PUR obtinuse doua locuri in Consiliul Local Tg. Ocna. Unul dintre consilieri, Daniela Biri, a ajuns, insa, consilier judetean iar locul ei la Tg. Ocna ar fi urmat sa fie ocupat de urmatorul de pe lista: Constantin Ferchiu. PUR l-a exclus, insa, din partid iar cel care urma - Nicu Zamfie - ar fi renuntat. Asa ca locul liber din Consiliul Local va fi ocupat in final de Ioan Moisa.

Constantin Ferchiu este de alta parere.

15 milioane

Constantin Ferchiu spune ca i s-ar fi cerut o suma care ar reprezenta de cinci ori pensia sa de 3 milioane de lei. Acesti bani ar fi trebuit sa fie impartiti membrilor Biroului Executiv PUR - Filiala Tg. Ocna. "Mi-au cerut o suma mare de bani ca sa fiu validat in functia de consilier local. Insa le-am spus ca nu mai am de unde si ca este dreptul meu sa fiu consilier.

Fara sa aiba loc vreo convocare, mi s-a retras calitatea de membru PUR. El a fost acuzat ca a desconsiderat partidul si ca a fost platit de PSD. Ferchiu mai spune ca, desi este unul dintre cei mai vechi membrii din partid si ca el fost cel care s-a ocupat direct de organizare, a fost dat la o parte in favoarea lui Ioan Moisa, pentru a servi intereselor Danielei Biri.

Constantin Ferchiu este decis sa se adreseze Judecatoriei pentru a i se face dreptate. Pana atunci insa a facut demersuri la PUR Bucuresti, catre presedintele formatiunii politice Dan Voiculescu, de unde asteapta un raspuns. "Saptamana viitoare, marti, urmeaza sa fiu la Bucuresti", declara Constantin Ferchiu.

Lege si ordine Daniela Biri, presedintele PUR- filiala Tg. Ocna sustine ca partidul a hotarat ca nominalizarea persoanei care o va inlocui in functia de consilier local sa se faca in urma unei analize foarte pertinente. Din aceasta analiza trebuia sa reiasa faptul ca se poate garanta pe loialitatea acestei persoane, dar si ca rezultatele muncii sale in cadrul partidului erau foarte bune.

Toate acestea pe fondul plecarilor din partid a unor membri, care in urma alegerilor locale au obtinut calitatea de primar sau de consilier local. Este cazul lui Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, in prezent membru PNL, si al lui Ioan Grefu, consilier local in Tg. Ocna, in prezent membru PNL.

Aceasta a mai adaugat ca excluderea lui Constantin Ferchiu a fost luata in urma unei analize din care a reiesit ca numele acestuia figureaza pe un stat de plata al PSD aparut in timpul campaniei electorale. Daniela Biri infirma acuzatia adusa partidului de catre Constantin Ferchiu, potrivit careia i s-ar fi pretins bani pentru validarea in functia de consilier local. SCANDAL.

...si cu asta, basta

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Umanist, Petru Enasoaie cunoaste acuzatiile aduse de Ioan Ferchiu, insa sustine ca acesta s-ar fi autoexclus. "Astea sunt povestile lor interne, cu participarea fiecaruia la campania electorala. Dupa alegeri domnul Ferchiu nu a mai activat deloc in partid, nu a mai fost vazut pe la partid. A plecat la Asau, unde locuia, si cu asta, basta.

Practic, a plecat din PUR, iar urmatorul pe lista de rezerva pentru Consiliul Local era domnul Moise. Nu pot sa comentez acuzatiile aduse doamnei Biri, dar cu siguiranta daca ar fi ajuns consilier, domnul Ferchiu nu ar mai fi facut asemenea acuzatii".

Scandal cu repetitie

Scandalul este al doilea petrecut anul acesta la organizatia locala Tirgu Ocna, dupa cel dinaintea alegerilor locale.

Atunci, presedintele organizatiei, Alecu Rusu a fost acuzat de diverse nereguli, s-a mutat la PSD, iar locul sau a fost luat de Daniela Biri. Aceasta din urma a fost protagonista unui alt scandal, in plina campanie electorala, cand a acuzat Inspectoratul de Munca de hartuire politica dupa ce institutia ii aplicase o sanctiune pentru niste nereguli gasite la firma sa.