Fostul judecator de la Tribunalul Mures Marius Suciu este cercetat de PNA. Desi reprezentantii STA Targu-Mures au tinut ascuns acest caz, poate tocmai pentru ca este vorba de un vechi prieten al sefului PNA Marin Sandu, reprezentantii PNA Bucuresti au recunoscut ca Marius Suciu este cercetat la Targu-Mures pentru fapte de coruptie.

"Este intr-adevar o lucrare la noi in legatura cu judecatorul respectiv.

Sunt niste acuzatii de fapte de coruptie, insa trebuie sa avem rabdare sa vedem concluziile procurorilor", a declarat purtatorul de cuvant al PNA Bucuresti, Gabriela Neagu, dupa ce timp de doua zile Alina Tonigaru, un alt purtator de cuvant al PNA a refuzat sa raspunda unei solicitari verbale formulate in baza legii

544/2001. Alina Tonigaru s-a limitat doar la a anunta o schimbare care va avea loc in PNA si care va avea efecte nefaste in primul rand in relatia cu presa.

Surse neoficiale spun ca Marius Suciu ar fi fost dat pe mana procurorilor de un anume Kiss Arpad, cunoscut al lumii interlope, care se ocupa cu diverse "afaceri imobiliare" pentru care acum este trimis in judecata, dosarul fiind stramutat la Hunedoara.

Aceleasi surse spun ca Kiss Arpad ar fi declarat ca toate afacerile le-a facut cu sprijinul si la indemnul magistratului care ar fi beneficiat de pe urma lor.

Interesant este ca pentru a-l infunda pe Marius Suciu, procurorii PNA au incercat sa obtina declaratii chiar de la procurorul care a instrumentat dosarul lui Kiss Arpad, Daniel Oltean, care insa a refuzat sa dea orice declaratie aratand ca tot ceea ce stie este in rechizitoriul de 40 de pagini din dosarul lui Kiss.

Reamintim ca Marius Suciu a fost exclus din magistratura de doua ori consecutiv, prin decizii ale CSM, el fiind acuzat ca nu ar fi motivat in termen zeci de dosare.

Suciu a fost invinuit, de asemenea, de CSM de "manifestari care aduc atingere onoarei si probitatii profesionale, in sensul ca pleca in timpul programului si mergea intr-un bar sau restaurant", fiind vazut deseori in anturajul unor persoane dubioase.