Un iesean a incercat sa imbine placutul cu utilul, insa s-a ales cu dosar penal dupa ce a avut relatii cu mai multe femei si le-a lasat fara aur si bani. Conform procurorilor ieseni, ieseanul Ioan Moisii (25 de ani) s-a specializat in „agatarea“ femeilor pe strada. Pe 19 decembrie 2003, el a pus ochii pe Ala Ciriliuc, o basarabeanca ce astepta un mijloc de transport in comun linga hotelul Moldova.

Dupa ce a intrat in vorba cu ea, tinarul a ajuns repede in casa surorii tinerei, unde, dupa un timp, a aflat ca fetele aveau mai multi bani strinsi pentru cumpararea unui apartament. Dupa o noapte de amor, Ioan Moisii, care se recomandase drept Ioan Dancu, a sustras un set de chei de la apartamentul fetelor, dupa care le-a invitat sa faca Revelionul la restaurantul Traian.

Scuzindu-se ca are putina treaba, Ioan Moisii a mers la apartament si a sustras 15.000 de euro, doua milioane de lei, o camera video si mai multe bijuterii. In acelasi mod, tinarul a reusit sa pacaleasca alte doua fete, pe care le-a lasat fara bani si bijuterii, dupa ce inainte a intretinut cu ele relatii sexuale.

Ieri, procurorii ieseni au finalizat dosarul si l-au trimis in judecata pe Ioan Moisii, sub acuzatia de furt calificat. Daca va fi gasit vinovat, el risca o pedeapsa de pina la 15 ani de inchisoare.