Probabil ca mesajul transmis de presedintele Basescu politistilor romani a avut ecouri pana departe, in ungherele cele mai ascunse ale acestora, caci de curand am primit o scrisoare deschisa de la un grup de politisti, de pe raza municipiului Toplita, care… m-a facut sa casc ochii larg, plin de uimire.

„In sfarsit, incepe sa explodeze mamaliga!” mi-am zis, citind mesajul politistilor si am realizat ca incet dar sigur, daca se vor hotari toti functionarii publici sau slujbasii acestei tari sa nu mai taca din gura, partasi mutuali si indiferenti la diverse drame cu caracter

social, atunci sigur suntem pe drumul cel bun.

Am sa public mai jos, scrisoarea primita de la politistii de pe raza Toplitei.

E drept ca ea nu a fost semnata insa am avut suficient timp sa ma intalnesc cu diversi politisti topliteni si chiar de prin comunele invecinate si sa aflu cat sunt de reale nemultumirile politistilor, semnalate in aceasta scrisoare.

Cititi si dumneavoastra si… spuneti daca politistii gresesc cu ceva in ceea ce spun.

Ť Catre Parchetul Anticoruptie, Curtea de Apel Tg. Mures, Jurnalul National si Vocea Muresului si Harghitei

Prim procuror sau vacar? Prim procuror sau afacerist?…

Domnilor, va aducem la cunostinta urmatoarele: la Parchetul local Toplita, lucrurile sunt foarte grave.

In cateva cuvinte va expunem urmatoarele probleme cu care ne confruntam de 3 ani de cand PSD a adus un prim procuror numit Ţifrea Nicolae, cel mai corupt om al Toplitei, in afaceri cu material lemnos, afaceri cu fier vechi (dezmembrarea caii ferate Toplita- Borsec) – in urma acestei afaceri fiind cercetat intr-un dosar penal.

Pe langa toate acestea mentionam ca la Parchetul Toplita, politia, noi cei care avem tangenta zi de zi cu acest procuror in diferite dosare, nu avem sprijin din partea lui deoarece fiind implicat in atatea afaceri, prezenta lui la Parchet este redusa la 1-2 ore pe zi.

Pentru a rezolva la Parchetul Toplita, timpul cel mai scurt este de 1-2 saptamani. Majoritatea dosarelor cu inculpati, care ar trebui trimisi in judecata, nu ne sunt solutionate favorabil de acest prim-procuror, care da doar hotarari de ne-incepere a urmaririi penale.

Acei inculpati carora li se spune ca nu vor fi trimisi in judecata, ci o sa le dea o amenda minima, li se cer urmatoarele: cei care au paduri in proprietate - o remorca de lemne; cei care dispun de bani – 10 milioane de lei; cei care sunt mai saraci – munca silnica la zootehnia proprietate personala a

prim-procurorului.

Din informatiile noastre stim ca la Parchet nu exista nici o colaborare intre cei 3 procurori, deoarece toate dosarele care intra in Parchet sunt strict monitorizate de prim procuror si sunt date indicatii precise ce hotarare sa se dea in fiecare dosar.

In esenta, va rugam frumos, cei care veti citi aceste randuri, sa luati masuri de verificare si control a celor scrise mai sus.

Prim-procurorul are o ferma in Toplita si vila la Costinesti cu 42 de camere. Pe ai cui bani sunt toate acestea?…

4.01.2005

Un grup de politisti din bazinul Toplita (nu ne dam numele din motive bine-intelese)!”

Ei… mai poate cineva adauga ceva, citind scrisoarea politistilor? Va spun eu ca nu, mai ales ca toate lucrurile semnalate in scrisoare sunt cat se poate de reale. De ce nu il schimba nimeni din functie, pe prim-procuror? E simplu; pentru ca nimeni nu a luat atitudine impotriva sa.

Cand spun nimeni, nu ma refer la mine, ca ziarist, ca eu am consumat destula cerneala scriind despre domnia sa, vacarul prim-procuror, mare proprietar de carne pentru… hamburgheri! Ma refer acum la oficialitatile publice.

In concluzie, daca vreti sa scapati de un prim-procuror, ineficient si caruia i-ar sta mult mai bine ocupandu-se de afacerile sale, personale, atunci e suficient sa va adresati sefilor lui, ierarhici.

Va garantez ca, la cum sta treaba cu actuala conducere politica a tarii, care e pusa pe fapte mari, macar de dragul de a da cateva exemple opiniei publice si tot exista marea sansa ca procuratura topliteana sa-si schimbe seful.