PNA infirma informatiile aparute in presa privind presupusa blocare a conturilor omului de afaceri Dumitru Sechelariu. Mai mult, PNA sustine ca nu intentioneaza sa ia o astfel de masura.

PNA infirma

In urma aparitiei in presa a unor informatii privind blocarea de catre Parchetul National Anticoruptie a conturilor lui Dumitru Sechelariu si a societatilor la care acesta este actionar, acesta a cerut, prin avocatul sau, o pozitie oficiala din partea PNA.

Seful Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie din PNA, procurorul Alexandru Chiciu, a trimis un comunicat in care se afirma ca "Parchetul National Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie, in dosarul nr.3/P/2005 nu a dispus, pana in prezent, o asemenea masura procesuala, in temeiul art. 27 al.1 lit.a din Legea nr. 78/7000 si art. 16 al 1 lit. a din OUG nr.

43/2002. Luarea masurii procesuale mentionate mai sus, in conditiile legii, se comunica celor in drept, in scopul de a putea crea posibilitatea exercitarii drepturilor procesuale."

"Nu s-a stabilit daca exista vreun prejudiciu"

Avocatul lui Dumitru Sechelariu, Catalin Dancu, spune ca a vorbit personal cu procurorul care instrumenteaza acest dosar (care este chiar seful Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie, procurorul Alexandru Chiciu) iar magistratul i-a infirmat si verbal intentia PNA de a lua o asemenea masura.

"Singurul procuror care instrumenteaza cazul mi-a spus ca toate masurile sunt comunicate si pot fi supuse atacului prin caile legale de catre noi. In afara cadrului legal nu se pot lua masuri asiguratorii asupra conturilor", a declarat avocatul Dancu. El a mai precizat ca, in acest moment, nu s-a stabilit daca exista vreun prejudiciu care sa i se impute lui Dumitru Sechelariu.

In aceste conditii, chiar si procurorul Chiciu a declarat ca, daca exista interes din partea procurorilor in cursul anchetei, se cerea o verificare a conturilor sau a societatilor comerciale la care omul de afaceri bacauan este actionar. Ori, dupa cum se spune in comunicatul oficial al PNA, nu este cazul.

"Am incredere in Justitie"

Contactat telefonic, omul de afaceri Dumitru Sechelariu a declarat: "Totul este o inscenare mediatica pusa la cale de anumite cercuri, politice si economice, care urmaresc discreditarea mea. Nu imi este teama, am incredere in Justitia romana, insa trebuie sa constat ca sunt folosite mijloace tot mai murdare impotriva mea.

Acest articol este o lovitura urata si voi apela la toate caile legale pentru ca vinovatii sa plateasca".

Avand in vedere ca, in urma aparitiei informatiilor in mass-media centrale si locale au fost grav prejudiciate interesele economice ale societatilor la care este actionar, omul de afaceri Dumitru Sechelariu a decis sa-i cheme in Justitie pe autorii materialelor si institutiile media respetive.

Potrivit declaratiilor lui Dumitru Sechelariu, cuantumul despagubirilor cerute va fi exact suma pierderilor inregistrate de catre firmele sale din cauza informatiilor false publicate.