Dupa descinderea din cursul noptii de joi, cei trei politisti francezi si-au continuat cercetarile la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. In urma perchezitiei domiciliare facute in locuinta Monicai Ursachi, membrii comisiei rogatorii au continuat sa discute cu aceasta. De la domiciliul femeii, au fost ridicate mai multe extrese de cont, care provin din Franta.

Pentru a descalci itele cazului de trafic de persoane si proxenetism, politistii francezi lucreaza cot la cot cu omologii lor de la Iasi. "In acest moment, la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, au format o comisie rogatorie, cu privire la savarsirea mai multor infractiuni de proxenetism, in banda organizata, pe teritoriul Frantei.

In prezenta anchetatorilor francezi, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au efectuat mai multe activitati procedurale, printre care si o serie de perchezitii la domiciliile persoanelor audiate in dosar", a declarat Catalin Prisacariu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Prostituatele romance fac concurenta in Paris

Cercetarile in acest dosar au inceput in clipa in care politistii francezi au gasit mai multe prostituate din Romania pe strazile Parisului. Luate la intrebari, fetitele au spus ca au fost trimise la "munca" de cateva persoane din tara noastra, printre acestea fiind indicata si Monica Ursachi. "Clientei mele nu i-a fost imputata o infractiune anume.

Autoritatile franceze au vrut sa afle de la ea daca stie sau nu anumite persoane din Franta. In ceea ce priveste extrasele de cont, pomenite in timpul audierii din cursul noptii de miercuri spre joi, nu sunt altceva decat niste extrase mai vechi, de pe vremea cand sotul acesteia lucra in strainatate", a precizat avocatul Ionel Nichita.

Dupa audierile de ieri, politistii francezi nu au luat inca nici o masura impotriva Monicai Ursachi. Din informatiile pe care le detinem, ancheta va continua la Suceava, deoarece oamenii legii din Franta au dovezi ca, in acest caz, sunt implicate si persoane din judetul Suceava.