Parchetul National Anticoruptie a confirmat ca a inceput urmarirea penala in cazul avocatului bacauan Anghel Taranu. Procurorii PNA sustin ca detin date certe potrivit carora Anghel Taranu a savar[it doua infractiuni de trafic de influenta.

Avocatul bacauan Anghel Taranu este urmarit penal pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta. "Parchetul National Anticoruptie a obtinut avizul de cercetare penala fata de avocatul Anghel Taranu in legatura cu doua infractiuni de trafic de influenta, despre care procurorii detin informatii certe ca acesta le-ar fi savarsit.

Prin urmare, s-a consitutit un dosar penal in care se efectueaza urmarirea penala pentru cele doua infractiuni", se arata intr-un comicat de presa remis de PNA.

Avocatul Taranu a fost acuzat public de mai multi oameni de afaceri ca i-a tras pe sfoara, solicitandu-le sume de bani si bunuri promitandu-le ca in schimbul acestora va obtine sentinte favorabile in procesele in care-i reprezenta.

Unul dintre clientii avocatului Taranu, Dumitru Stativa, l-a acuzat intr-o emisiune televizata ca acesta i-a dat de inteles ca are cunostinte in justitie si il poate ajuta sa castige un proces si pe alte cai decat pe cele obisnuite.

Gheorghe Milea, al doilea acuzator al avocatului Taranu, a spus ca avocatul i-ar fi explicat ce om de mare influenta este, cat de bine cunoaste pe foarte multi reprezentanti ai institutiilor statului fiind vorba de Procuratura, Curtea de Apel, Justitie, Politie.

Ambii au declarat ca i-au dat lui Taranu bani sau bunuri pentru care nu au primit chitante si in schimbul carora avocatul ar fi trebuit sa intervina la anumiti magistrati.

Pe de alta parte, Baroul din Bacau a hotarat in urma cu cateva zile sa-l convoace pe Anghel Taranu pentru a explica acuzele care i se aduc.

Contactat telefonic, avocatul Anghel Taranu a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc. "Am telefonul ascultat de PNA si de Securitate. Ce rost are sa discutam?! Imi pare rau, telefoanele pe care le am sunt ascultate si dupa aia ma pune pe caseta sa ma aud ce vorbesc si cum vorbesc. Nu pot vorbi...".