“Eu nu pot servi alimentele in starea lor obisnuita. Fiecare ingredient un anume fel de preparare, iar fiecare fel de mancare trebuie pregatit astfel incat sa fie o placere si pentru ochi si pentru limba” precizeaza chiar de la inceput Doru Bar.

Dupa ce isi alege cateva ingrediente, el incepe sa gateasca.

“Pentru mine gatitul e ca o joaca serioasa. Trebuie sa stii cum sa il atragi pe om chiar inainte de a gusta. Mancarea trebuie sa fie distractiv prezentata. Uneori, chiar daca are un gust foarte bun, dar modul de prezentare lasa de dorit, oamenii nu mai comanda acel fel de mancare.”

Impreuna cu Alina Silivestru, logodnica sa, face parte din Echipa nationala de bucatari a Romaniei. Anul trecut a obtinut, impreuna cu echipa, locul III si medalia de bronz la Concursul Gastronomic International de la Luxemburg.

“La concursul de la Luxemburg a fost extraordinar. O hala imensa, in care se aflau mii de echipe din toata lumea. Din echipa Romaniei facem parte patru bucatari. Am avut mai multe probe, din care una a fost impusa de organizatori. Am pregatit o gustare calda, dar ne-am si incadrat in timp. Juriul a gasit ca foarte gustoase toate preparatele noastre si ne-a dat un punctaj foarte bun.”

Pasiunea sa pentru gatit si bucatarie a descoperit-o pe propria sa piele. Pentru ca nu ii placea sa vada mancarea “aruncata” in farfurie, a inceput sa inventeze diverse moduri de aranjare.

Prietenii sai au fost surprinsi cand, de sarbatori, Doru a aranjat platourile atat de frumos. Uimirea de pe fetele lor l-a facut pe artist sa repete experienta si in anii urmatori.

De aici pana la meseria facuta cu pasiune nu a fost decat un pas.