“Eu nu pot servi alimentele in starea lor obisnuita. Fiecare ingredient un anume fel de preparare, iar fiecare fel de mancare trebuie pregatit astfel incat sa fie o placere si pentru ochi si pentru limba†precizeaza chiar de la inceput Doru Bar.
Dupa ce isi alege cateva ingrediente, el incepe sa gateasca.
“Pentru mine gatitul e ca o joaca serioasa. Trebuie sa stii cum sa il atragi pe om chiar inainte de a gusta. Mancarea trebuie sa fie distractiv prezentata. Uneori, chiar daca are un gust foarte bun, dar modul de prezentare lasa de dorit, oamenii nu mai comanda acel fel de mancare.â€Â
Impreuna cu Alina Silivestru, logodnica sa, face parte din Echipa nationala de bucatari a Romaniei. Anul trecut a obtinut, impreuna cu echipa, locul III si medalia de bronz la Concursul Gastronomic International de la Luxemburg.
“La concursul de la Luxemburg a fost extraordinar. O hala imensa, in care se aflau mii de echipe din toata lumea. Din echipa Romaniei facem parte patru bucatari. Am avut mai multe probe, din care una a fost impusa de organizatori. Am pregatit o gustare calda, dar ne-am si incadrat in timp. Juriul a gasit ca foarte gustoase toate preparatele noastre si ne-a dat un punctaj foarte bun.â€Â
Pasiunea sa pentru gatit si bucatarie a descoperit-o pe propria sa piele. Pentru ca nu ii placea sa vada mancarea “aruncata†in farfurie, a inceput sa inventeze diverse moduri de aranjare.
Prietenii sai au fost surprinsi cand, de sarbatori, Doru a aranjat platourile atat de frumos. Uimirea de pe fetele lor l-a facut pe artist sa repete experienta si in anii urmatori.
De aici pana la meseria facuta cu pasiune nu a fost decat un pas.