Pe 22 septembrie echipa de chirurgi din cadrul Spitalului onestean au operat-o pe Georgeta Tuveic, 47 de ani din comuna Brusturoasa de fibrom uterin. Ineditul acestei interventii chirurgicale consta in faptul ca tumora extrasa din abdomenul femeii putea fi confundata de catre cei care n-o cunosteau cu o sarcina in stadiu final.

„Eu aveam trimitere la spital inca din 2001, dar de frica, de teama, ca daca pateam ceva, am tot amanat asa ca am ajuns aici“ - ne-a declarat Georgeta Tuveic. „Poate nici acum nu as fi venit dar ma durea tare spatele, durerea cobora pe picior in jos. Eu ma simteam greoaie, nu ma deranja la treaba dar simteam ca era ceva in plus. Cei care nu ma stiau imi ziceau ca sunt gravida.

In 2001 am facut un ecograf si atunci mi-au zis pentru prima data ca am o tumora gigant. Am tot zis sa mai creasca copii, asta este motivul pentru care am amanat dar in cele din urma, indemnata si de sot, de surori mi-am luat inima in dinti si am venit sa ma operez.

A fost usor, pe masa de opratie mi-au facut anestezia si m-am trezit in salon, doar acum ma doare, simt niste usturimi, mi se dezmorteste locul“ ne declara Georgeta.

„Aceasta operatie s-a desfasurat in blocul operator care a suferit transformari radicale, sectia este dotata cu trusa de chirurgie laparoscopica pentru ca in astfel de tumori, atat de voluminoase, nu pot fi folosite decat tehnicile chirurgicale clasice“ ne-a declarat doctorul Doru Androne, directorul Spitalului Municipal Onesti.