Bebe Mihaescu, mediatizatul specialist in sexologie, a pornit un razboi de lunga durata cu conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa“. Mihaescu cere sa i se plateasca restante salariale de citeva zeci de milioane de lei, pe care institutia i le datoreaza inca din perioada in care le preda studentilor Psihologie Medicala si Psihoterapie.

Intr-o actiune inaintata Tribunalului Iasi, sexologul reclama faptul ca UMF ar avea sa-i plateasca peste 20 milioane de lei, reprezentind contravaloarea orelor de curs, plus orele de seminarii. Pentru stabilirea exacta a drepturilor salariale aferente perioadei 1993-1996, Bebe Mihaescu solicita judecatorilor sa dispuna efectuarea unei expertize contabile.

Mai mult decit atit, el solicita UMF Iasi despagubiri morale si daune de 50.000 de lei pe zi de intirziere pentru ca nu i s-au completat in cartea de munca. Conferentiarul sustine ca universitatea ieseana l-a taiat de la drepturi deoarece conducerea a considerat ca disciplinele predate studentilor au fost numai optionale.

Bebe Mihaescu a respins, insa, categoric punctul de vedere al juristilor de la UMF, apreciind ca el a avut in acea perioada norma intreaga. „Incepind din iunie 1996 sint victima ilegalitatilor comise de conducerea UMF Iasi, ilegalitati care au constat in schimbarea regimului disciplinelor pe care eu le predam si revocarea mea de facto din postul de titular al cursului de Psihoterapie.

Printr-o sentinta civila din data de 22 martie 2000 mi s-a admis actiunea privind obligarea UMF Iasi la respectarea prevederilor contractului de munca, respectiv renumirea mea, ca titular, al cursului de Psihoterapie“, a mentionat reclamantul intr-o petitie inaintata judecatorilor ieseni.

In actiunea sa, Bebe Mihaescu mai solicita unitatii de invatamint suma de 20 milioane de lei, reprezentind daune morale. Pentru a fi sigur ca va fi numit titular pe disciplinele mentionate si va primi restantele banesti din anii trecuti, Bebe Mihaescu a facut o reclamatie si la CEDO, descriind situatia absurda prin care este obligat sa treaca.