O tanara de nici 19 ani a reusit sa puna in alerta politistii din trei municipii, doua orase si sapte comune. Ea a trecut in viteza prin barajele politiei, fara sa-i pese de semnele agentilor de circulatie. Pentru a o opri politistii au tras trei focuri de arma.

Duminica seara, politistii din Moinesti au facut semn conducatorului autoturismului Logan, cu numarul BC 010325, sa traga pe dreapta. Soferul s-a conformat, dar a oprit masina in mijlocul soselei. De la volan a coborat Anca Floares, in varsta de 18 ani si jumatate. Agentii de circulatie i-au solicitat actele, dupa care au rugat-o sa deblocheze circulatia.

Tanara s-a urcat in autoturism, insa in loc sa il parcheze la marginea soselei, a calcat pedala de acceleratie, lasand politistii muti de uimire.

Focuri de arma

Politistii au inceput sa o urmareasca si, cum masina luase calea spre Onesti, au alertat inspectorii de politie din acea zona. A trecut pusca prin Darmanesti, Dofteana si Tg. Ocna. Numeni nu i-a sta in cale. Agentii onesteni au organizat un filtru la intrarea in municipiu, insa conducatorul autovehiculului nu s-a dovedit prea impresionat de acest lucru.

“Pentru intimidare, politistii au folosit armamentul din dotare, tragand trei focuri in aer, insa Anca Floares si-a continuat drumul spre municipiul Bacau. }inand cont de aceasta intorsatura a situatiei, s-a procedat la organizarea unui filtru rutier in zona Magura”, a declarat comisarul Constantin Mihaiescu, ofiter la Serviciul Politiei Rutiere Bacau.

Cunoscind faptul ca fatuca a trecut de mai multe patrule, politistii bacauani au pregatit un autotren pentru ca la nevoie sa poata bloca traficul rutier. Numai ca in viteza cu care a circulat spre Bacau, Anca a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un parapet. Apoi a parasit partea carosabila ajungand intr-un sant, pe dealul Magura. Iar de acolo la Politie.

Alcool sau droguri?

Orice incercare de dialog cu soferita de raliu s-a dovedit insa sortita esecului. “Deoarece Anca Floare era incoerenta in vorbire s-a procedat la recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat comisarul Constantin Mihaiescu.

Nu a fost exclusa nici ipoteza ca fata sa fi consumat droguri, cativa politisti de la Centrul Zonal de Combaterea Crimei Organizate si Antidrog punandu-i mai multe intrebari in acest sens. Numai ca cea de la volan a refuzat sa explice ce a determinat-o sa sfideze politistii din trei municipii. Analizele au indicat faptul ca Anca nu consumase alcool inainte de a se urca la volan.

Ce a determinat-o insa sa se ia la intrecere cu politistii ramane un mister pentru toata lumea.