunurile, adica ruinele cu care a gajat Iacobov, dar ne e greu sa credem ca acestia nu s-au pus, in prealabil, de acord cu seful lor, PSD.

Silochi va rascumpara si cladirea SC Edilitar SA, dar si mai multe terenuri, pentru ca l-a lovit nostalgia fata de aspectul orasului de pe vremuri, iar el vrea sa redea urbei aspectul glorios de odinioara. Contactat telefonic de redactorul GAZETEI, primarul Silochi a refuzat dialogul, trantindu-ne telefonul in nas.

Viceprimarul Elisabeta Valcu n-a putut sa ne lamureasca, problema recuperarii imobilelor fiind pentru ea o totala necunoscuta. Repejor a plasat sarcina catre juristul Moscu. Acesta ne-a explicat ca Primaria dorese recuperarea imobilelor pentru ca ele sunt un pericol si trebuie demolate. Desi a fost deosebit de amabil, comparativ cu sefii lui, juristul si-a prins urechile in declaratii.

"Vrem sa recuperam aceste cladiri pentru ca acolo avem chiriasi care nu au unde sa se mute", dar "Imobilele trebuie daramate". Intrebarea noastra e: Cum ramane cu chiriasii? De altfel, toata vina o are Iacobov, spune juristul Primariei. "Banca a fost dusa in eroare, Iacobov a girat cu ceva ce nu i-a apartinut niciodata Edilitar-ului."

Plimbaretul fara folos

In postura sa de primar, Silochi a efectuat mai multe deplasari externe, adica prin mai toata lumea, pe banii publici, fara cine stie ce efecte pentru orasul pe care il pastoreste. De exemplu, au fost aduse tomberoane moderne si fatoase tocmai din Ungaria, lucru evident chiar si prin lectura inscriptiilor de pe ele. Ca si cum romanii nu ar fi fabricat asemenea tomberoane.

Spatiile de depozitare a deseurilor sunt ridicate manual, in ciuda greutatii lor colosale, in vreme ce angajatii de la salubritate injura copios printre dinti. In ultimele saptamani, probabil in scopuri electorale, ex-tobosarul a angajat numeroase persoane la salubritate, desi rolul concret al acestora este destul de incert.

Afise in siguranta

Ca o masura extrema de siguranta pentru afisele pestrite ale PSD, Silochi a dispus amplasarea acestora chiar sub ferestrele apartamentului sau pompos, cu terasa imperiala, de pe strada Costache Negri. Pentru a-si crea cele mai bune conditii de locuit, Silochi a modificat vizibil aspectul blocului cu sprijinul unei importante firme locale de constructii.

Vataful urbei va avea posibilitatea sa vegheze zi si noapte, cu mana proptita in falca, posterele electorale din care le zambeste gales locuitorilor.

Imediat ce a auzit intrebarea noastra, Stefan Silochi a scos un "a" scurt, dupa care a inchis telefonul, lasandu-ne fara raspuns. Nici viceprimarul nu a avut habar sa raspunda.